lohusa depresyonu haberleri sayfasında lohusa depresyonu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 33 lohusa depresyonu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yeni annelerin doğumdan sonraki ortalama 6 haftalık dönemi olarak tanımlanan lohusalık, kadınların en hassas, en kırılgan olduğu zamanların başında geliyor. Bu süreçte başta en yakınları olmak üzere aile üyelerinin ve çevrelerinin yeni annelere ilgi, şefkat ve anlayışla yaklaşması şart. Bu dönemde yaşananların kadınlarda ne derin yaralar açabildiğine insan hikayeleri ve uzman yorumlarıyla bir bakalım.
#LohusalıkYeni annelerin doğumdan sonraki ortalama 6 haftalık dönemi olarak tanımlanan lohusalık, kadınların en hassas, en kırılgan olduğu zamanların başında geliyor. Bu süreçte başta en yakınları olmak üzere aile üyelerinin ve çevrelerinin yeni annelere ilgi, şefkat ve anlayışla yaklaşması şart. Bir Sorudan Fazlası'nda bu kez bu dönemde yaşananların kadınlarda ne derin yaralar açabildiğini insan hikayeleri ve uzman yorumlarıyla masaya yatırdık…
#LohusalıkDoğum sonrası ortaya çıkan lohusalık depresyonu, kadının yaşam kalitesini düşürüyor. Doğumdan sonraki ilk 2-4 haftada belirtileri ortaya çıkan ve 12’inci aya kadar devam edebilen lohusalık depresyonuna zamanında müdahale edilmesinin önemine işaret eden uzmanlar, kişinin depresyon geçmişi, birden fazla çocuğa sahip olma, plansız gebelik, eşle olumsuz ilişki gibi risk faktörlerine dikkat çekiyor. Uzmanlar bebeğin de bu durumdan etkilendiğine dikkat çekerek “Doğum sonrası depresyona sahip annelerin çocuklarının daha sinirli, çekingen, daha az yüz mimiği kullanan, az konuşan, sık davranış problemi gösteren ve bilişsel açıdan zorlanmalar yaşayabilen çocuklar olduğu görülmüştür” uyarısında bulunuyor.
#Lohusa DepresyonuArkadaş gruplarının çocuklular ve çocuksuzlar diye ikiye ayrıldığı zamanlarda ilişkiler önemli bir sınavdan geçiyor. Çocuğu olmayanlar her daim çocuk sorumluluğu ve gürültüsü eşliğinde buluşma planı yapmak istemezken, çocuğu olanlar ise bu duruma içerleyebiliyor. Peki gerçekten çocuksuz buluşmak istemek, çocuğu olan arkadaşları dışlamak anlamına mı geliyor?
#Bir Sorudan FazlasıYeni annelerin doğumdan sonraki ortalama 6 haftalık dönemi olarak tanımlanan lohusalık, kadınların en hassas, en kırılgan olduğu zamanların başında geliyor. Bu süreçte başta en yakınları olmak üzere aile üyelerinin ve çevrelerinin yeni annelere ilgi, şefkat ve anlayışla yaklaşması şart. Bu dönemde yaşananların kadınlarda ne derin yaralar açabildiğine insan hikayeleri ve uzman yorumlarıyla bir bakalım.
#LohusalıkYeni annelerin doğumdan sonraki ortalama 6 haftalık dönemi olarak tanımlanan lohusalık, kadınların en hassas, en kırılgan olduğu zamanların başında geliyor. Bu süreçte başta en yakınları olmak üzere aile üyelerinin ve çevrelerinin yeni annelere ilgi, şefkat ve anlayışla yaklaşması şart. Bir Sorudan Fazlası'nda bu kez bu dönemde yaşananların kadınlarda ne derin yaralar açabildiğini insan hikayeleri ve uzman yorumlarıyla masaya yatırdık…
#LohusalıkPostpartum özellikle doğu sonrasında birçok kişide görülmektedir. Doğum sonrasında görülen doğal bir dönem olarak da bilinen Postpartum dönemini atlatmak için uygulanan bir takım tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Postpartum dönemi depresyon dönemi olarak da bilinmektedir. Özellikle gebelik sonrasında birçok kişi tarafından Postpartum dönemi araştırılmaktadır. Peki Postpartum nedir? Postpartum ne demek? Postpartum depresyon ne zaman görülür? İşte Postpartum dönemi ile ilgili tüm detayları derledik.
Doğum sonrası ortaya çıkan lohusalık depresyonu, kadının yaşam kalitesini düşürüyor. Doğumdan sonraki ilk 2-4 haftada belirtileri ortaya çıkan ve 12’inci aya kadar devam edebilen lohusalık depresyonuna zamanında müdahale edilmesinin önemine işaret eden uzmanlar, kişinin depresyon geçmişi, birden fazla çocuğa sahip olma, plansız gebelik, eşle olumsuz ilişki gibi risk faktörlerine dikkat çekiyor. Uzmanlar bebeğin de bu durumdan etkilendiğine dikkat çekerek “Doğum sonrası depresyona sahip annelerin çocuklarının daha sinirli, çekingen, daha az yüz mimiği kullanan, az konuşan, sık davranış problemi gösteren ve bilişsel açıdan zorlanmalar yaşayabilen çocuklar olduğu görülmüştür” uyarısında bulunuyor.
#Lohusa DepresyonuTravmatik bir süreç olan doğum, her annede derin izler bırakabiliyor. Ancak asıl sorunlar doğum sonrası süreçte başlıyor ve anneler, en çok desteğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde yalnızlık yaşıyor. Evde Bakım Hekimi Dr. Tayyar Vardar, anne adaylarına tavsiyelerde bulunurken bu süreçte lohusa koçlarından destek alınabileceğinin altını çizdi.
#Doğum SonrasıO nedenle hayatımızın bir çok döneminde olduğu gibi yeni bebek sahibi olduğunuz zamanlarda da yaşadığınız tüm bu kaygı sürecinin aslında sizi besleyen, geliştiren, büyüten ve onaran yapıcı bir yanı olacağını da hatırlamaya çalışmak yerinde olabilir.
#Anne Baba Psikolojisi