GeriMutfak Tüyoları DEVELİ CIVIKLISI TARİFİ: Kayseri Develi cıvıklısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

DEVELİ CIVIKLISI TARİFİ: Kayseri Develi cıvıklısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

DEVELİ CIVIKLISI TARİFİ: Kayseri Develi cıvıklısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Kayseri'nin en bilinen lezzetlerinden olan Develi cıvıklısı, adından da anlaşılacağı gibi Kayseri'nin Develli ilçesine has bir pidedir. "Develi cıvıklısı" olarak anılan cıvıklı pide adına Yavuz Sultan Selim döneminde ferman yazıldığı bile rivayet edilir. Peki, evde Develi cıvıklısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Develi cıvıklısı tarifi detayları...

Türkiye'nin lezzet başkentlerinden biri olan Kayseri'nin en sevilen yemeklerinden biri de cıvıklı pidesidir. Develi ilçesine ait bir yemek olduğundan kentte "Develi cıvıklısı" olarak anılır. Bu damak çatlatan Develi cıvıklısı tarifini evde de yapmak isteyenler için, orjinal Develi cıvıklı pidesi tarifi hazırladık. İşte tarifin detayları...

DEVELİ CIVIKLISI MALZEMELERİ

Hamuru için:

1 kilogram un

Maya

Tuz

Su

Harç için:

500 gram kuşbaşı et

4 adet soğan

4 adet yeşil biber

2 adet kırmızı biber

5 adet domates

1 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı biber salcası

1 tatlı kaşığı domates salcası

Tuz

Karabiber

DEVELİ CIVIKLISI NASIL YAPILIR?

Öncelikle hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaseye koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup dinlenmeye bırakın.

Etleri çok küçük parçalar halinde doğrayın.

Biber, soğan ve domatesleri de ufak ufak doğrayıp etlerin içine ekleyin.

Sıvı yağ, salça ve baharatları ilave edip güzelce harmanlayın.

Hamurdan bir beze alıp merdane yardımıyla açın.

Hazırladığınız harcı ekleyip pide şekli verin.

Önceden ısıttılmış fırında pişirin.

Pişen pidelerinizi maydanoz, soğan, ve limon eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun...

 

 

 

 

 

False