Güncelleme Tarihi:
LEZZETLİ BİR EŞLİKÇİ
Şef Refika Birgül’den zencefilli muhammara (4-6 kişilik)
NE LAZIM?
NASIL YAPARIM?
250 gram, yaklaşık altı avuç dolusu cevizi, sarımsağı ve ekmek içini mutfak robotuna atın. Biber ve domates salçasını kimyon, karabiber ve limon suyuyla iyice karıştırın. Son olarak taze zencefili rendeleyin, kalan tortularını parmaklarınızla sıkarak suyunun çıktığına emin olun ve karışıma ekleyin. Ben kişisel zevkime uygun olarak yerken taze zahter kekiği serpiyorum.
VİTAMİN BOMBASI
Yemek yazarı Sahrap Soysal’dan zencefilli pandemi sirkesi
NE LAZIM?
NASIL YAPARIM?
Tüm malzemeleri yukarıdaki sıralamayla kavanozun içine yerleştirin. Her bir malzemeyi eklerken tahta kaşıkla ezerek yerleştirin. Sonra bal, sirke ve kavanozun ağzında üç parmak boşluk kalacak şekilde içme suyu ilave edin. Pişirme kâğıdını koyup, kavanozun kapağını kapayın. Güneş görmeyen bir yerde bekletin. Her gün kavanozu çalkalayın. Taşma yapabilir, bunun için altına geniş bir tabak koyun. Yaklaşık 21-25 günde fermantasyon, yani mayalanma işlemi bitecektir. Bazen meyvelerin durumuna göre 15 günde de olgunlaşabilir. En sonunda sirkenin üzerinde ince, beyazımsı-şeffaf bir zar tabakası oluşacaktır. O zaman tel süzgeçle süzüp ağzı kapalı bir şişeyle yine loş bir ortamda bekletin. Bitki çaylarınıza, sabah suyunuza, maden suyunuza bir kaşık ekleyerek içebilirsiniz.
SOĞUK HAVALARDA BAYILACAKSINIZ
Şef Müge Ergül’den zencefilli ve sebzeli tavuk çorbası (4-6 kişilik)
NE LAZIM?
NASIL YAPARIM?
Tavuğu su ve chili biberiyle birlikte haşladıktan sonra suyunu bir kenara ayırın. Haşlanan tavuk etlerini derisinden ayıklayarak ayrı bir kap içine alın. Aynı tencere içine tereyağını eritip sırasıyla soğan, havuç, kabak ve patatesleri ekleyin. Sonra tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Bu esnada içine ince rendeyle zencefili ve sarımsakları rendeleyin. Şekeri de ekleyip bir süre kavurun. Kavurma işleminden hemen sonra tavuk suyunu ekleyerek sebzeleri pişirin. 30 dakikada tüm sebzeler yumuşadıktan sonra didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin. 10 dakika hepsini birlikte pişirin. Servis etmeden önce içine limon suyunu ve taze kişnişi ilave edin.
GEBELİK BULANTISINA İYİ GELİR...
Diyet ve beslenme uzmanı Elif Nida Zafer
YARARLARI:
DİKKAT!