Balık restoranlarının daimi lezzeti kalamar evde yapılışı ile de merak ediliyor. Peki, evde kalamar nasıl yapılır, nasıl pişirilir? Yanında bol sarımsaklı sosuyla damak çatlatan kalamar tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarıyla haberimizde...
#KalamarEmre Sakçı, Kuzey Tunçelli, Selin Hürmeriç... Türkiye yüzme tarihine adlarını altın harflerle yazdırdılar. Yüzücülerimiz bu branşta çok da alışkın olmadığımız başarılarıyla tüm ülkeyi gururlandırdı. Sakçı Türkiye adına ilk yetişkinler Avrupa şampiyonluğunu kazanırken, Tunçelli gözlerimizi yaşartacak kadar iyi bir derece yaptı. Hürmeriç ise hem artistik yüzmede ilk altın madalyamızı boynuna taktı hem de İstiklal Marşı’nı iki kez tüm dünyaya dinletti.
#Selin HürmeriçSevilen İtalyan lezzetlerinden ravioli bu kez deniz mahsüllü olarak sofralarınızda yerini alıyor. MasterChef deniz ürünlü ravioli tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Peki, evde deniz mahsüllü ravioli nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte deniz ürünlü ravioli tarifi ve yapılışı...
#Deniz Ürünlü RavioliEkim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkPaella, İspanyol mutfağının dünyaca tanınmış lezzetlerinden. Çeştli deniz ürünlerinin yanı sıra tavuk suyu ve safranla yarı lezzete kavuşan zengin çeşnili bir pilav. Bu tarifi hazırlarken baldo pirinç de kullanabilirsiniz. Peki paella nasıl yapılır, nerenin yemeği? İşte paella tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Paella Nasıl YapılırÇikolatalı mus (Chocolate Mousse), Fransız mutfağının meşhur tatlılarından biri. Hafif ve nefis bir tatlı olan çikolatalı mus için çikolata köpüğü denebilir. Yapımı da oldukça kolay olan bu tatlıyı tek başına tüketebileceğiniz gibi farklı tatlı tariflerinde de kullanabilirsiniz. Peki çikolatalı mus nasıl yapılır? İşte evde çikolatalı mus tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Çikolatalı MusSurf and turf, et ve deniz ürünlerinin aynı tabakta buluştuğu bir lezzet. Tercihe göre kalamar, deniz tarağı, karides veya ıstakoz kullanılabilir. Et olarak ise dana genellikle dana bifteği kullanılır ancak diğer et çeşitleri de eklenebilir. Sofranızda farklı bir lezzet sunmak isterseniz, surf and turf'e bir şans verebilirsiniz. Peki surf and turf nasıl yapılır? İşte surf anda turf tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Surf And Turf Nasıl YapılırKalamar, çeşitli şekillerde hazırlanacak sofralardaki yerini alıyor. Düşük kalorili bir deniz ürünü olan kalamara Türkiye denizlerinde sıklıkla rastlanılıyor. Peki kalamar nedir, nasıl pişirilir? Kalamar nasıl temizlenir? İşte kalamar tava tarifi...
#Kalamar NedirBu bayramda 1 milyondan fazla kişiyi ağırlayan Bodrum’dan yine her tatilde olduğu gibi bir adisyon düştü önümüze. ‘Önümüze’ diyorum zira yazı işleri toplantısında adisyonun şişkinliği kadar menüye yeni eklenen bir tat karşısında da şaştık kaldık. ‘Seafood (Deniz mahsullü) Lahmacun.’ Yani mutfağımızı modernleştireceğiz diye lahmacuna ahtapot, kalamar, midye koyma fikri beni dehşete düşürse de ‘Belki de fazla gelenekselim’ kaygısı ile bu işin bilenlerini aradım. Soru şu: ‘Deniz mahsullü lahmacun olur mu?
#LahmacunGastronomi, kültür, sanat ve eğlence dünyası geçen hafta sonu Kuşadası’nda buluştu. Kuşadası Sokak Festivali’ne gittik; yerel yemeklerin peşine düştük. İlçenin mutfağını anlatan şef Ozan Güngör: “Arapsaçı, ebegümeci ve tilkişen gibi otların yemeği çok seviliyor. Enginar, zeytinyağlı ve bol baklalı yeniyor.”
#GastronomiTürk mutfağında da yerini almaya başlayan kalamar nedir, nasıl yenir merak ediliyor. Türkiye denizlerinde sıklıkla rastlanılan kalamar soğan halkasına benzer tadıyla lezzetli bir atıştırmalık olarak sofralarda yerini alıyor. Aynı zamanda kalamar faydaları ile de önemli bir besin kaynağı görevi üstleniyor. Peki kalamar nasıl pişirilir? İşte, kolay kalamar tava tarifi ve yapım aşamaları...
#KalamarKalamar, en sevilen deniz mahsullerinden biridir. Kalorisi en düşük deniz ürünü olan kalamar, protein, çok az oranda yağ, fosfor, magnezyum ve kalsiyumdur. Kalamar; B2, B3 ve B12 vitaminleri barındırır. Kalamar ile yapılan tariflerin başında dolması gelir. Çanakkale Bozcaada'ya özgü bir yemek olan kalamar dolmasının yapım aşamalarını ve kalamarla ilgili bilgileri derledik.
#KalamarBu akşam MasterChef ekranlarında yarışmacıların düellolarda hünerlerini sergilediği yemeklerden olan kalamar dolması tarifi izleyiciler tarafından da merak ediliyor. Çanakkale mutfağına ait enfes bir ara sıcak olan kalamar dolması tarifi MasterChef sunumu ve farkıyla haberimizde...
#Kalamar DolmasıGeçenlerde katıldığım bir ceviz hasadında faydaları kadar cevizli tatlılarımızı, kalamarın yanı sıra sebze ve otlara da çok yakıştırdığım taratoru hatırladım. Ne yazık ki yerli üretimimiz tüketimdeki hızı yakalayamıyor ve ülkemizdeki ceviz açığı büyüyor. Ama bu tabloyu değiştirmek mümkün...
#CevizSurf and turf, et ile deniz ürünlerini aynı tabakta buluşturan bir yemektir. Farklı lezzetlerle sunum hazırlamak için ideal olan surf and turf, yemek severler tarafından merak ediliyor. Peki surf and turf nedir, nasıl yapılır. İşte surf and turf tekniği ile ilgili merak edilenler…
#Surf And TurfSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#YazarBozcaada, mitolojideki adıyla Tenedos... Tenes’in oğlu Tenedos’un yurdu… Türkiye’nin köyü olmayan tek ilçesi. İrili ufaklı birçok koya sahip olmasıyla her rüzgârda denize girilecek kuytu bir yer bulmaya olanak sağlıyor. Adayı, pandemi nedeniyle yazı da kışı da burada geçiren yazar, psikoterapist Tuğçe Isıyel’in rehberliğinde gezelim…
#GazetehaberleriPaella tarifi, özünde pirinç bulunan İspanyol pilavıdır. İspanya'nın en çok tüketilen yemeklerinden birisi olan paella içerisinde tavuk suyu, sebze, safranın ana malzemelerini oluşturduğu paella, Valencia bölgesinin simgesel ürünüdür. Deniz mahsüllerinden, çiftlik hayvanlarından ve sebzelerden bir araya getirilebilen paella için fırın kullanımı gerekmektedir. Peki, paella nasıl yapılır? İşte, kolay paella tarifi
#PaellaSon dönemde oldukça popüler olan bir kızartma tekniği var: Tempura. Özellikle sebzelerin ve deniz ürünlerinin kızartılmasında kullanılan tempura aslında bir sos. Ürünlerin dışını kaplamak için kullanılan ve çıtır çıtır sonuçlar veren tempura’nın nasıl yapılacağını ve püf noktalarını sizin için araştırdık. İşte her zaman mükemmel sonuçlar veren tempura yapımının sırları…
#Tempura Hamuru Nasıl YapılırLezzetli ve hafif yaz menülerinin olmazsa olmazı mezeler. Ünlü şeflerden tarifler istedik. Kimisi için taze mevsim sebzelerine ihtiyacınız olacak kimisi içinse deniz ürünlerine... Damak tadınıza uygun birini seçip mutfağa geçebilirsiniz...
#Gazetehaberleri