Paylaş
Sıcaktan soğuğa yani. Gerçi Ankara’nın o eski soğukları da yok şimdi. Sadece insanların yüzü soğuk. Öyle pek gülene rastlamak zor. Oysa biz gülmeyi her şartlarda bilen bir toplumduk. Ne oldu bize böyle? Ne olmadı ki diye sormak daha doğru olacak. ‘Siyasetin merkezine uçuyoruz’ diye hemen siyasete dalmayalım. Gerçi uçakta Ankara’dan vize almaya koşan hayli siyasiye rastladım.
Ankara’ya beni çok mutlu eden bir meslek onur ödülünü almaya gittim. Mensubu olmakla gurur duyduğum Ankara Gazeteciler Cemiyeti, usta bir sanatçıya yaptırdığı çok anlamlı ve estetik bir ödülü, özenle düzenlediği görkemli bir kokteylle bana verdi. Sağ olsunlar cemiyet başkan ve yöneticileri, hakkımda güzel şeyler söylediler. Güzel bir barkovizyon hazırlamışlar. Gençliğimden günümüze buldukları fotoğrafların çoğunu ben bile yeni gördüm. O kokteylin kalabalığında yıllardır görmediğim meslektaşlarıma, dost ve arkadaşlarıma, yakınlarıma rastladım. Dost zenginliği böyle bir şey işte. Büyük bir dost servetine sahip olmanın mutluluğunu bir kere daha yaşadım o gün.
Ankara seçimin hararet ve canlılığını eski seçimlerde olduğu gibi yaşamıyor. Halkın pek umurunda değil seçim. Şehri bakımlı, yolları düzgün ve temiz buldum. Ama yoğun yapılaşma Ankara’nın da görünümünü değiştirmiş. Gökdelenler, modern binalar, rezidanslar, alışveriş merkezlerinin çokluğu, lüks otel ve lokantalar, o memur şehri Ankara’yı farklı kılmış. İnsanı, fiziği filan değişir mi bir şehrin, bir miktar değişmiş işte. Yeni zenginler türemiş, yeni ve iddialı yaşam biçimleri dikkati çekiyor hemen.
Bu sefer fazla gezemedim. Bu seferlik bu kadar. Hoşça kal Ankara. Can PULAK
GÜNÜN SÖZÜ
“Mümin kötülük etmez, kötülüğü zemmeder. Ceza vermek yerine ıslah yoluna gider. Nefsine yapılanı yok sayıp hoş görse de yapılan kötülüğü unutmaz da affeder.”
Kasım KAPLAN
MÜJDE SELÇUK DEMİREL’İN SERGİLERİ PARİS’TEN GELDİ
Çizer ve ressam Selçuk Demirel’in eserlerinden oluşan ‘Yerle Gök Arasında’ sergisi 16 Şubat–9 Nisan arasında Institut Français İstanbul sergi salonunda ve 4–26 Mayıs tarihleri arasında ise Ankara’da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ziyarete açık olacak. Selçuk Demirel’in çizimleri, başta Türkiye olmak üzere, Fransa’da ve birçok Avrupa ülkesinde ve Amerika’da önemli gazete, dergi ve kitaplarda yer aldı. The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The Boston Globe. Çalışmalarını düzenli olarak Le Monde, Le Monde Diplomatique ve T24’te sürdüren Selçuk Demirel’in açtığı kişisel sergilerin yanı sıra desen albümleri, çocuklar için yazıp resimlediği ve değişik yazarlarla birlikte gerçekleştirdiği elliden fazla kitabı bulunuyor. Eserleri önemli özel koleksiyonlarda yer alan sanatçının 2022 yılında 23 çalışması Musée National L’Histoire de l’Immigration tarafından müzenin koleksiyonuna alındı.
BANA KAZIK MI ATIYORLAR
1976 Ağustos’undan beri en dakik üye olarak ödemeleri yaptığım ÇİMKO adlı bir kooperatiften aldığım habere göre ‘kovulmuşum’. Gerekçe; 3 kişilik komisyon kurulmuş ve 735 TL borcumu ödememişim. Bu ne büyük paradır günümüzde! Tebligat yok, noter kanalıyla iki kez bildirilmesi zorunlu bilgi gönderimi yok. Şaibeli bir durum. Ankara’da bu işi üstlenecek bir avukat yardımcı olabilir mi? (emrullahguney@gmail.com) Emrullah GÜNEY
MESAJ PANOSU
-(KILIÇDAROĞLU’NA) Size ihanet ettik, arkanızdan hançerledik her şeye rağmen özrümü, kabahatimi kabul ediniz. Hakkınızı helal edin. Erkan ÇAKIR
- CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen “Simit fiyatının bile 15 liraya çıktığı ülkemizde sofraya kırmızı et koymak hayal oldu” açıklamasını yaptı.
- AKUT Vakfı depremin yıldönümünde Hatay’ın Antakya ilçesinde yaptırdığı biri ilkokul diğeri ortaokul olan iki okulun açılışının Başkan Nasuh Mahruki ve YK üyelerinin katılımıyla yaptı.
ÇOCUK İŞÇİLERİ EZİYORUZ
Staj adı altında ucuz işgücü olmaya zorlanan çocukların can güvenliği olmaksızın çalıştırıldığı MESEM modelinin bir an evvel Meclis gündemine alınması gerektiğini belirten CHP’li Ali Gökçek, “20 yılda 931 çocuğumuz iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirdi. Ekonomik koşullar, derinleşen yoksulluk, sosyal politikaların eksikliği çocukları okuldan koparıp ucuz işgücü olmaya zorluyor. Oysa çocukların olması gereken yer, yaşlarına uygun olmayan fabrikalar, işyerleri, üretim merkezleri değil okul sıralarıdır” dedi.
BİLİYOR MUSUNUZ?
KILAVUZ KAZALARI
- CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, geçtiğimiz günlerde Üsküdar- Harem açıklarındaki ticari gemiye çıkarken denize düşen ve hipotermi nedeniyle hayatını kaybeden kılavuz kaptan Oğuz Kök’ün ölümünde ihmal olup olmadığını TBMM gündemine taşıdı. Karasu, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na “Kaptan Oğuz Kök’ün vefatında ihmal var mıdır? Botla ilgili teknik bir sorun veya arıza tespit edilmiş midir? İdare bünyesinde açılan soruşturma sonucu ne olmuştur?” diye sorduğunu...
KAÇKAR ÜNLENİYOR
-HELİKOPTER kayak olarak bilinen ‘heliski’ sporuyla Avrupa’da adını duyuran ve sporcuların ilk tercihleri arasındaki Kaçkar Dağları’nda yeni rotalar belirlendi. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Türkiye’de karın en uzun süre kaldığı yerlerden birinin Kaçkar Dağları olduğunu belirtti ve “Muhteşem yerlerimiz, marka değerlerimiz var. Ovit, Cimil, Handüzü, Ayder ve üzerindeki yaylaların tamamı, Galer Düzü onlardan bir tanesi. Özellikle Galer Düzü, kayaklı koşunun tescilli olduğu, sporcu yetiştirilen bir yer. Altyapıları geliştirmeye çalışıyoruz” dediğini...
- ‘YÜZYILIN emeği, emeğin yüzyılı’ DİSK’in 17. Genel Kurulu’nun, bugün 10.00’da başlayarak 10-11 Şubat tarihlerinde, The Green Park Pendik Kongre Merkezi’nde toplanacağını.
Paylaş