Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kamuda tasarruf kararını açıkladığı gün Meclis, 23 Nisan Resepsiyonu’nda sade mönüsüyle öne çıktı. Ancak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un dışarıdan yeni fark edilen uygulaması, birkaç aydır davetlere ilişkin genel bir tutuma dayanıyor.
#MeclisMidye baklava hem görüntüsüyle hem de tadıyla herkesin beğenisini kazanacak. Dışı çıtır içi ise yumuşacık bu baklavanın yapımı biraz zahmetli olsa da lezzetine değecek. Peki Midye baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte midye baklava yapımı ve püf noktaları...
#Midye Baklava Nasıl YapılırOsmanlı döneminden beri özel günlerin vazgeçilmez tatlısı olan baklavanın hazırlanması uzun saatler sürse de sonucunda tadına bakan herkese küçük bir lezzet şöleni yaşatıyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde herkes baklava yapımının inceliklerini öğrenmeye çalışıyor. Lezzetli baklava nasıl yapılır? Baklava yapmanın incelikleri nelerdir? Baklava yaparken nelere dikkat edilmelidir? Lezzetli bir baklava için hangi malzemeler tercih edilmelidir? Baklava yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu soruların cevapları ve baklava yaparken herkesin dikkat etmesi gereken püf noktaları, baklava tariflerimiz ile birlikte hemen aşağıda…
#Baklava Yapımının Püf NoktalarıTatlı kültürümüzde yeri bir başkadır, ülkemizin dört bir yanında kurulan bayram sofralarının gözdesi de her zaman baklavadır. Kimi fıstıklısından vazgeçemez, kimi cevizlisinden... Kuru baklava ve sütlü şerbetiyle serinleten soğuk baklava da pek çok kişinin favorisi... Mutfağımızın bu çok sevilen tatlısının en iyileri nereden alınır, jürimize sorduk.
#BaklavaTürk mutfağının geleneksel tatlıları arasında yer alan baklavanın tarihi 15. yüzyıla uzanmaktadır. İlk kez Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan baklavanın sonraki yıllarda birçok farklı türü ortaya çıkmıştır. Baklava türleri nelerdir? Kaç çeşit baklava var, hangi baklava en güzeli detayları ile derledik.
Ev baklavası özel günlerde Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. El açması baklava ayrı bir maharet ister ve incecik açılmış yufkasının yanında bol malzemesiyle damak çatlatır. Cevizlisi, fındıklısı birçok çeşidi olan baklavanın bol fıstıklısının tadına doyum olmaz. Tüm maharetlerinizi göstererek muhteşem ev baklava yapabilirsiniz. Peki ev baklavası nasıl yapılır? İşte ev yapımı baklava tarifi ve çeşitleri…
#Ev BaklavasıTatlı deyince elbette hepimizin aklına “baklava” geliyor. Baklavanın ana vatanı ise bildiğiniz üzere Gaziantep. Avrupa Birliği’nden alınan resmi onaya göre Antep baklavası AB tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olma özelliğini taşıyor. Baklavayı zaten Gaziantepli ustalar bir başka yapıyor. Havasından mı suyundan mı bilinmez ama onlar yufkaları çok daha ince açıyor. Ayrıca baklavanın içine konulan ve bu kentte yetişen kaliteli fıstıklar ise lezzeti arttırıyor.
#BaklavaTürk Patent Enstitüsü, Gaziantepli bir baklava firmasına 'midye baklava' için verdiği tasarım tescilini, baklavacılardan gelen itirazlar üzerine iptal etti. TPE’nin bu kararı sektörde memnuniyetle karşılandı.
#Türk Patent EnstitüsüCemiyet hayatı onu iyi tanıyor. Timur Erk, 55 yıllık bir sanayici olarak 18 yıldır Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kimya Sanayi Meclisi Başkanlığı’nı yürütüyor. 40 yıldır da Türk Böbrek Vakfı’nın kurucu başkanı. 80 yaşında dalıyor, yüzüyor, tenis oynuyor ve bir dakika yerinde duramıyor. Bu pek çok şapkası olan yüksek kimya mühendisi işadamının ‘hammadde’sini inceledik; gençlik sırlarını dinledik...
#Timur ErkYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakAĞUSTOS ayı geldi çattı! “Biz tatil yapamadan yaz bitiyor mu?” stresine girenlerin adeta cennetten düşercesine akın ettiği Bodrum’da esnafın yüzü biraz da olsa gülmeye başladı. Bu arada yerli ve yabancı sanatçılar, dünyaca meşhur şarkıcılar ve DJ’ler de canlı performanslarıyla Bodrum akşamlarına güzel bir ivme kazandırdı. Bunların arasından en dikkat çeken isimlerden biri de Lujo Hotel’de sahne alacak olan eski Take That grubu üyesi, nam-ı diğer damadımız Robbie Williams. Yurtiçi ve yurtdışından bu konsere inanılmaz bir ilgi olduğu ve yüksek fiyatlı da olsa biletlerin bitme noktasına geldiği duyumunu aldık. Ajda Pekkan, Sertab Erener, Fazıl Say gibi isimlerin sahne alacağı antik tiyatro konserlerinin haricinde, yarımadanın farklı yerlerindeki festivaller de Bodrum’un renklerine renk katıyor. Bugünkü yazımızda, “Herkesin bir Bodrum klasikleri listesi” vardır sözünden yola çıkarak, biz de size kendi Bodrum klasiklerimizden kısa bir liste derledik. Keyifle okumanız dileğiyle...
#1Jürimiz bu hafta bayram denince aklımıza ilk düşen tatlımız baklavanın en iyilerini seçti. Aralarında glütensiz ve veganını yapan da var, keçi ve koyun sütlerinin karışımıyla yapılan tereyağını kullanan da... Jürimiz cevizli, coğrafi işaretli Tavas baklavası için de bir adres önerdi.
#Baklava11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.
#Ramazan MenüsüTürkiye’nin 81 ilinde 80 bine yakın iş ortağı restoran, mahalle esnafı ve yüzlerce market deposuyla 30 milyonu aşkın kullanıcısına hizmet veren Yemeksepeti, 2022 yılını yeni ilkler ve rekorlarla tamamlıyor.
#Sponsorlu İçerikHarbiye’deki Madera İstanbul, açık ateşte pişen etleriyle döktürüyor. Şef Nihat Doğtürk, ekşi mayalısından köz patlıcanlıya pidelerde de başarılı. Mekânı sık sık gidilecek bir adres yapacak unsursa özlediğimiz kibar servis ve yemek yiyip sohbet edeni rahat ettiren oturma düzeni...
#Nihat DoğtürkIV. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) bu yıl 15-18 Eylül arasında... Festival öncesi yemek kültürü araştırmacısı ve rehber Filiz Hösükoğlu’yla bir araya geldik. Şiveydiz, çir aşı, ayvalı pilav, yuvarlama, erik tavası gibi ev yemeklerinden tadanı hayran bırakan meşhur sokak lezzetlerine, Gaziantep mutfağının inceliklerini konuştuk...
#Kebapİstanbul’un kültür zenginliklerine canlılık katmak üzere hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali dün başladı. 12 Haziran’a kadar 7’den 70’e herkes için 2 bine yakın etkinlik yapılacak. Bölgenin köklü tarihine ışık tutan bir lezzet rotası da oluşturuldu. Şehirdeyseniz atın kendinizi Beyoğlu’na; ister tatlı rotasını takip edin, isterseniz de sokak yemeklerinin peşinden gidin.
#GASTRONOMİŞeflik mesleği günümüzün ‘pop star’lığı gibi. O da bu mesleğin en popülerlerinden. “Hayatımdan yemeği çekip alsan yaşamımın tadı tuzu gider” diyor. Türkiye’deki ilk restoranı Efendy’yi açan Somer Sivrioğlu’yla buluştuk; şefliği, mekânını, anneannesiyle başlayan yemek tutkusunu ve bilinmeyenlerini konuştuk; “Gençken kalbini kırdığım, kendilerini soğuk odaya kilitleyen şefler olmuştur. Hepsinden özür dilerim.”
#Somer SivrioğluMeze hassas noktamız. Sıcak-soğuk gelen paylaşımlık tabakları birlikte yiyip tattıklarımızdan bol bol konuşmayı bir başka seviyoruz. The Steeve de şefi İsmet Saz’ın yerel malzemelerimizle lezzetlendirdiği tapas menüsüyle öne çıkıyor. Listede küflü peynirli karnabahar da var, ördek etli çıtır mantı da...
#Meze