Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 3 orta boy tatlı patates
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Bir çay bardağı süt
• Bir tutam tuz
• Bir tutam kurutulmuş Meksika biberi
• Yarım paket krema
• Bir su bardağı mercimek
• 2 adet kırmızı biber
Tarif:
1- 3 adet tatlı patatesi üstlerinden dikey çizerek Arçelik Ankastre Fırın’a fanlı programda minimum yarım saat patatesler yumuşayana kadar pişirin.
2- Fırından çıkarttığınız patatesleri soğuttuktan sonra içlerini oyarak ayrı bir kapta zeytinyağı, tuz, süt ve kurutulmuş Meksika biberiyle karıştırın. (Dilerseniz pul biber, kekik gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.)
3- Önceden haşladığınız mercimekleri, Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ile doğradığınız kırmızı biberleri patates karışımıyla birlikte patatesin içine yerleştirip tekrar fırınlayın.
4- Fırından çıkarttıktan sonra üzerine kremayı gezdirin.
5- Alışılmışın dışında fakat oldukça lezzetli bu tarif sofranızı taçlandırmaya hazır. Afiyet olsun!