Vişneli limon kremalı tart nasıl yapılır? İşte vişneli limon kremalı tart tarifi ve malzemeleri
Vişneli limon kremalı tart, çay saatlerine çok yakışacak nefis bir tatlı. Lezzetiye olduğu kadar görünümüyle çok hoşunuza gidecek. Bu nefis tatlıyı denemek isterseniz tarifini sizin için derledik. Peki Vişneli limon kremalı tart nasıl yapılır? İşte İşte vişneli limon kremalı tart tarifi ve malzemeleri...
Arda ile Omuz Omuz'a bu haftaki sezon finalinde hazırlanan vişneli limonlu tart tarifi ve malzeme listesi merak konusu oldu. Biz de 5 çayının favorilerisi haline gelecek bu nefis tatlının tarifini sizin için derledik. İşte vişneli limon kremalı tart tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
VİŞNELİ LİMON KREMALI TART TARİFİ
MALZEMELER:
150 gram tereyağı
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
LİMONLU KREMA İÇİN:
2 adet yumurta
3,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
1 su bardağı mısır nişastası
2 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
VİŞNELİ SOS İÇİN:
1 su bardağı vişne
1 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı su
VİŞNELİ LİMON KREMALI TART NASIL YAPILIR?
Un ve vanilyayı derin bir kasede karıştırın. Şeker, süt, tereyağı ve yumurta sarısını ilave edip güzelce yoğurun.
Daha sonra hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
Limonlu krema için tencereye süt ve şekeri ilave edip kaynatın.
Farklı bir kapta yumurtaları çırpın.
Üzerine de nişasta ekleyin ve karıştırın.
Süt ve şeker kaynamaya başlayınca nişastalı yumurtayı yavaş yavaş ilave edin ve hızlıca karıştırın.
En son limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını da ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Ocaktan alınca mikserle birkaç dakika çırpın ve soğuması için kenara alın.
Daha sonra tart kalıbını yağlayın.
Önceden hazırladığını hamurun üzerine un serperek tart kalıbının büyüklüğünde açarak yerleştirin.
Limonlu krema soğuyunca tekrar çırpın ve hamurun üzerine yayın.
Tartınızı önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Ayıklanmış vişneyi küçük bir tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin ve ocakta 5 dakika kadar pişirin.
Nişastayı bir çay bardağı su ile karıştırıp açın ve vişneye ekleyin.
Vişneli sos koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alıp soğuması için bekletin.
Soğuyunca tartın üzerine döküp buzdolabında dinlendirin.
Afiyet olsun...