MasterChef'te eleme adayı kim oldu? Haftanın ilk dokunulmazlık mücadelesinin yaşandığı MasterChef Türkiye'nin 10 Aralık tarihli 118. bölümünde kırmızı ve mavi takım yarışmacıları dokunulmazlığı kazanmak için 'kış menüsü' konseptinde gecenin en iyi yemeğini yapmaya çalıştı. Yarışmacıların Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istedikleri yemekleri kusursuz şekilde yapmaya çalıştığı gecede bireysel dokunulmazlığı kazanan isim Serhat oldu. Dokunulmazlık oyunu öncesi Özgül ile Eray arasında seslerin yükselmesi ise son bölümde tansiyonu yükseltti. İşte, 10 Aralık MasterChef eleme potasına giren yarışmacı ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Eleme AdayıTÜRKİYE'nin en büyük, dünyanın ise 4'üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde kış hazırlıkları başladı. Teknolojik altyapısıyla yerden ısıtmalı kafeslerde barındırılacak hayvanlara mevsim boyunca yüksek kalorili gıdalar verilecek.
#Gaziantep Hayvanat Bahçesi- Farklı iklim koşullarından yüzlerce yaban hayvanının yaşadığı İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda, soğuk havalardan olumsuz etkilenebilecek hayvanlar için özel tedbir alındı - Sıcak havaya alışık tropik iklim hayvanları barınaklarına kurulan ısıtıcılarla soğuktan korunurken, vücut ısılarını korumak için metabolizmasını daha çok çalıştırması gereken hayvanların yiyecek miktarı artırıldı - Hayvanların menülerinde de değişiklik yapıldı, bal, kuru incir, kurum üzüm gibi besin değeri yüksek gıdalar eklendi
Bursa'nın Karacabey İlçesi'ndeki Ovakorusu Ayı Barınağı'nda kış hazırlıkları başladı. Aralarında Rize'den gelen Datvi, gözleri görmeyen Pamuk'un yanı sıra son olarak Zonguldak'tan gelen Onur ve Umut isimli ayılarında bulunduğu toplam 64 ayı için kış uykusu öncesi 1.5 ay boyunca ekmek ve meyve ağırlıklı yiyeceklerle beslenecekler. Kış mevsiminde ayıların beslenmesinin yavaşladığını anlatan yetkililer, "Kış mevsimi boyunca, eti azalttık. Özel olarak hazırlanan ekmek ve meyve oranını artırdık" dediler.Işıl ARSLAN-Faruk Kahraman-DHA
#HtvhaberBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünRamazan, şehirlerin büyülü atmosferini daha da derinleştiren özel bir ay... Bu kutsal ayda tarihî sokaklarda gezinmek, kutsal mekânları ziyaret etmek ve manevi anlamda kendinizi yenilemek için yola çıkmanın tam zamanı… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ramazan ruhunun en iyi hissedileceği rotalar hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden özel 10 adresi önerdiler.
#RotaUskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Danilo Zanna’nın açtığı Filo d’Olio restoranlarda derin dondurucu yok. Makarnasından tatlısına her şey günlük yapılıyor ve bu Zanna’nın kırmızı çizgisi. Farklı şehirlerdeki şubelerin menüleri birbirinden tamamen farklı. Çünkü her biri ayrı bir İtalyan şehrini temsil ediyor. Mesela İstanbul’da Roma, İzmir’de Floransa, Bursa’da Sicilya mutfağından örnekler var...
#Ebru ErkeMichelin Rehberi yıldız alan ve listelerine giren restoranları geçen hafta açıkladı. İster yıldız verilsin, ister listeye konsun ama iyi bir meyhanemiz, balıkçımız ve kebapçımız yemek kültürümüzün temel yapıtaşlarını oluşturduğu için çok önemli. Yani anlaşılan o ki, Michelin’in artık ‘Ben yaptıysam doğrudur’ kafasından çıkması gerek...
#Ebru ErkeYaz tatilinin kalan günlerinde Çeşme Yarımadası’na gitmeye hazırlanıyorsanız, bu rehber tam size göre... Her sezon yenisi, eskisiyle popüler mekânları ve cıvıl cıvıl sokaklarıyla hareketi hiç eksik olmayan Çeşme-Alaçatı hattında nereye gidilir, nerede yenir, işin içinden Çeşmeli bir isme, Alaçatı’daki Kestelinn’in şefi Beste Bağlayan’a sorduk...
#Lezzetli Hayat