michelin yıldızı nedir haberleri sayfasında michelin yıldızı nedir hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 37 michelin yıldızı nedir haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
2 Michelin yıldızlı şef Fatih Tutak Cüneyt Özdemir’e, “rezervasyonlara yetişemediğimiz için telefonların fişini çektik. Önümüzdeki 6 ay boyunca restoranımız dolu” açıklamasını yaptı. Çok normal bu. Ben böyle bir ilgiyi bekliyordum. Merak edip diğer restoranları aradım. Hem yıldız alan hem de tavsiye listesine giren restoranları... Onlara Michelin efektini sordum... Aşağıda size detaylı bir şekilde yazdım.
#MichelinUluslararası alanda tanınmış ünlü Türk şeflerden Fatih Tutak Michelin Yıldızı alarak ününe ün kattı. Michelin Rehberi'nin 2023 yılı için İstanbul'daki restoranları da değerlendirme sistemine dahil etmesiyle Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlenen törende İstanbul 2023'ün ilk seçkisi açıklandı. Bu özel gecede Fatih Tutak Michelin Yıldızı alarak merak konusu oldu. Peki, Fatih Tutak kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, 2 Michelin Yıldızı alan Fatih Tutak hakkında bilgiler...
#Fatih TutakMichelin Yıldızı, dünya genelinde kabul edilen önemli bir restoran değerlendirme sistemi. İstanbul'daki restoranların da Michelin Yıldızı değerlendirmesine gireceği açıklandı. Peki Michelin yıldızı nedir, nasıl alınır? Michelin Yıldızı kimlere verilir ve nasıl ortaya çıktı? İşte Michelin Rehberi hakkında bilgiler
#Michelin Yıldızı NedirMichelin yıldızları, yemekle ilgili olanların sıkça duyduğu bir konu. Dünyanın farklı ülkelerinde lokantalara verilen ve her yılın başında açıklanan Michelin rehberi, dünyanın dört bir yanındaki restoranların, gizli bir müfettiş sistemiyle değerlendirilmesine ve 1, 2 ya da 3 yıldızla notlanmasına dayanıyor. Peki, Michelin yıldızı nedir? Michelin yıldızı kimlere, nasıl veriliyor?
#Michelin Yıldızı2 Michelin yıldızlı şef Fatih Tutak Cüneyt Özdemir’e, “rezervasyonlara yetişemediğimiz için telefonların fişini çektik. Önümüzdeki 6 ay boyunca restoranımız dolu” açıklamasını yaptı. Çok normal bu. Ben böyle bir ilgiyi bekliyordum. Merak edip diğer restoranları aradım. Hem yıldız alan hem de tavsiye listesine giren restoranları... Onlara Michelin efektini sordum... Aşağıda size detaylı bir şekilde yazdım.
#MichelinUluslararası alanda tanınmış ünlü Türk şeflerden Fatih Tutak Michelin Yıldızı alarak ününe ün kattı. Michelin Rehberi'nin 2023 yılı için İstanbul'daki restoranları da değerlendirme sistemine dahil etmesiyle Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlenen törende İstanbul 2023'ün ilk seçkisi açıklandı. Bu özel gecede Fatih Tutak Michelin Yıldızı alarak merak konusu oldu. Peki, Fatih Tutak kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, 2 Michelin Yıldızı alan Fatih Tutak hakkında bilgiler...
#Fatih TutakMichelin Yıldızı, dünya genelinde kabul edilen önemli bir restoran değerlendirme sistemi. İstanbul'daki restoranların da Michelin Yıldızı değerlendirmesine gireceği açıklandı. Peki Michelin yıldızı nedir, nasıl alınır? Michelin Yıldızı kimlere verilir ve nasıl ortaya çıktı? İşte Michelin Rehberi hakkında bilgiler
#Michelin Yıldızı NedirMichelin yıldızları, yemekle ilgili olanların sıkça duyduğu bir konu. Dünyanın farklı ülkelerinde lokantalara verilen ve her yılın başında açıklanan Michelin rehberi, dünyanın dört bir yanındaki restoranların, gizli bir müfettiş sistemiyle değerlendirilmesine ve 1, 2 ya da 3 yıldızla notlanmasına dayanıyor. Peki, Michelin yıldızı nedir? Michelin yıldızı kimlere, nasıl veriliyor?
#Michelin Yıldızıİspanya’nın Valensiya şehrinde Michelin yıldızlı restoranda 130 Euro'luk menü, bir müşterinin zehirlenerek ölmesine yol açtı. Yaklaşık 18 kişinin de aynı menüden zehirlendiği aktarılırken, olaya yemekte kullanılan bir mantarın yol açtığı kaydedildi.
#Michelin YıldızlıBuğra Özdemir, Danimarka’da aldığı eğitimin ve yaptığı araştırmaların sonucunda ülkemizde sürdürülebilirlik kavramının altını dolduran en önemli şeflerden biri. Üstelik henüz 29 yaşında. Çoğumuza örnek olacak mutfak öğretileriniyse Silivri’deki The Barn’da hayata geçiriyor.
#Buğra ÖzdemirŞefleri çok sert kişilikler olarak düşünürdüm. Neden mi? Gastronominin renkli ve büyülü atmosferinin koşuşturma ortamında, hız ve en önemlisi onlara yapıştırılan mükemmeliyetçilik algısıyla oluşan stresten dolayı! Maksut Şef (Aşkar) ile tanışınca yanıldığımı anladım.
#Gözde Yener BirmanŞefleri çok sert kişilikler olarak düşünürdüm. Neden mi? Gastronominin renkli ve büyülü atmosferinin koşuşturma ortamında, hız ve en önemlisi onlara yapıştırılan mükemmeliyetçilik algısıyla oluşan stresten dolayı! Maksut Şef (Aşkar) ile tanışınca yanıldığımı anladım.
#1Boğaz’ı, Tarihi Yarımada’sı, balıkçı, meyhane, ocakbaşı ve çarşılarıyla İstanbul turistler için gerçek bir cazibe merkezi.Manzarası, yemekleri ve servisiyle öne çıkan seçenek çok, seçmek zor. Biz de jürimize sorduk; konuklarını nereye götürüyorlar, şehri ve mutfak kültürümüzü hakkıyla yansıtanlar hangileri?
#MisafirMichelin Rehberi, İstanbul’u yeni destinasyonu olarak belirlediğinden bu yana gastronomi sektörünü tatlı bir telaş almıştı. Nihayet 11 Ekim’de sonuçlar açıklandığında mutluluk ve gururu bir arada yaşadık. Restoranlarımızdan TURK 2 yıldız, Mikla, Neolokal, Nicole ve Araka 1 yıldızla ödüllendirildi. Neolokal ayrıca yeşil yıldıza da layık görüldü. Ülkemiz gastronomisi adına önemli bir adım olan Michelin Rehberi’ni değerlendirmek ve aldıkları ödüllerin heyecanını paylaşmak için yıldızlı restoranlarımızın şefleriyle bir araya geldik.
#Michelin Yıldızlı RestoranlarMichelin Rehberi’nin Türkiye’ye gelişini restoran eleştirmeni yazarımız Vedat Milor’la konuştuk. Milor, rehberin lezzeti yerine görseli güzel yemekleri ön plana çıkardığını söylüyor, “Dolayısıyla da dünyada geleneksel yemekleri iyi yapan lokantaların sayısı azalıyor” diyor. Ancak olumlu bulduğu bir ayrıntıyı da ekliyor: “Michelin bir merak uyandırıyor, insanlar mutfağımızı merak edecektir.”
#Vedat Milorİrlanda’da, küçük balıkçı kasabası Baltimore’da açtığı Dede isimli restoranda “Türk lezzetlerinden esintiler sunan” başarılı şef Ahmet Dede aldığı Michelin yıldızıyla gururumuz oldu. Türk yemeklerini modernize eden Dede de Türk mutfağının yanlış tanınmasına üzülüyor, “Maalesef Türk mutfağı, Avrupa’da sadece büfeden kebap alıp, içine acılı sosu basıp yenen bir yemek olarak tanınıyor” diyor.
#GazetehaberleriTürk asıllı Şef Ahmet Dede'nin İrlanda'nın Cork şehrinde bulunan restoranı 'dede' Michelin yıldızıyla taçlandı. Yıldızlar dün akşam düzenlenen bir sanal ödül töreniyle duyuruldu. İrlanda basınında dede'nin yıldızının beklenen ve hak edilmiş bir ödül olduğu yorumları yapıldı.
#Ahmet DedeŞef Somer Sivrioğlu, geçen hafta bir programda “Türk mutfağı dünyada ilk 10’da sayılmaz” dedi ve büyük bir tepki aldı. Hem Somer Şef’e hem de mutfağımızı tanıtmak için çalışan şeflere, akademisyenlere sorduk: Türk mutfağı uluslararası arenada nasıl algılanıyor? Bir mutfak nasıl daha bilinir hale getirilir?
#Gazetehaberleriİspanya denilince belki de ilk etapta aklınıza gelmeyen destinasyonlardan birindeyim bu sefer, Pais Vasco yani Bask bölgesi… Bölgenin en büyük şehirlerinden biri olan Bilbao’dan herkese merhaba. Atlantik Okyanusunun Biskay körfezinde konumlanmış Bilbao, birçok açıdan İspanya’nın yıldız kentlerinden biri. Konuşulan dilden tutun, yaşam tarzına, eğitim ve sanatın geldiği noktadan tutun gastronomiye her detay burada çok ama çok zengin. Bilbao’yu bir de benim kalemimden tanıyın isterim, işte size Bilbao gezi rehberim.
#İspanyaKonuyu aklımıza gastronomi yazarımız Vedat Milor düşürdü. Birkaç hafta önceki yazısında “Günümüz İstanbul’unda uydurma ‘modern meyhane’ ya da ‘masa örtülü ocakbaşı’ndan başka lokanta modellerinin tutması olanaksıza yakın. Bunun dışında; pizza, döner, ciğer, burger, dürüm... Yani sokak lezzetleri... Cihan (Kıpçak), ortağı Üryan’la (Doğmuş) burger ve sosisli sandviç yaparken Kaan (Sakarya) ve Derin (Arıbaş) gibi çok üst düzey şeflerin dürüm işine soyunmaları gayet mantıklı. Bu; onların değil, benim, sizin, bizlerin ayıbı.” Milor’un bu tespitinden hareketle, sokak lezzetlerine yönelen bu şeflerin kapılarını çaldık. Anlattıklarına bakınca gördük ki; her biri birbirinden yetenekli bu şeflerin ‘fine dining’i bırakmalarının biri psikolojik, biri toplumsal iki temel sebebi var. Psikolojik olanı tahmin etmek zor değil. Kusur kabul etmeyen standartlar, mutfağın o sert koşullarına alışkın şefleri bile bir zaman sonra yıldırıyor. Tuzluğun deliklerinin kenarında kalmış tuz tanelerini dert etmek zorunda olmamak ve farklı kesimlerden, daha fazla sayıda insana yemek pişirmek istiyorlar. Toplumsal sebebin kökleriyse olabildiğince derinlere uzanıyor...
#OscarYılbaşı yaklaşıyor… Bu yazıyı okurken kafanızda kararsızlık bulutları dolanıyorsa, bir yerlere gitmek istiyor ama bulamıyorsanız ve “Zaten vaktimiz az şimdi plan yapılmaz” diye düşünüyorsanız hepsini çözecek bir önerim var: Atina. Gitmesi kolay, yemekleri lezzetli, birçok Avrupa kentine nispeten hesaplı ve hepsinin ötesinde sıcak, samimi, bizden…
#AtinaNew York’lular ona “makarnanın tanrısı” diyor. Catherine Zeta-Jones’dan Angelina Jolie’ye, Sarah Jessica Parker’dan Heidi Klum’a kadar birçok ünlü ondan vazgeçemiyor. Obama bile yemeklerinin fanatiği. Michelin yıldızlı Şef Michael White, Zorlu Beymen’in içinde açılacak restoranı Morini’nin son rötuşlarını yapmak için İstanbul’a geldi.