Arda'nın Mutfağı vişneli limonlu baklava tart tarifi ve malzemeleri: Vişneli ve limonlu baklava tart nasıl yapılır?
Kanal D'nin sevilen yemek programı Arda'nın mutfağı yine farklı tarifleri izleyiciyle buluşturdu. Programın bugünkü (8 Ekim) bölümünde vişneli limonlu baklava tarifi hazırlandı. Peki Vişneli ve limonlu baklava tart nasıl yapılır? İşte Arda'nın Mutfağı vişneli limonlu baklava tart tarifi ve malzemeleri
Arda'nın Mutfağı programı her hafta farklı tariflerler ekranlara geliyor. Bugün bölümde yapılan tariflerden biri de vişneli ve limonlu tart oldu. İşte Arda'nın Mutfağı vişneli limonlu baklava tart tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
VİŞNELİ LİMONLU BAKLAVA TART TARİFİ
MALZEMELER:
7 – 8 adet baklava yufkası
2 su bardağı vişne
2 yemek kaşığı tereyağı
Keki için
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı krema
1 su bardağı toz badem
1 paket vanilya
VİŞNELİ LİMONLU BAKLAVA TART NASIL YAPILIR?
İlk olarak kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Bunun için 24 cm'lik bir kalıp tercih edebilirsiniz.
Kalıbının kenarlarını hafif yağlayın.
Tereyağını sos tenceresinde eritin.
Baklavalık yufkaları enine 3 parçaya kesin.
Üzerine de erimiş tereyağını sürün ve tekrar enine dörde katlayıp sarın.
Yufkaları kalıba dik olacak şekilde dizin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verip 15 dakika pişirin.
Kek için kremayı sos tenceresinde ısıtın.
Yumurtaları bir kapta çırpın.
Üzerine şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
Krema sıvılaşında yumurtalı harca ilave edip çırpmaya devam edin.
Ardından sırayla limon kabuğu rendesi, toz badem ve vanilyayı teker teker ekleyerek spatula ile karıştırın.
Fırını 180 dereceye alın.
Pişen baklava yufkalarının üzerine hazırladığınız kek harcını eşit şekilde yayın.
Üzerine de vişneleri dizin ve 30 dakika pişirin.
Tartınızı fırından alınca ılınması için bekletin.
Afiyet olsun...