Tart tariflerinize bir yenisini eklemeye ne dersiniz? Beş çaylarının en sevilen lezzetlerinden tart, limon sosuyla lezzetini katlıyor, tadına doyum olmuyor. İşte, özellikle yazın damağınızda serin bir esinti bırakacak olan limonlu tartın yapılış aşamaları
#Limonlu TartÇoğumuzun zaafı olan tatlılar aynı zamanda vegan mutfaklarda en çok zorlanılan konulardan. En ince ölçülerle pişen tarifler genellikle hep onlar, bu yüzden de malzeme değiştirmek kolay değil. Bayramda dışarıdan sipariş vereceğimiz adresler de sınırlı olduğu için birkaç temel mantığı doğru kavrayıp kendi tatlılarımızı hazırlamak en rahatı.
#VeganPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞDünyada tatlı trendleri denince aklınıza neler geliyor? Rafine şekeri ikame eden ürünlerin yükselişiyle hemen bol meyveli, yoğurtlu hatta glütensiz gibi alternatifler düşünüyoruz, değil mi? Ama size pankek, waffle hatta krem brüle desem… Bir sessizlik hâkim olduğunu hisseder gibiyim. Durun, hemen hayal kırıklığına uğramayın. Zira asıl trend olan, bu geleneksel tatlılara yaratıcı dokunuşlar yapılması...
#KruvasanLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#LimonLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#YemeKanal D'nin sevilen yemek programı Arda'nın mutfağı yine farklı tarifleri izleyiciyle buluşturdu. Programın bugünkü (8 Ekim) bölümünde vişneli limonlu baklava tarifi hazırlandı. Peki Vişneli ve limonlu baklava tart nasıl yapılır? İşte Arda'nın Mutfağı vişneli limonlu baklava tart tarifi ve malzemeleri
#Vişneli Limonlu Baklava Tart TarifiArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, birbirinden lezzetli tarifleri ekranlara taşımaya devam ediyor. Programın son bölümünde yapılan tariflerden biri de tatlı ekşi çıtır tavuk oldu. Peki tatlı ekşi çıtır tavuk nasıl yapılır? İşte Arda'nın Mutfağı tatlı ekşi çıtır tavuk tarifi...
#Tatlı Ekşi Çıtır Tavuk Nasıl YapılırVişneli limon kremalı tart, çay saatlerine çok yakışacak nefis bir tatlı. Lezzetiye olduğu kadar görünümüyle çok hoşunuza gidecek. Bu nefis tatlıyı denemek isterseniz tarifini sizin için derledik. Peki Vişneli limon kremalı tart nasıl yapılır? İşte İşte vişneli limon kremalı tart tarifi ve malzemeleri...
#Vişneli Limon Kremalı Tart Nasıl YapılırBu mevsimin bize verdiği meyve ve otların tadı hafif, ferah, mayhoş ve taze olur, ekşimtırak aromalar ön plana çıkar. Limon da onlardan biri... Güçlü asidik aromasıyla tatlılara çok yakışır; kokusuyla da yemeklere tazelik katar. Kabuğunun rendesi tatlı-tuzlu tüm soslarda harikalar yaratan limonun ‘güzellik’lerine ve limonlu tariflere buyurun.
#LimonLeziz çilekler bulduğumda birçok tabağın parçası yapıyorum. Tulum peyniriyle hazırladığım körpe ıspanak salatasına çok yakıştırıyorum mesela. Bademle uyumunu seviyorum, keçi peynirini taze kekik ve labneyle karıştırıp kıtır ekmeklerin üzerine sürüyorum. Üzerine de dilimlenmiş çilek ve kıyılmış bademler koyuyorum.
#ÇilekBakla, bezelye, çağla, erik, taze sarımsak, enginar hepsi şahane ama baharın geldiğinin benim için esas habercisi kuşkonmaz. Izgara yapıp zeytinyağı ve limonlu sosla yemek ilk tercihim. Pazar sabahları biraz soteleyip üstüne köy yumurtası kırarak ekmek banmayı da seviyorum. Lokantada bu dönemde bir de limon kabuklu kuşkonmazlı makarna hazırlıyoruz. Gecenin 11’inde, sağlıklı olmadığını bile bile, ayaküzeri de olsa doluyorum çatalımı makarnaya...
#KuşkonmazBadem unu, hurma dolgusu, agave şurubu, Hindistan cevizi sütü… Artık sadece glütensiz, vegan, laktozsuz gibi beslenme hassasiyetleri olanlar değil, sağlığını ve gezegenini düşünen pek çok kişi tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Pastacılık sektörü de bu durumdan nasibini alıyor. Alternatif malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ama bir o kadar lezzetli pastaların devri çoktan başladı…
#Sağlıklı PastaSon 10 yıldır kasım ayında düzenlenen Mersin Narenciye Festivali pandemi nedeniyle ertelenen etkinliklerden oldu. Bu vesileyle Mersin’e uzanalım, narenciye çeşitleri arasında lezzet turu atalım ve önümüzdeki yıl kendimizi eğlendirmenin ötesinde dünyada ses getirecek bir festival için ne yapabiliriz onu konuşalım…
#SeyahatBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriFarklı çeşitlerle hazırlanan tart, tatlı sevenlerin hayır diyemeyeceği lezzetlerden. Çay saatlerinin yanına yakışan tart, limonlu aromasıyla misafir sofralarının da olmazsa olmazlarından. Peki, tart hamuru nasıl yapılır? Lezzetli tart yapmanın püf noktaları nelerdir? Sizler de bu lezzeti evinizde yapmak istiyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz. İşte, kolay limonlu tart tarifi ve malzeme listesi.
#Tart Hamuru Nasıl YapılırTamam, Paris’tekiler gibi üst düzey bir pastane değil. Olamaz, çünkü orada, diyelim Pierre Hermé gibi bir tatlıcının bulduğu ürünleri bizde sürekli bulmaya imkân yok. Ama Arpège olabilecek en iyi ürünleri buluyor ve doğru teknikleri uygulayarak güzel makaron ve pastalar hazırlıyor. Ben denediğim beş pastayı da başarılı buldum.
#ParisBir şehrin çehresinde 10 yıl ne kadar büyük değişim yapabiliyor. Kopenhag, mimariden tasarıma, restoran trendlerine pek çok konuda adeta kutup yıldızına dönüştü. Artık geçmişin uyuşuk İskandinav başkenti değil. Kışın en soğuk döneminde bile sokaklar bisiklet dolu. Geçmişin çıplak topraklarında yeni restoranlarla yepyeni bir mutfak kültürü yeşerdi. Danimarka, Avrupa’nın ünlü bağlarına çok uzak olsa da Kopenhag dünyanın en önemli doğal şarap şehirleri arasında. Tek sorun baş döndürücü hızla çoğalan yeni mekânları takip etmek, keşfetmek...
#Danimarkaİstanbul’un koşturmacasından, gürültüsünden ve yoğunluğundan azda olsa uzaklaşıp kendinizle kalmak istiyorsanız bu haber tam da size göre. Kahvenizi içip kitabınızı okuyabileceğiniz kitap kafeleri sizler için sıraladık. Bu hafta sonunu kendinize ayırıp sessizliğin tadını çıkarmaya ne dersiniz? İşte size kitap kafeler…
#Kitap KafelerModern ve klasiğin buluştuğu bir yer Malmö. Stockholm ve Göteborg’dan sonra İsveç’in en büyük üçüncü şehri… Bakmayın İsveç’in üçüncü büyük şehri olduğuna, burası aslında modern bir kasaba, öyle ki şehrin tamamını yürüyerek gezmeniz mümkün. O zaman buyurun, kenti keşfe çıkalım…
#MalmöSıcak, nemli, bunaltıcı yaz günlerinde serinlemenin en lezzetli yollarından biri, buz gibi bir limonata içmek. İster bir dilim pasta eşliğinde, ister tek başına içilsin iyi yapılmış limonatanın tadına doyum olmaz. Ana hammaddesinin limon, su ve şeker olduğu düşünülürse yapımı pek kolay gibi görünebilir. Oysa bazı mekanların limonatası başka hiçbir yerde bulunmaz.