Güncelleme Tarihi:
AYVALIK Balıkçısı Okan, Ayvalık’a özgü lezzetleri Güzelbahçe’ye taşıdı. Mekan, Ayvalık ve Ege’ye özgü lezzetlerin harmanlanmasıyla oluşan mutfağıyla, İzmir Güzelbahçe’de misafirlerini bekliyor. Ayvalık Balıkçısı Okan, Güzelbahçe’de balık çeşitlerinin yanında isteyenlere etin ve köftenin de özel çeşitlerini sunuyor. Güzelbahçe’de hizmete girdiği günden beri Ayvalık Balıkçısı Okan, Ayvalık ve Ege’ye özgü lezzetlerin harmanlanmasıyla oluşturduğu mutfağında ayrıcalıklı bir meze ve kahvaltı kültürüyle de dikkat çekiyor. Güzelbahçe’de denize sıfır konumunda, güler yüzlü hizmet anlayışıyla konuklarına zengin menüsüyle, gün batımında ferah bir ortamda balık ve meze çeşitlerinin tadına varma imkanı veriyor. Denizin içinde kurulu mekan, güzel bir akşam yemeği geçirmek isteyenlere muhteşem bir manzara sunuyor.
TÜM TEDBİRLER ALINDI
Pandemi süreciyle birlikte birçok işletmenin zor günler geçirdiğini söyleyen Okan Akdeniz, “Çoğu işletme pandemi sürecinde kapandı ve bir daha da açılamadı. Bu süreçte açılan her işletme aş demek, iş, istihdam demek. Hijyen birinci önceliğimiz. Her hafta işletme genel olarak dezenfekte ediliyor, günlük olarak da rutin hijyen ve dezenfekte işlemleri uygulanıyor. Bu konuda bütün tedbirler uygulanıyor. Hatta çalışanlarımıza her gün farklı gömlek ve önlük giymeleri için üzerinde günlerin yazılı olduğu kıyafetler veriyoruz. Böylece bütün çalışanlarımızın her gün temiz kıyafet giydiklerini takip edebiliyoruz” dedi.
KÜLTÜRLERİN BULUŞMASI
2014 yılında Bostanlı’da restoran sektörüne girdiğini belirten Ayvalık Balıkçısı Okan’ın işletmecisi Okan Akdeniz, “İş insanı Bülent Sami Güç ve Cevdet Seven ile birlikte 2020 yılında Güzelbahçe restoranımızda da hizmete başladık. Ayvalık, Ege mutfağının öne çıkan önemli bir temsilcisi. Bunda Türkiye’de üretilen en kaliteli zeytinyağının, balık bolluğunun, yetişen çok çeşitli yöresel otların, peynir çeşitlerinin, Türkiye ve Yunanistan’ın kültürel etkileşiminin ve elbette usta ellerin payı var. Ayvalık Balıkçısı Okan olarak Ayvalık’tan gelen ustalarımızla 80 çeşit meze, 40 çeşit ara sıcakla hizmet vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.
KAHVALTINIZA MANZARA EŞLİK EDİYOR
AYVALIK ve Cunda’nın peynirini, yöresel lezzetlerini sunan enfes kahvaltısı muhteşem deniz manzarasında harika bir lezzet şöleni yaşatan Ayvalık Balıkçısı Okan’da sabah kahvaltısında 28 çeşit bulunuyor. Ayrıca soğuk mezeden bal bademe, sufleden kabak tatlısı ve katmere kadar her şey aynı kalite ile standartlarda müşteriye sunuluyor.
BALIKLAR AYVALIK’TAN GELİYOR
AYVALIK Balıkçısı Okan Güzelbahçe’de tüm balıkların deniz ürünlerinin, ot ve peynir çeşitlerinin ve zeytinyağlarının Ayvalık’tan geldiğini kaydeden Okan Akdeniz, “Ege Denizi’nin Ayvalık’ın en taze balıkları ve deniz mahsulleri Ayvalık Balıkçısı’nın usta aşçılarının enfes tarifleriyle benzersiz bir ziyafete dönüşüyor. Günlük, taptaze ve çok lezzetli Ege, Girit ve Cunda Ayvalık mutfağını harmanlayarak Ege’de kaybolan lezzetleri ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. İzmir’de tepside gelen 5-10 çeşit meze çeşidi kültüründe bütün ezberleri bozarak, geniş bir dolapta yaklaşık 80 çeşit meze ve 40 çeşit ara sıcakla oluşturduğumuz lezzet kültüyle yeni tatlarda oluşturarak mutfağımızı her geçen gün genişletiyoruz” ifadelerini kullandı.
EGE MUTFAĞININ ZENGİN ÇEŞİTLERİ
GÜZELBAHÇE, Ayvalık, Cunda, Girit ile Ege mutfağının zengin meze çeşitlerini ve ara sıcaklarını sunduklarını kaydeden Okan Akdeniz, şöyle devam etti: “Hiçbir yerde olmayan mezeler ve ara sıcaklar mekana özgü spesiyallerimiz bulunuyor. Soğuk mezelerden, hardallı levrek marin, isli ahtapot, isli lakerda, fesleğenli köz patlıcan, Ayvalık balıkçı mezesi (Atatürk Mezesi), balzamikli karides ve sakal kalamar nefis. Ara sıcaklardan ahtapot tandır, soslu ahtapot, sütlü levrek marin, Ayvalık lokumu, kremalı karidesli akkız ve yoğurtlu dil mutlaka denemeniz gerekenler arasında. Şefimizin kendi tarifi portakallı levreği de mutlaka denemelisiniz.
ÖZEL GÜNLERDE DE HİZMETİNİZDE
OKAN Akdeniz, “450 kişilik kapasitemizle şirket toplantıları, motivasyon yemekleri, özel gün ve geceler, nişan, nikah gibi çeşitli organizasyonlarda da müşterilerimizin her zaman hizmetindeyiz” ifadelerinde bulundu.
BALIKLAR AYVALIK'TAN GELİYOR
AYVALIK Balıkçısı Okan Güzelbahçe’de tüm balıkların deniz ürünlerinin, ot ve peynir çeşitlerinin ve zeytinyağlarının Ayvalık’tan geldiğini kaydeden Okan Akdeniz, “Ege Denizi’nin Ayvalık’ın en taze balıkları ve deniz mahsulleri Ayvalık Balıkçısı’nın usta aşçılarının enfes tarifleriyle benzersiz bir ziyafete dönüşüyor. Günlük, taptaze ve çok lezzetli Ege, Girit ve Cunda Ayvalık mutfağını harmanlayarak Ege’de kaybolan lezzetleri ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. İzmir’de tepside gelen 5-10 çeşit meze çeşidi kültüründe bütün ezberleri bozarak, geniş bir dolapta yaklaşık 80 çeşit meze ve 40 çeşit ara sıcakla oluşturduğumuz lezzet kültüyle yeni tatlarda oluşturarak mutfağımızı her geçen gün genişletiyoruz” ifadelerini kullandı.