GeriMutfak Tüyoları Limonlu tart nasıl yapılır? Limonlu tart tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu tart nasıl yapılır? Limonlu tart tarifi

Limonlu tart nasıl yapılır? Limonlu tart tarifi

Tart tariflerinize bir yenisini eklemeye ne dersiniz? Beş çaylarının en sevilen lezzetlerinden tart, limon sosuyla lezzetini katlıyor, tadına doyum olmuyor. İşte, özellikle yazın damağınızda serin bir esinti bırakacak olan limonlu tartın yapılış aşamaları

LİMONLU TART

Tabanı için:
1 su bardağı un
100 gram tereyağı
Çeyrek su bardağı pudra şekeri
2 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
4 yemek kaşığı tepeleme un
3 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Çeyrek su bardağı limon suyu

Yapılışı:

İlk olarak tabanı hazırlayın. Oda sıcaklığında olan tereyağını, unu, pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini derince bir kaba alarak hamuru hazırlayın.

20 cm genişliğindeki kare ya da yuvarlak tepsinizi yağlayarak hamuru ince bir tabaka şeklinde tepsinin tabanına yayın.

175 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Üzeri için yumurtaları iyice çırpın üzerine kalan malzemeleri ilave ederek harcı hazırlayın.

Harcı pişen tabanın üzerine dökün ve kalıbı yeniden fırına verin. 

Yaklaşık 16 dakika kadar fırında kalacak.

Bu sefer üzerinin çok kızarmasına izin vermeyin. Üzeri çok sıvı olmayacak ama sert de olmasın, çok pişirmeyin.

Fırından fırına değişiklik gösterebilir, o yüzden sık sık kontrol edin.

Fırından aldığınız tatlı soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

False