Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:300 gr füme somon, jülyen doğranmış,60 gr közlenmiş kırmızıbiber,4 yaprak göbek salata, 140 gr mayonez,3 çorba kaşığı limon suyu,kapari, tuz, karabiber.Tostada için:8 dilim odun fırın ekmeği ya da kepek ekmeği, sızma zeytinyağı, 2 adet olgun domates, ikiye bölünmüş.Hazırlanışı:Fırını 200 derece ısıtın. Ekmek dilimlerini altın rengi alıncaya kadar fırınlayın. Fırından çıkan ekmeklerin bir yüzlerine fırça yardımıyla zeytinyağını sürün. İkiye böldüğünüz domatesleri kızarmış ekmeklerin üstüne, ezercesine bastırarak suyun emilmesini sağlayın. Bir kapta jülyen doğranmış füme somon, közlenmiş biber ve göbek salataları karıştırın. Mayonez, limon suyu ve karabiberle tatlandırın. Tostadan üstüne bu karışımı bölüştürün. Servis tabağına alıp tostadaların ortasına kapariyle süsleyin ve servis yapın.
Malzemeler:4 adet levrek,400 ml krema,120 gr tereyağı,4 adet defneyaprağı,10 yaprak taze fesleğen ve maydanoz,4 dal taze biberiye,16 adet arpacık soğanı,2 diş sarımsak,tuz, karabiber,16 adet taze minik patates,60 gr tereyağı,½ demet maydanoz, ince kıyılmış.Hazırlanışı:Fırını 160 derece ısıtın. Levrek filetoları fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Filetoların altlarına ve üstlerine defne yaprakları ile fesleğenleri koyun. Üzerine arpacık soğan, sarımsak, biberiye ve tereyağını ekleyin; tuz ve karabiberle lezzetlendirin. En üste kremayı dökün ve fırın kabını alüminyum folyayla kapatın. Isıtılmış fırında soğanlar pişinceye kadar fırınlayın. Taze patatesleri az tuzlu suda haşlayın ve süzün. Bir tavada tereyağını eritin ve haşlanmış patatesleri soteleyin. Maydanozu ilave edin karıştırın. Levrekleri patatesler ile birlikte servis edin.
Malzemeler:12 adet iri kültür mantarı,2 adet yumurta, Galeta unu,Ayçiçeği yağı, kızartmak için.Sos için:4 çorba kaşığı mayonez,4 adet kornişon, küçük küp kesilmiş,4 çay kaşığı hardal, ½ demet dereotu.Hazırlanışı:Mantarları çok iyi yıkayın, kurulayın. Yumurtaları çukur bir kaba koyun ve çırpın. Galeta ununu da ayrı bir tabakta hazırlayın. Ayçiçeği yağını fritöz ya da kızartma kabında kızdırın. Mantarları önce yumurtaya, ardından galeta ununa buladıktan sonra altın rengini alıncaya kadar kızartın. Sos için: Malzemeleri iyice karıştırın.Sosu kızarmış mantarların üzerine dökerek veya ayrı olarak sosuyla birlikte servis edin.
Malzemeler:20 adet savyer bisküvi,500 gr bal kabağı, soyulmuş, ufak doğranmış,200 gr toz şeker,100 gr taze kaymak,200 ml krema,100 gr dövülmüş ceviz.Hazırlanışı:Bal kabaklarının üzerine şekeri serpin ve 1 gece kapağı kapalı olarak bekletin. Ertesi gün kabakları iyice yumuşayana kadar pişirin ve çatalla püre haline getirin. Soğutun. Bir borcam kalıbın içine savyer bisküvileri sıkıca dizin. Ezilmiş kabakları savyer bisküvilerin üzerine yayın. Kremayı mikserle çırpın. Kaymağı azar azar ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Ezilmiş kabakların üzerine bu karışımı yayın. Üzerine dövülmüş cevizi serpip servis yapın.Kaynak: Keyifli Sofralar İçin 50 Pratik Menü - Jale Balcı