GeriMutfak Tüyoları Deniz ürünlü ravioli tarifi: 🍝Evde deniz mahsüllü ravioli nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deniz ürünlü ravioli tarifi: 🍝Evde deniz mahsüllü ravioli nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Deniz ürünlü ravioli tarifi: 🍝Evde deniz mahsüllü ravioli nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Sevilen İtalyan lezzetlerinden ravioli bu kez deniz mahsüllü olarak sofralarınızda yerini alıyor. MasterChef deniz ürünlü ravioli tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Peki, evde deniz mahsüllü ravioli nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte deniz ürünlü ravioli tarifi ve yapılışı...

DENİZ ÜRÜNLÜ RAVİOLİ MALZEMELERİ

Hamuru için;

3 su bardağı un

6 adet yumurta

Yarım çay kaşığı tuz

İç harcı için:

100 gr ahtapot

100 gr midye içi

100 gr kalamar

2 Arnavut biberi

Tereyağı

50 gr mantar

1 diş sarımsak

Çeyrek demet fesleğen

1 domates rendesi

2 yemek kaşığı krema

DENİZ ÜRÜNLÜ RAVİOLİ NASIL YAPILIR?

İç harcı için, biberleri doğrayıp tereyağında kavurun. Ahtapot, karides ve kalamarı küp küp kesip ilave edin.

Mantarları ve kabuğunu soyup rendelediğiniz domatesi, ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Kavrulduktan sonra ocağı kapatın.

Deniz ürünlü ravioli hamuru için; unu ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın. İçine yumurtaları teker teker ekleyerek yoğurun. Hamuru streç film ile sararak 15 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamuru küçük bezelere ayırın ve unlanmış mutfak tezgahında kare şeklinde açın.

Hamurun orta kısmına kıymalı harçtan ilave edin ve hamurun kenarlarını ıslatın.

Üzerini diğer kare hamur ile örtün veya hamuru çapraz bir şekilde ikiye katlayın.

Tencereye sıcak su kaynatıp, süzgeç yerleştirin ve hamurları süzgeçe koyup kapağı kapatarak buharda 1o dakika kadar pişirin.

Ravioliye kremayı ilave edin. Hazırladığınız deniz mahsullü garnitürü de karıştırıp üzerine fesleğen yaprakları ekleyerek servis edin. Afiyet olsun...

False