Jalapeno biber turşusu her yemeğin yanına çok yakışan ve sevilen bir lezzet. Özellikle de acıyı sevenlerin aradığı türden. Üstelik yapımı da çok pratik. Sofranızın favorisi olacak. Peki jalapeno turşusu nasıl yapılır? İşte Meksika biberi jalapeno turşusu tarifi ve malzeme listesi...
#Jalapeno Biber TurşusuGaziantep’i dünyaya tanıtacak GastroAntep Kültür Yolu Festivali için geri sayım başladı. Hedef, yöresel ürünlerin bilinirliğini arttırmak ve dünyanın en önemli restoranlarının mönüleri ile market raflarında yer bulmak. Tek bir ürünle dahi dünya mutfağında yer alan şehirler olduğunu belirten Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Anadolu’da binlercesi var. Bizim neyimiz eksik” dedi ve gastronomiye merak duyan kitleleri 16-24 Eylül’de Gaziantep’te buluşmaya davet etti.
#GaziantepTEKSTİL işini severek yapsa da hep bir şeylerin eksik olduğunu düşünür. İstanbul’un karmaşasından kaçıp küçük bir köyde yaşama hayali kurduğu dönemde de yolu Bodrum Yakaköy’e düşer. Pınar Güney, arkalarına bile bakmadan terk ettikleri İstanbul’dan sonra, eşinin işi nedeniyle geldikleri Bodrum’da yeni bir hayat kurar. Pınar Güney, hayatındaki eksikliği de daha önce ailesi için yaptığı sirke ve sosları, Yakaköy’de işi haline getirerek tamamlar. Bugün birçok meyve ve sebzeden 50’ye yakın sirke üreten Homemade by Pınar’ın kurucusu Pınar Güney, yerel ve butik yapısını koruyarak büyümeyi hedefliyor
#143 yıl önce Kemalpaşa’da kurulan Fersan bugün 40 ülkeye ihracat yapıyor. Kurulduğunda bin ton olan yıllık sirke üretimi 22 bin tona, 4 ton olan turşu üretimi 6 bin tona kadar yükseldi. Turşuların yüzde 95’ini ihraç ettiklerini belirten Fersan Yönetim Kurulu Başkanı Gürhan Güven, “Bugün Rusya’dan Japonya’ya kadar 40 ülkede fast food zincirlerinde tüketilen turşular İzmir Kemalpaşa’dan gidiyor” dedi.
#Kemalpaşaİstanbul’da yıllarca tekstil sektöründe çalışmış. Eşinin işi nedeniyle Bodrum’a taşınınca yeni bir hayat başlamış. Daha önce ailesi için sirke ve soslar yapan Pınar Güney, Yakaköy’de kurduğu tesiste bunu işi haline getirmiş. Bugün birçok meyve-sebzeden 50’ye yakın sirke üreten ‘Homemade by Pınar’ın kurucusu Güney, butik yapısını koruyarak yoluna devam etmek istiyor.
#İzmirBağışıklık sistemimizi güçlendirmek için birebir, faydaları saymakla bitmiyor. Ancak onun da azı karar, çoğu zarar! Beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Fazlasından kaçının” diyor. Sağlıklı olduğu kadar lezzetli ve aromatik olan zencefili ‘tadında’ kullanabilmeniz için şeflerden tarifler aldık.
#GazetehaberleriPatatesin belki de en güzel hali olan kumpiri yaz kış severek yiyoruz. Kumpirin en bilindik malzemeleri olan zeytin, mısır, sosis gibi malzemeleri bu tariften çıkarttık. Hatta patatesin cinsini bile değiştirdik! Tatlı patates ile hazırladığımız ve mercimek ile süslediğimiz bu kumpiri çok seveceksiniz!
#Arçelik Mucize LezzetlerArmutlu’daki El Sabor Gastroteka, farklı lezzetlerle tanışmak isteyenleri cezbedecek bir Latin Amerika restoranı. Geleneksel ‘esnaf lokantası-kebapçı-balıkçı-meyhane’ dörtlüsü dışına çıkmaya karar verirseniz deneyin.
#PufböreğSevilen patates tadının fırınlanmış hali Lay’s Fırından ile ünlü şef Yağız İzgül önderliğinde keyifli bir workshop etkinliği düzenlendi. Dream Akademi’de gerçekleşen etkinliğe katılanlar Lay’s Fırından lezzetleri ile birbirinden farklı ve özel tatlar hazırladılar. Lay’s Fırından ile hazırlanan Aperativo, Lay’s Eğlenceli, Tavuk Parmakları, Lay’s Tatlı büyük beğeni topladı.
#CipsÜlkemizde mesela gerçek suböreği kayboluyorsa bunun bir nedeni de belki içe kapalılık. Ama bu durumdan çıkış noktası da tamamen ‘dışa kapalılık’ değil, şeflerimizin dolaşımı, farklı ürün ve teknikleri öğrenmeleri. Ondan sonra iyi bildikleri yemekleri, belki daha geniş bir açıdan bakıp daha iyi pişirirler.
#GURMEYıllar içinde yerleşen kiloları, çok uğraşmadan “bitkisel” haplarla kısa zamanda verme fikri kulağa hoş geliyor. Keşke böyle mucizeler olsa... Bu iddiayı taşıyan ve pek çoğu internet üzerinden satılan ürünlerse, ölüme varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
#Zayıflama