Leonardo Da Vinci Rönesans döneminde yaşamış İtalyan bir hazarfendir. Hazarfen ise çok farklı disiplinde engin bilgilere sahip kişiler demektir. Leonardo Da Vinci gibi Antik dönemdeki bilim ve sanat insanları günümüz şartlarında hazarfen olarak anılmaktadır. Leonardo Da Vinci kimdir, hayatı, eserleri, icatları ve tabloları hakkında tüm detayları derledik.
#Leonardo Da Vinci Kimdir?Görsel algı, görme-algılama ikilisi çerçevesinde gelişen bu süreç. Basit gibi görünse de gerçekte oldukça karmaşık. Duyu organları (görme, işitme, tatma) ile alınan tüm bilgiler duyumsanarak anlamlandırılıp algılanır. “Duyu organları aracılığıyla elde edilen bilgilerin yüzde 80’i görme organı aracılığıyla gerçekleşir. Gözümüzle çevremizdeki uyaranları görür ve bu uyarıcılar beyin ve göz arasındaki mesafede optik sinirler aracılığı ile beyne iletilir. Beyindeki görme merkezine iletilen bilgiler düşünce şemalarında beynin görsel algıdan sorumlu bölgesinde anlamlandırılarak fikirlere dönüşür. Görsel algı sürecinde beyne iletilen görüntüler düzenlenir ve yorumlanır. Böylelikle bir görsel algı sürecinden bahsedilebilir.
#Prof. Dr. Aybige Demirci ŞenkalSeyitgazi Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Seyitgazi yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Eskişehir Seyitgazi Belediyesi hangi partide? Seyitgazi Belediye Başkanı kimdir?
#EskişehirABD’li sanatçı Andy Warhol’un ikonik Marilyn Monroe portresi 195 milyon dolara satıldı. Bu rakam, 20’nci yüzyılda yapılmış bir sanat eseri için şimdiye dek ödenen en yüksek bedel oldu. 1964 tarihli tablo aynı zamanda en pahalı Amerikan sanat eseri unvanını da aldı.
#Andy WarholTüm çocukların başarılı bir bilim insanının sahip olduğu niteliklerle doğduğunu biliyor muydunuz? Çocuklar buldukları her şeyi ellerine alırlar, merak ederler, incelerler ve çevrelerindeki dünyaya gerçek bir ilgi gösterirler. Yeni şeyler denemek, bitmek bilmeyen sorulara yanıt aramak doğalarında vardır. Sürekli hipotez kurarlar ve onu test ederler. Temelde bilim insanlarının da yaptığı budur aslında. Ama okula gittiklerinde çoğu bilime olan ilgilerini kaybeder. Okullarda ne oluyor da çocuklar doğuştan gelen merak ve keşif duygularını, sorgulama yeteneklerini kaybediyorlar? Fen derslerinde neden başarısız oluyorlar?
#Konuk Yazarİstanbul, UNESCO tarafından yaratıcı şehirler arasına alındı geçen ay. Bu hafta da TİM’in inovasyon haftasında en çok yenilikler, tasarımın gücü, bunun ekonomiye etkisi ve yıkıcı inovasyon konuşuldu. Türkiye’de tasarımın duayen isimlerinden Faruk Malhan, Leonardo da Vinci’nin Haliç için çizdiği köprünün hayata geçirilmesini önerdi. Malhan, ‘yaratıcı şehir’ seçilen İstanbul’un her metrekaresinin değerlendiğini ancak İstanbul’un bunun farkında olmadığını söylüyor.
#Faruk MalhanGrammy'ye değer görülen tenor Bezdüz klasik müziğe hala gavur müziği denildiğini söyledi.Bülent Bezdüz, "Müzisyenlerimizi bütün dünya takdir ediyor, bizler ülkemizi her yerde en güzel şekilde temsil ediyoruz. Benim için de bu ödülü almış olmak ülkem adına da çok sevindirici, kendi adıma da büyük bir mutluluk yaşıyorum" dedi.