kişisel test haberleri sayfasında kişisel test hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1780 kişisel test haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bir döneme yakışıklılığıyla damgasını vuran ünlü oyuncunun gençlik günleri geride kaldı ve görünüşe göre sonunda o da bunu kabullendi. 70 yaşına merdiven dayayan oyuncu, yaptığı son Instagram paylaşımıyla gündemin ilk sıralarına yerleşti.
#Mickey RourkeUzman moleküler biyolog, Sentromer DNA Teknolojileri kurucusu Pınar Akalın, COVID-19 tanı kiti geliştirdi. İTÜ Teknokent bünyesinde sağlık ve gıda alanında kitler üreten Pınar Akalın, “10 yıldır sentetik DNA konusunda uzmanlaştık, COVID-19 için de gereken enzimleri Türkiye’de olmadığı için yurtdışından sağlayarak SentroPlex COVID-19 tanı kitini ürettik. Sağlık Bakanlığı bu konuda çalışma yapanları değerlendiriyor. Henüz bir şirketle anlaştıklarını biliyoruz. Biz de ihtiyaçları karşılama noktasında kitleri üretmeye başladık. Kanada’dan ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden de talep aldık” dedi.
#GazetehaberiGiden yılı, çoğumuz “Daha ne göreceğiz” diyerek uğurladık ya! Kötü bir haberim var. Astrolog Aygül Aydın ve Hande Kazanova, 2025’in birçok alanda çok daha sancılı geçeceği ve dolayısıyla bireysel ve toplumsal olarak eski alışkanlıklarımızın, bilgilerin, arkadaşlık ve dostlukların, hatta işlerimiz dahil daha birçok şeyin geride kalacağını belirterek, uyarıyor: “2025, yeni başlangıçların yılı.” Peki bu değişimlerin bizlere ve Türkiye’ye etkisi ne olacak?
#AstrologUniversity of Chicago Biyolojik Bilimler Bölümü’nde araştırmacı olarak görev yapan Doc. Dr. Neslihan Sarıgül, insan sağlığının sırlarını bir damla idrar içinde bulmanın mümkün olabileceğini belirtti. Başarılı çalışmalara imza atan Sarıgül, Hürriyet’e şunları söyledi paylaştı:
#University Of Chicago Biyolojik Bilimler BölümüHerkes 26 Aralık’taki yılın son TCMB toplantısını ve faiz kararını bekliyor. Eğer beklendiği gibi 150 baz puanlık bir indirim gelirse, piyasalarda aşırı bir dalga ve heyecana neden olması zor. Ama yine de bir bakıma niyet beyanı gibi okunacak. 20 Ocak’ta Trump’ın göreve başlamasıyla ABD-Türkiye ilişkilerinin nasıl şekilleneceği ve Suriye konusunun yabancıların Türkiye’ye yatırım açısından bir değişime neden olup olmayacağı veya ne ölçüde olacağı yakından takip edilecek.
#TCMB2024 yılı usul usul geride kalmak üzere... Milyonlarca insan da gözlerini gelecek yıla dikti... Yeni beklentiler, yeni umutlar, yeni başlangıçlar için fırsat kolluyor. Dünya geneline ve hayatın gidişatına bakılırsa aslında her yıl bir öncekinin tekrarı gibi. Ama yine de umuda tutunmak insanın yapabileceği tek şey.
#Kate MiddletonBilim insanları, savaştan zarar gören Ukrayna'da birçok ilaca direnç gösteren ‘aşırı patojenik’ bakterilerin endişe verici artışına dair uyarıda bulundu. Özellikle ‘Klebsiella pneumoniae’ bakterisi korkuttu. Peki bu durum tüm Avrupa’ya yayılabilir mi? Klebsiella pneumonia tam olarak nedir ve hangi belirtilerle ortaya çıkıyor? Nasıl önlemler alınmalı?
#SağlıkDeterjanlar, yumuşatıcılar, oda spreyleri, mumlar ve pek çok kişisel bakım ürünlerinin ortak noktası o güzel kokuyu sağlayan parfüm. Farklı şekil ve etiketlerle karşımıza çıkan bu güzel kokular “Endokrin bozucu” olarak adlandırılan kimyasallar içeriyor. Bu kimyasallar sadece hormon sistemini etkilemekle kalmıyor; aynı zamanda kansere ve kalp hastalıklarına da zemin hazırlıyor.
#ParfümGüzel kokuyu çoğumuz seviyoruz. Çamaşırlarımızı güzel kokan deterjanlar ve yumuşatıcılarla yıkıyoruz, evimizi çeşit çeşit kokulu temizlik ürünleri ile pırıl pırıl yapıyoruz, başımızdan aşağı parfümleri boca ediyoruz ama bu güzel kokular uğruna sağlığımızı tehlikeye atıyoruz. Çünkü yapılan araştırma sonuçları kokular hakkında alarm veriyor. Bilim insanları, kokularda kullanılan kimyasal maddelerin insülin direnci ve kardiyovasküler hastalıklar da dahil olmak üzere çok sayıda olumsuz etkisi olduğunu söylüyor.
#Endokrin Bozucu KimyasallarAslan burcunda dün başlayan Mars retrosu 26 Şubat 2025’e kadar devam edecek. Bu hafta enerjimizde gözle görülür bir düşüş yaşanabilir. Motivasyon kaybıyla mücadele etmemiz gerekebilir. İlişkilerimizde çatışma ve tutku arasında bir denge kurmakta zorlanabiliriz. Fakat doğada zaman geçirmek veya kendimizi şımartacak aktivitelerle ilgilenmek iyi gelebilir.
#AstrolojiProblem, hedefe ulaşma sürecinde karşımıza çıkan engeller, daha önce karşılaşmadığımız, yeni ve hazır bir tepkimizin olmadığı fakat üzerinde çalışıldığında çözüm bulabileceğimiz uyarıcı durumlar. Gün içinde yaşadığımız gelişmeler bizleri birçok problem durumuyla baş başa bırakıyor.
#Her Problem Bir Öğrenme FırsatıÇalışma hayatının yeni normalleri arasına ‘uzaktan ya da hibrit çalışma modeli’ ve ‘haftada dört gün çalışma’ tartışmalarından sonra ‘artan ek iş talebi’ de girdi. Türkiye’de ve dünya genelinde yapılan araştırmalar, artan yaşam maliyetleri karşısında çalışanların ek iş arayışlarının hızlandığını ortaya koydu. Avustralyalı çalışanların yüzde 32’si, Amerikalı çalışanların yüzde 40’ı, İngiliz çalışanların ise yüzde 44’ü ek bir işte çalıştığını söylüyor. Yurt içinde yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de bu oran yüzde 52. Ek işlere en çok yönelenlerin Y ve Z Kuşağı olduğu; en yüksek geliri de Y Kuşağı’nın sağladığı belirtiliyor. Ancak ‘Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan da olunabilir.’
#Ek İşArtan yaşam maliyetleri, tüketicilerin akıllı telefon satın alma alışkanlıklarını değiştirirken, yenilenmiş ve ikinci el ürünlere olan ilgi yükseliyor. 2024 Mobil Dünya Kongresi’nde yapılan bir araştırma, Avrupa’da birçok kişinin bu tür cihazları tercih ettiğini ortaya koydu. Ancak uzmanlar, bu ürünleri alırken dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor; çünkü farkında olmadan tüm bilgilerinizi dolandırıcılara kaptırma riski bulunuyor. Peki, nelere dikkat edilmeli? Kullanıcıları hangi tehlikeler bekliyor? Prof. Dr. Ali Murat Kırık ile mercek altına aldık.
#DolandırıcılıkGoogle ve diğer arama motorları üzerinden yapılan sorgular, çevrimiçi ortamda en güvenli eylemlerden biri gibi görünse de, siber güvenlik uzmanları bazı aramaların ciddi tehditlerle sonuçlanabileceği konusunda uyarıyor. Peki, asla aranmaması gereken kelimeler ve ifadeler neler? Siber korsanlar bu konuda nasıl bir strateji izliyor? Kullanıcıları bekleyen tehlikeler neler? Prof. Dr. Ali Murat Kırık, hurriyet.com.tr’ye yanıtladı.
#Siber GüvenlikSoğuk Savaş döneminde nükleer deneylere maruz kalan askerlerin kanında, radyoaktif madde tespit edildiği öne sürüldü. İngiltere Başbakanı Starmer, nükleer deneylerinin devlet tarafından örtbas edilmesinin hükümete kadar uzanacağı konusunda uyardı. İnsan hakları avukatı Jason McCue, adaletin sağlanmaması durumunda hükümete zarar vereceği uyarısında bulundu.
#İngiltere2024 Paris Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan Cezayirli ‘kadın’ boksör Imane Khelif, cinsiyeti hakkındaki tartışmalarla bir kez daha gündemde. Fransız gazeteci Djaffar Ait Aoudia’nın ulaştığı tıbbi rapora göre, Khelif’in iç testislere ve XY kromozomlarına sahip olduğu belirtiliyor.
#Imane KhelifNem oranının yüksek olduğu havasız ortamlarda meydana gelen küf sorunu hem evlerimizde kötü görüntüye neden oluyor hem de her soluk alışımızda sağlığımıza zarar veriyor. Özellikle yatak odaları, banyo ve mutfakta karşımıza çıkan ancak bazen çok da önemsenmeyen bu sorun uzun vadede ölüme kadar giden ciddi sonuçlara neden olabiliyor.
#KüfBir mantar türü olan küf, suya maruz kaldıktan 24 ila 48 saat sonra bir ortamda büyümeye başlayabilir. Küfe maruz kalmanın neden olduğu sağlık belirtileri soğuk algınlığı ya da yorgunluk gibi belirtiler olduğu için küften kaynaklı olduğu anlaşılmayabilir ancak tedavi edilmezse, küf yaşamı tehdit edebilir. Küf zehirlenmesi sanıldığından çok daha yaygın… Etkisi aylar hatta yıllar sonra bile ortaya çıkıyor, ölümlere bile neden olabiliyor. Peki, küf sorunu sağlığımızı nasıl etkiliyor, küften nasıl kurtuluruz, küf zehirlenmesine maruz kaldığımızı nasıl anlarız? Uzmanlar ne diyor?
#KüfYapay zekânın (AI) hızla toplumun tüm alanlarına nüfuz ettiği bir dönemde, eğitim alanı da derin dönüşümler geçirmektedir. Türkiye’de de diğer yerlerde olduğu gibi, eğitimciler ve politika yapıcılar, sınıflarda ve kurumlarda yapay zekânın faydalarını keşfetmeye başlıyor, öğrenme deneyimlerini geliştirme, eğitim sonuçlarını iyileştirme ve kapsayıcılığı artırma potansiyelini tanıyorlar.
#Ebru Doğdu