KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

Güncelleme Tarihi:

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 10:33

KAYSERİ TİCARET ODASININ (KTO) NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILIRKEN, TOPLANTIDA KONUŞAN KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ, "HAZIRLIKLARI SON AŞAMAYA GELEN 'İNDİRİM REHBERİ' KURUMSAL İNTERNET SİTEMİZDE HİZMETE GİRECEK. REHBERDE, ODA ÜYELERİNE HİZMET SUNAN FİRMALARIN UYGULAYACAĞI İNDİRİM ORANLARI VE KAMPANYALAR YER ALACAK" DEDİ.

Kayseri Ticaret Odasının (KTO) Nisan ayı meclis toplantısı yapılırken, toplantıda konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Hazırlıkları son aşamaya gelen ’İndirim Rehberi’ kurumsal İnternet sitemizde hizmete girecek. Rehberde, oda üyelerine hizmet sunan firmaların uygulayacağı indirim oranları ve kampanyalar yer alacak" dedi.
Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda yapılan meclis toplantısına KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve meclis üyeleri katıldı. Meclis toplantısında konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Nisan ayı meclis toplantımızı biraz daha farklı yapıyoruz gibi hissediyorum. Meclis üyelerimizin toplantılara katkıları çok önemli. Nisan ayı içerisinde Kayseri Ticaret Odası olarak önemli etkinlikler yaptık. Bunlardan birisi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile ekonomik ve sosyal rekabet endeksi projesinin sonuçlarını elde ettik. Biz Kayseri’nin Türkiye’de konumu nedir? Neler yapması gerekir? diye düşündüğümüzde çeşitli sonuçlar ortaya çıkıyor" diye konuştu.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı desteği ile yürütülen ’Ekonomik ve Sosyal Rekabet Endeksleri Sisteminin Kurulması Projesi hakkında bilgi veren Hiçyılmaz, “Araştırmamız kapsamında Kayseri; Rekabet Endeksi (Ana Endeks) içinde 81 il arasında 11. sırada bulunmaktadır. Demografik Yapı Endeksi’nde 11., Altyapı Endeksi’nde 12., Ulaşım Endeksi’nde 24., Sağlık Endeksi’nde13., Eğitim Endeksi’nde 34., Sosyal Yaşam Endeksi’nde 14., Makroekonomi Endeksi’nde 16., Dış Ticaret-Sanayi Endeksi’nde 20., Finansal Piyasalar Endeksi’nde 25., Turizm Endeksi’nde 27., Tarım Endeksi’nde 35., İnovasyon Endeksi’nde 10., Girişimcilik Endeksi’nde 8., Yükseköğretim Endeksi’nde 11. ve Teknolojik Altyapı Endeksi’nde 39. sırada yer almıştır” dedi.
Hiçyılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde yapılan ’8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasına’ katıldıklarını ifade ederek, “Kayseri’yi temsilen bu toplantıda bir konuşma gerçekleştirdim. Sayın Başkanımız Ahmet Davutoğlu ve 9 bakanımıza sorunlarımızı ve taleplerimizi iletme şansı bulduk. Bu taleplerimizi kısaca aktarmak istiyorum: Havaalanımızın genişletilerek gerçek anlamda uluslararası bir niteliğe kavuşturulmasını talep ettik. Kayseri-Samsun, Kayseri-Mersin yük taşımacılığının iyileştirilmesinde ve Kapadokya’yı Antalya’ya bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren hattının inşasına ilişkin taleplerimizi sıraladık. Navlun bedeli konusunda sıkıntılarımızı dillendirdik. Kayseri-Mersin tren taşımacılığında navlun sübvansiyonu sağlanmasını istedik. Kapadokya Bölgesinin bir bütün olarak ele alınması, Erciyes ve Aladağlar’ı birlikte ele alan bir turizm destinasyonunun planlanması konularında düşüncelerimizi aktardık. İmalat sanayii işletmelerine verilen teşviklerle ilgili talebimizi ilettik. Teşvik Belgeli Yatırımlarda, yerli makine teçhizat kullanımına ilişkin ve Tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik IPARD desteklerinden Kayseri’nin yararlandırılmasına yönelik taleplerimizi sıraladık” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ’4. Türk Patent Ödülleri’ törenine ilişkin de bilgi veren Hiçyılmaz, “Törende ‘En Fazla Coğrafi İşaret Tescili Yapan Şehir’ dalında verilen ödülü Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın elinden aldık. Sayın Erdoğan’ın Kayseri’yi diğer illere örnek göstermesi bizleri gururlandırmıştır. Kendisine bizleri onurlandırdığı için bir kez daha teşekkür ediyorum. Kayseri’ye ödül getiren başvurular ise şu şekildedir. Tomarza Kabak Çekirdeği, Yamula Patlıcanı, Kayseri Sucuğu, Kayseri Mantısı, Kayseri Pastırması, Bünyan El Halısı, Soğanlı Bebeği, Develi Cıvıklısı ve Yahyalı Halısı" ifadelerini kullandı.
Oda olarak yürüttükleri faaliyetlere ilişkin de bilgileri paylaşan Hiçyılmaz, “DEİK ve Türkiye-Irak İş Konseyi ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Irak’ta Yatırım Olanakları’ konferansına katıldık. Erbil’de ki ticaret ofisimizin aktif olarak çalıştırılması ve diğer olanakların değerlendirilmesi adına Kayseri için önemli bir toplantıydı. 5. Kayseri Mobilya Fuarına katıldık. Güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda üyelerimizi bilgilendirmek üzere seminer düzenledik. Üyelerimizin yoğun katılımı ile gerçekleşen seminerde uzman konuğumuz önemli bilgiler aktardı. İnşaat sektörü genişletilmiş meslek komitesi toplantımızı Talas Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Palancıoğlu ve belediye bürokratlarının katılı ile gerçekleştirdik. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin sorunlarına çare olabilmek adına bu tür toplantılarımızı sürdüreceğiz. E-ticaretSEM’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ’Kayseri E-ticaret ve Dijital Pazarlama’ konferansına katıldık” ifadelerini kullandı.
Üyelere yönelik yeni bir hizmetin müjdesini de meclis toplantısında açıklayan Hiçyılmaz, “Hazırlıkları son aşamaya gelen ’İndirim Rehberi’ kurumsal İnternet sitemizde hizmete girecek. Rehberde, Oda üyelerine hizmet sunan firmaların uygulayacağı indirim oranları ve kampanyalar yer alacak. Böylelikle Kayseri Ticaret Odasının değerli üyeleri, oda üye kartlarını ibraz ederek, rehberde yer alan firmaların taahhüt etmiş oldukları indirimlerden faydalanabilecekler. İndirim rehberinde yer alan başlıkları da şöyle özetleyebilirim; rehberimizde 43 ilden 200’ü aşkın firma yer almaktadır. Akaryakıttan konaklamaya, otomotivden sağlık hizmetlerine kadar 17 ana sektörde faaliyet gösteren bu firmaların üyelerimize sağlayacağı indirim oranı ise yüzde 5 ile yüzde 60 arasında değişmektedir” diye konuştu.
Kayseri Ticaret Odası Nisan ayı meclis toplantısı Başkan Hiçyılmaz’ın konuşmasının ardından sonra erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!