Kayseri ili pek çok medeniyete başkentlik yapmış ve oldukça önemli bir şehir olmaktadır. Bu şehir birçok kültür etkisinde kaldığı için farklı yemek çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle ziyaretçilerim en çok sordukları soruların başında Kayseri Yemekleri - Kayseri'de ne yenir ve neyi meşhur? Kayseri mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Kayseri YemekleriKayseri'nin en bilinen lezzetlerinden olan Develi cıvıklısı, adından da anlaşılacağı gibi Kayseri'nin Develli ilçesine has bir pidedir. "Develi cıvıklısı" olarak anılan cıvıklı pide adına Yavuz Sultan Selim döneminde ferman yazıldığı bile rivayet edilir. Peki, evde Develi cıvıklısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Develi cıvıklısı tarifi detayları...
#Develi CıvıklısıPide, Türk mutfağının öğün fark etmeksizin zevkle tüketilen olmazsa olmaz lezzetlerinden biri…Haliyle bu kadar sevildiği için her yörede ayrı bir pideyle karşılaşıyoruz. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Pidelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Çok geniş olan listeden 8 şehrin uğruna yola düşmeye değer lezzetli pidelerini önerdiler.
#RotaŞüphesiz ki ilkbahar, dünyaya bakma ve onu görmenin en özel zamanı. Kuşlar, çiçekler ve kelebekler gibi birçok canlının görülmek ve duyulmak için harikulade hallerde karşımıza çıktığı bahar, doğanın düğün ve şenlik vakti. Sahnemizse deltalar, boğazlar, ormanlar, göller gibi özel ekosistemler. Anadolu, yedi bölgesine yayılan birbirinden güzel doğal alanlarıyla bizi bekliyor. Gelin, baharda bu şenliğe ortak olalım.
#DoğaKıymalısı, peynirlisi, kavurmalısı, pastırmalısı... Üzerine ne konursa konsun, sıcacık bir pidenin sadece kokusu bile iştahımızı kabartmaya yeter! Ülkemizde hemen her yörenin pidesi farklı, yani çeşidimiz bol. Peki, Anadolu’da en lezzetlileri nerede yenir? Jürimiz seçti.
#PideKars örneğinde olduğu gibi, buraya da gitmek için aylar öncesinden sıraya girmek zorunda kalmadan uyaralım: Sadece Erciyes’in karlı tepelerinde kaymak için değil, şehri doyasıya yaşamak için buraya bilet alacağınız günler çok yakında. Gaziantep, Mardin, Adana derken Kayseri atağa geçti. Özgün habitatı, özgür yılkı atı, binlerce yıllık tadı ve taşı sıkan kadınlarıyla bir bölgenin şahlanışını yerinde inceledik.
#Kayseri PastırmasıKayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Turizmi Çalıştayı 16-17 Kasım tarihlerinde yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çalıştayda Kayseri mutfağının dünyaya tanıtılması için yol haritasının belirleneceğini söyledi.
#Kayseri MutfağıKayseri denince herkesin aklına önce pastırma ardından da mantı üşüşür. İkisi de vazgeçemeyeceğim sevgilidir. Onların damağımla cilveleşmesi çok keyif verir bana. Yaşamımı lezzetlendirir. Ama Kayseri mutfağını, bu iki yiyecekle sınırlamak büyük bir haksızlık! Öylesine lezzetli yemekler var ki, insanın aklı başından uçup gidiyor. Geçen hafta Kayseri’ye gidip bu zengin mutfakla hasret giderdim.
#YemekKoruma altına alınan Sultan Sazlığı Milli Parkı, doğa aktiviteleri ile insanları kendine çekiyor. Adını Osmanlı sultanlarının burada konaklamasından alan Sultan Sazlığı, aynı zamanda şehir merkezlerine de çok yakın. Aynı zamanda milli parkın içinde pek çok hayvan ve endemik tür bulunuyor. İşte Sultan Sazlığı Milli Parkı hakkında bilmeniz gerekenler...
#Milli ParklarKAYSERİ TİCARET ODASININ (KTO) NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILIRKEN, TOPLANTIDA KONUŞAN KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ, "HAZIRLIKLARI SON AŞAMAYA GELEN 'İNDİRİM REHBERİ' KURUMSAL İNTERNET SİTEMİZDE HİZMETE GİRECEK. REHBERDE, ODA ÜYELERİNE HİZMET SUNAN FİRMALARIN UYGULAYACAĞI İNDİRİM ORANLARI VE KAMPANYALAR YER ALACAK" DEDİ.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’nin ilçelerinde yaptığı seçim gezilerinde halktan oy istedi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede 9 milyon emekli var. Seçimde tamamının firesiz oyunu istiyorum. Emeklinin işçinin memurun, köylünün çiftçinin, hepsinin sorununu çözeceğim. Size sözüm var" dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın şifresini çözdüğünü, kimyasını bozduğunu da söyledi.
BU işe bir ekonomistin el atma zamanı çoktan gelmişti aslında.<BR>Kendi muhteşem mutfağımızı, yerel tatlarımızı bile tanımıyor, tanıtamıyorsak, marka yaratma çabamız yoksa sızlanmanın anlamı var mı Türk kahvesi, lokumu, dolması neden başka adlarla başka ülkelerin malı oldu diye?