Düğününüz için tarih ayarladıysanız geriye kalan tek şey mekan seçimidir. Düğün tarihinin seçilmesinin ardından yapılması gereken şey düğün tarihine uygun bir mekan seçmekte. Bu mekan doğru bir şekilde belirlenmezse gerek çift gerekse düğüne gelecek misafirler zor durumda kalabilirler.
#Düğün İçin Mekan SeçimiGece dışarı çıkacaksam restorandan bara, oradan kulübe koşturup bir de gittiğim yerde programın başlamasını standın başında beklemektense yemek ve canlı müziği bir arada sunan yerleri daha çok tercih ediyorum. Bu sezon bahsettiğim konseptte yeni açılan yerler de var, A’dan Z’ye yenilenenler de...
#İstanbulSon 10 yılda aşırı popülerleşen Bozcaada’yı ve anakaraya uzaklığıyla biraz daha ulaşılmaz, büyüklüğüyle vakur duran Gökçeada’yı bir de sonbaharda keşfetmek isteyenlere önerilerimiz var. Her ikisinde de sarı yaz büyük bir sükûnetle yaşanıyor, bir adadan beklenen huzuru fazlasıyla veriyor ve deniz suyu ekimde yaz ortasından daha sıcak oluyor.
#AdaNem oranının yüksek olduğu havasız ortamlarda meydana gelen küf sorunu hem evlerimizde kötü görüntüye neden oluyor hem de her soluk alışımızda sağlığımıza zarar veriyor. Özellikle yatak odaları, banyo ve mutfakta karşımıza çıkan ancak bazen çok da önemsenmeyen bu sorun uzun vadede ölüme kadar giden ciddi sonuçlara neden olabiliyor.
#KüfBir mantar türü olan küf, suya maruz kaldıktan 24 ila 48 saat sonra bir ortamda büyümeye başlayabilir. Küfe maruz kalmanın neden olduğu sağlık belirtileri soğuk algınlığı ya da yorgunluk gibi belirtiler olduğu için küften kaynaklı olduğu anlaşılmayabilir ancak tedavi edilmezse, küf yaşamı tehdit edebilir. Küf zehirlenmesi sanıldığından çok daha yaygın… Etkisi aylar hatta yıllar sonra bile ortaya çıkıyor, ölümlere bile neden olabiliyor. Peki, küf sorunu sağlığımızı nasıl etkiliyor, küften nasıl kurtuluruz, küf zehirlenmesine maruz kaldığımızı nasıl anlarız? Uzmanlar ne diyor?
#KüfYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkHani bazı şehirler vardır ya keşfetmek ve içinde kaybolmak için can atarsınız ve birden, kendinizi evinizde gibi hissedersiniz şehri dolaşırken... İşte Strazburg ilkbahar ve yazın çiçeklerle dolu sokakları, sonbahardaki renk cümbüşü, kışın karlar altında kalan masalsı evleri ve muhteşem yılbaşı süslemeleriyle her mevsim görsel bir şölen yaşayabileceğiniz böyle bir şehir...
#AlmanyaBunlar ne mi? Bal çeşitleri desem… Şimdiye kadar hep “Gerçek balı nasıl ayırt ederiz, sahtesini nasıl anlarız” gibi şeyleri konuşmaktan balın lezzetine odaklanamadık. Oysaki Anadolu topraklarının florası ve endemik bitkisinin eşi dünyada yok. Buradan hareketle, Anavarza Bal Türkiye’nin polen haritasını çıkarıyor. Tadına, aromasına inanamayacağınız öyle ballar var ki...
#BalŞef Mehmet Yalçınkaya’nın Bodrum’daki MYK Denizden restoranındaydım. Mehmet, Kocadon Hotel’in avlusunda yaz kış hizmet veren bu balık restoranına çok özenmiş, menüdeki her detayda bunu anlamak mümkün. Kuru dinlendirilmiş balıklar ve nar gibi kızarmış yumuşak kabuklu mavi yengeçlerin tadıysa hâlâ damağımda.
#Mehmet Yalçınkayaİstanbul’un son yıllarda parlayan yıldızı Beylikdüzü’nde bir çok kaliteli mekan var. Gün geçtikçe kendi içinde küçük bir İstanbul olma yolunda ilerleyen Beylikdüzü’nde farklarıyla öne çıkan 3 mekanı size aktaracağım. Bunların birincisi Phuket Garden. Mekan buram buram kalite kokuyor. Mimarisi ve yemekleri fark yaratıyor. En beğendiğim yer burası oldu… Bir diğeri By Hazzet Kavurma. Eti, yemekleri bambaşka. Ucuz fiyat politikasıyla diğer mekanlardan bir adım önde. Son olarak ise bir çok kişinin “Cami Altı” şubesi olarak bildiği Enbey Döner. Özellikle yaz günlerinde 1 tonun üzerinde döner satıldığını biliyor muydunuz?
#BeylikdüzüKış mevsiminde bitkilerin hayatta kalmasının yolu bakım rutinlerini mevsimlik yetiştirme koşullarına uygun şekilde ayarlamaktan geçiyor. Aşırı sulamadan kaçınmak, onları radyatör gibi ısı kaynaklarından uzak tutmak alabileceğimiz önlemlerden sadece birkaçı...
#Ceren Naz BüyükBisiklet sporu, piknik, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, olta balıkçılığı ve yaban hayatı gözlemciliği gibi pek çok seçenek sunan tabiat parklarında keşfe çıkmanın şimdi tam zamanı… Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Kışın en çok yakıştığı tabiat parkları hangileri?’ diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 10 tabiat parkını önerdiler.
#RotaMemleketin her bir köşesinde onlarca farklı tandır kebabı pişiriliyor. Hepsi birbirinden lezzetli… Keçi, kuzu hatta dana etinden yapılan da var. Pişirme tarzları bölgelere göre farklılık gösteriyor ama lezzet hep baki… Pide, domates, biber ve soğansa tandırın ayrılmaz arkadaşları…
#ASUMAN KERKEZİçeride daha fazla zaman geçirmeye başladığımız sonbahar günlerinde ufak tefek değişikliklerle evimizi güzelleştirebiliriz. Kendimiz için özel köşeler yaratabilir, bitkilerimizin rutin bakımını yapabiliriz. Uzmanlardan tam da şu günlerde yaşam alanlarımızı güzelleştirecek tavsiyeler aldık.
#SonbaharDile kolay, asırlar boyu 33 medeniyet görüp geçirmiş Diyarbakır... Hal böyle olunca da geçmişin tadının, kokusunun ve dokusunun yoğun hissedildiği bir yerle karşılaşmak sürpriz değil. Kültürün şehrin yeme-içme sahnesine yansıması da önemli bir avantaj ama şimdiye dek bunun üzerinde pek durulmamış. Bana göre gastroturistleri ziyadesiyle memnun edecek bir altyapısı var.
#Ebru ErkeYemediyseniz size önerim Bitez’in kuytu bir sokağında mandalina ağaçlarının arasına inşa edilmiş bir villanın taraçasına ve 6 dönümlük bahçesine masaların serpiştirildiği Trattoria il Mandarino... İşletmeciliğini Melina Di Cristina’nın yaptığı mekan, taze el yapımı makarnalardan özel soslu et yemeklerine harika lezzetler bulabileceğiniz bir yer.
#1Kuşadası’ndasınız, canınız pizza çekti. O zaman doğru adres Mio... Yeri de çok kolay, marinanın hemen karşısındaki Hüseyin Reis Sokak’ta. Yaş maya yerine 48 saat soğuk fermente olan dinlenmiş ekşi maya kullanıyorlar. Bu arada ekşi mayaları tam 90 yaşında. Özel yapım taş fırında 450 derece odun ateşinde 1 dakikada pişiriyorlar. Ama günde sadece ve sadece 80 adet pizza siparişi alıyorlar. O yüzden erken gitmekte fayda var.
#1Ekin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1