Macaristan tatlısı somloi galuska tarifi nerenin merak ediliyor. Yumuşacık sünger keki ile somloi galuska favori tatlılarınızdan biri olacak. MasterChef somloki galuska tarifi izleyicileri bu lezzet için araştırmalara başladı. Peki, somlói galuska nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte Macar tatlısı Somloi galuska tarifi ve yapılışı...
#Masterchef Somloi GaluskaLüle kebabı, kıymadan hazırlanan bir kebap türü. Uzunlamasına şişe takılıp mangalda yapılır. Çeşitli kaynaklara göre Lüle ve Adana kebabı aynı yiyecektir. Dış görünüşü olarak silah lülesine benzediğinden dolayı bu şekilde adlandırılmıştır. Peki, Azerbaycan lüle kebap nasıl yapılır? MasterChef lüle kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Lüle KebabıÜlkemiz mutfağı şarapla birleştiğinde çıta atlıyor ve evrensel ölçütlere göre gastronomik bir mutfak oluyor. Seraf Vadi bu eksiğimizi gidermiş. Asma yaprağından sarma üst düzey. Yoğurtla birlikte domates sosu yakışmış. Bol yeşillik ve marulla pişen kuzu kapama ağır ateşte yavaş pişmiş, et güzel ve içi sulu. Ama favorim gene kuzu kolla odun fırınında pişen Osmanlı mutfağından zirva. Kompleks ve dengeli…
#Türk MutfağıAnadolu’nun yöresel yemeklerini, özüne hiç dokunmadan, aynı lezzette fakat daha stilize sunumlarla bizlerle buluşturan Seraf, yeni şubesiyle artık Vadistanbul’da... Şef Sinem Özler ve ekibinin gerek servis gerek içecek eşleşmeleriyle yükselen yeni tarzını en iyi yansıtan yemeklerden biriyse soğan dolması...
#Yöresel YemeklerBir ülke hayal edin. Sizin filmlerinizi sizden daha çok izleyen. Milli maçlarınızı sizden daha yakından takip eden. Dış siyasetinizi sizden daha iyi bilen. Şehit verdiğinizde sizden daha çok üzülen. Tek davetinizle gözünü kırpmadan peşinizden gelen. Güzel olurdu değil mi? Peki ya gerçekten böyle bir ülke varsa? O zaman Azerbaycan’a hoşgeldiniz. Size bu güzel ülkenin güzel şehri Bakü’den bahsedeceğim…
#BaküYeni yıl tatilinde Uludağ’da kayak yapmak, özellikle de lezzetli yemekleri keşfetmek âdettendir. Bu hafta Bursa’yı iki bölümde anlatacağım. Birinci bölümdeki cümleler, bu kenti en iyi anlatan Ahmet Hamdi Tanpınar’a ait. Bir düz yazıdan daha çok bir aşk şiiri sanki... Ardındansa lezzet keşiflerine bakacağız.
#Bursa