Yılbaşında otellerin durumu son dakika gelişmeler ile belli oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni önlemlerle beraber, İçişleri Bakanlığı oteller için harekete geçti. 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanacağı yılbaşında eğlence/balo müzik yayını ile ilgili düzenlemeye gidildi. Bakanlıktan yayınlanan genelgeye göre, otel/konaklama tesislerinde konaklayan müşterilerin kalabalık şekilde bir araya gelmemelerine yönelik tedbirler alınacak. Peki, yılbaşında otellerde restoran ve lokantalar açık mı? İşte, ayrıntılar.
#Yılbaşında Oteller Çalışıyor MuLokantalar ve restoranlar kapanacak mı sorusu pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında restoranların açık olup olmadığı noktasında bilgi edinmek isteyen birçok kişi, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştiriyor. Peki, Lokantalar ve restoranlar kapanacak mı? Lokantalar ve restoranlar açık mı, çalışıyor mu? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Lokantalar Açık MıRestoranlar ve lokantalar açık mı ve saat kaça kadar açık sorusu pek çok kişinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle yalnızca paket servis yapabilecek olan restoranlar ve lokantalar için detaylar belli oldu. Peki, lokantalar ve restoranlar saat kaça kadar açık olacak ve paket servis ne zamana kadar yapılacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#LokantalarRestoranlar açık mı sorusu pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Restoranlar ve lokantalar için çalışma saatleri, Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla belirli koşullara tabi olacak. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge kapsamında gün içerisinde belirli saatlerde paket servis yapabilecek olan restoranlar, yine belirli saatler içerisinde gel al imkanını müşterilerine sunabilecek. Peki, bugün restoranlar, lokantalar açık mı? İşte, restoran ve lokanta çalışma saatleri hakkında detaylı bilgiler
#Restoranlar Kapalı MıSadece bizim değil, herhangi bir ülke mutfağının gerçek değerinin elit lokantalarla ölçülemeyeceğini düşünüyorum. “Bir ülke ya da bölgede yemek kültürünün varlığını ve zenginliğini anlamak için üst değil, alt düzeye bakmak gerekir” diyen Prof. Nguyen’in tespitinden yola çıkıp bakalım, haklı mı?
#Türk MutfağıBurger King çalışma saatleri, ünlü fast food zincirini ziyaret ederek menülerinden almak isteyen kişilerce araştırılıyor. Burger King saat kaçta açılıyor ve kaçta kapanıyor sorularına alacakları cevaba göre harekete geçecek olan vatandaşlar, fast food zincirini ziyaret edecek. Peki, Burger King saat kaçta açılıyor ve saat kaçta kapanıyor? Hafta sonu ve resmi tatillerde de açık mı? İşte, 2024 yılının Burger King çalışma saatleri
#Burger KingABD’nin ‘gurme cenneti’ denen Berkeley gastronomide çok önde. Neden? İki öğe ön plana çıkıyor: Üniversite ve etnik-kültürel çeşitlilik. Ciddi ve kurumsallaşmış bir üniversite sık sık seyahat eden, yabancı mutfakları bilen insanları bünyesine çekiyor. Girişimciler de ortaya çıkan talebe cevap veriyor. Etnik-kültürel çeşitlilik de çok önemli. Mutfağın gelişimi için farklı mutfakların karşılıklı etkileşimi ve birbirinden öğrenmesi şart…
#GastronomiBabaannesi ve dedesini kaybettikten sonra bayram kutlamalarına hasret kaldığını söylüyor, “Dilerim her günü bayram gibi yaşar, sevgimizi bayramların dışında da paylaşırız” diye ekliyor. Yazarımız Vedat Milor, pek az kutlayabildiği bayram günlerini yâd ediyor, geniş aile özlemini ve bayram sofrasında görmek istediklerini anlatıyor: “Çibörek! Ninemiz yapardı. Isırdığın zaman et suyu akardı. Hayatım boyunca çok iyi dolmalar, baklavalar yedim; hiçbiri bu çiböreğin yerini tutamaz.”
#Vedat MilorMüfettişlerin sayısı ve kalitesi bir sorun, değerlendirme ölçütleri başka bir sorun; öz yerine biçimi öne çıkarıyorlar. Yine de Michelin’in ülkemize gelmesine karşı değilim. Örneğin Fatih Tutak’ın TURK lokantasını kuvvetle tavsiye etmiştim. Ama şu var ki geleneksel yemekleri en doğru şekilde icra etmek puan toplamıyor. Adana kebabı. Konya tandırı. Büryan. Zeytinyağlılar. Olağanüstü tatlılar... Bunlar rehberde yok denecek kadar az ve hiçbir zaman ön plana çıkmayacak. Benim için önemli olan, mutfağımızın geleceği...
#Michelin1, 2 ve hatta erişilmesi en zor olan 3 yıldız konfeti gibi saçılır oldu. Rehberi ‘kutsal kitap’ gibi görenler, gittiği ülkenin mutfağını temsil eden lokantaları kaçırdı çünkü o lokantalar rehberde ya hiç yoktu ya da yıldız almamışlardı. 1990’lı yıllara kadar bir şefin en az 10 seneden önce 3 yıldız alması mümkün değildi, zamanla bu ölçütler de gevşedi. Şimdiye dek Michelin Rehberi hakkında çok yazı yazdım. Konu çok boyutlu bir analizi hak ediyor ama bu kısa yazıda iki-üç noktaya değinmek istiyorum.
#Michelin RehberiDünyanın en ünlü restoran değerlendirme sistemlerinden Michelin Rehberi artık Türkiye’de. İstanbul’un, Michelin müfettişleri tarafından gastronomisi öne çıkarılan 38’inci destinasyon olacağı açıklandı. Müfettişler tam bir gizlilik içinde değerlendirmelerini yapacak. Seçilen ilk restoranlar 11 Ekim’de açıklanacak. Peki, rehberin ülkemize gelmesi ne ifade ediyor? Türk gastronomisine ve turizmine katkısı ne olacak? Soruyu Türkiye gastronomi dünyasının öne çıkan isimlerine yönelttik. Uzmanlar, yıldız alabilecek restoranlarla ilgili tahminlerini de açıkladı.
#Michelin RehberiTarabya’daki Garaj Balık’ta servis ve ambiyanstan memnun kaldım ama yemeklerde aradığım tatları bulamadım. Lakerda ve tarama aceleye gelmiş gibiydi. Balıklar kötü değil ama heyecan vermiyor. Ne diyelim? Bir standart tutturulmuş ve Boğaz ortalaması günümüzde bu. Alan ve veren memnunsa böyle gelmiş böyle gider...
#İstanbul BoğazıAfganistan’da bütün kadınlar burkalı mı? Lokantaların durumu ne? Güzellik merkezleri, kuaförler açık mı? Dolar ne durumda? Sakal mecburi mi? Kabil’in trafiği nasıl? Sosyal hayatta neler oluyor? Düğün törenleri yapılıyor mu? Müzik yayını yapan radyolar kapandı mı? Tiyatro, sinema var mı? Koronavirüsle ilgili neler oluyor? Aşı, test yapılıyor mu? İşte Afganistan'la ilgili merak ettikleriniz...
#GazetehaberleriCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti öncesi 'Adadaki kardeşlerimizle birlikte çifte bayram yaşayacağız' derken önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs salgınında son durum ile ilgili olarak, 'Dün, evvelsi gün vefat sayılarında düşüş oldu, dün itibariyle vefat sayıları da ciddi manada arttı. Yanılmıyorsam 77'ye falan çıktı. Rakam 7 binleri falan tekrar yakaladı. Bu bizim için bir tehdittir. Bu tehdide fırsat vermemek gerekiyor." dedi. Erdoğan AB Adalet Divanı'nın başörtüsü kararı ile ilgili olarak ise, 'Bu lafı gitsinler aynen kipa takanlar için de söylesinler. Acaba kipayı takanlar için bu tür bir şey söyleyebilirler mi?' ifadelerini kullandı.
#HaberBütün kuralları yerine getirdim. Ama yine de bir Avrupa ülkesi İspanya’nın Çin aşısını kabullendiğini kabul etmekte zorlandım. Bana göre en cesur ülke İspanya idi. Dünya Sağlık Örgütü’nün onay vermesi ile Sinovac aşısını kabullenmişti. Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) kararını beklememişti. Açılan kapıdan girdim. Pasaport kontrolünde ne kadar kalacağımı sordular. ‘İki gün’ deyince ‘daha fazla kalsaydınız’ diyen pasaport polisi ile gülüştük. Sanırım turizm anlayışı böyle bir şeydi.
#YAZARKafeler ve restoranlar, yeni normalleşme ile beraber 1 Haziran tarihinden itibaren belirlenen kapasite oranlarına göre hizmet vermeye başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre yeme-içme yerleri hafta içi günlerde 07.00-21.00 saatlerinde arasında müşteri kabul edecek. Haziran ayında uygulanacak olan kurallara göre 21.00-24.00 saatlerinde ise, kafe, restoran ve lokantalar sadece paket servis yapabilecek. Yaklaşan hafta sonu öncesi kafelerin çalışma saatlerine gözler çevrildi. Peki, hafta sonu kafeler açık mı? İşte, 5 Haziran Cumartesi lokanta, kafe, restoran çalışma saatleri ve konunun detayları.
#Hafta Sonu Kafeler Açık MıKafeler, lokantalar ve restoranlar kademeli normalleşme takviminde hizmet vermeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre 17 Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde kafe ve restoranlar gibi yeme içme yerleri müşteri kabul etmeyecek. Yeni normalleşme için Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Haziran'ı işaret ederken, paket ve gel al servis ile çalışmaya devam eden bu işletmelerin açılış tarihi için de beklentiler bu tarihe yöneldi. Peki, kafeler, lokantalar ve restoranlar ne zaman açılacak? İşte, restoran, kafe ve restoranlarla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede yer alan açıklamaların detayları.
#Kafeler Lokantalar Ve Restoranlar