kahvaltı kültürü haberleri sayfasında kahvaltı kültürü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 490 kahvaltı kültürü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Her ülkenin kendine özgü bir mutfağı ve yeme alışkanlıkları vardır. İşte bu alışkanlıklar birbirinden oldukça farklı olduğunda, ne yazık ki herkes için çok da çekici olmayabiliyor. Mesela kahvaltı... Bizim kültürümüzde kahvaltı öylesine özel ve çeşitli ki kahvaltısını kısa sürede ve birkaç çeşit yiyecekle yapan insanları ve kültürlerini anlamamız, neredeyse imkânsız. Sucuklu yumurta, bol demli bir çay, reçel çeşitleri, peynir çeşitleri... İnsanın bunlardan bahsedince bile iştahı açılıyor. Peki başka ülkeler, kahvaltıda neler tüketiyor? İşte farklı kültürlerden kimisi size hitap edecek kimisi şaşırtacak kahvaltılar...
#KahvaltıVietnam’ın kuzeyi ve güneyi arasında tıpkı bizde olduğu gibi müthiş bir iklim farkı var. Bu durum mutfağa da yansıyor. Mesela güney mutfağında sıcak iklim nedeniyle acı kullanımı daha fazla. Hem baharatlar hem de taze aromatik otlar bol kepçe seviliyor. Özellikle Michelin sonrası artık sadece sokak yemekleriyle anılmayan ülkenin geleneksel lezzetlerini keşfedelim...
#VietnamKahvaltılıklarımızın çeşitliliği milletçe günün ilk öğününe duyduğumuz büyük sevginin de bir yansıması. Bayram sabahı ailece bir araya geldiğimiz o güzel sofralara otururken hem yazarımız Sahrap Soysal’la geleneksel kahvaltıları hatırlayalım hem de Gastronometro şeflerinin masamızı renklendirecek tariflerine bakalım...
#PeynirUzun zamandır düzenlenen Dünya Peynir Ödülleri’ne bu yıl da 30’dan fazla ülkenin peyniri katıldı. En çok övgüyü İsviçre ve İtalya peynirleri alırken Türkiye’den hiçbir peynirin yine listede yer almaması dikkat çekti. 150’den fazla peynir çeşidine sahip olan ülkemiz neden uluslararası arenada peynirlerini ön plana çıkaramıyor? Mercek altına aldık...
#PeynirDışarıda yaptığımız serpme kahvaltılarda yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda. Sofralara onlarca tabak geliyor ama çoğu yiyemediğimiz için çöpe gidiyor. Mekanlar ne düşünüyor? Müşteriler buna nasıl bakıyor? Serpme kahvaltıları mercek altına aldık
#Serpme Kahvaltıİzmir’in kahvaltı denince ilk akla gelen markası Tuzu Biberi’ne 12 yıldır kadın eli değiyor. Markanın kurucu ortağı, başarılı kadın girişimci Nehir Sipahi Kayadelen, “Günün her saati, sağlıklı, güvenilir ve keyifli bir şekilde kahvaltı yapılabilmeli fikrinden yola çıkarak mutluluk veren lezzetlerin peşine düştük” diyor.
#1Ülkemizin en önemli gastronomi şehirlerinden Gaziantep’i bir de sabahın ilk ışıklarında turlamak gerek. Şehrin, daha çok günün ilk öğününde tüketilen incelikli lezzetleri en az baklavası kadar ünlü. Ciğerci Ali Haydar, Metanet ve Zekeriya Usta, şahane bir kahvaltı için önereceğim üç adres...
#CiğerYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriMarmara Üniversitesi’nde düzenlenen “İstanbul Mutfağı” konferansında konuşan Prof. Dr. Artun Ünsal, "Gençlere tavsiyem, kuru fasulye, pilav ve çorbayı iyi yapmayı öğrenmeden İtalyan, Japon, Güney Amerika usulü yemeklere fazla ilgi duymayın. Önce milli, yerli, İstanbul ve Anadolu yemeklerimizi, bir Türk mutfağının çatısı altında birleştirelim" dedi. Prof. Dr. Arif Bilgin ise "Kahvaltı kültürü ortaya çıkmadan önce Osmanlılar, kuşluk vakti ve ikindi ile akşam arasında olmak kaydıyla iki öğün yemek yiyorlardı" diye konuştu.
#Artün ÜnsalUçağın cam tarafında oturuyordum. Yavaşça belirginleşen Buenos Aires’e dikmiştim gözlerimi. İçimi bir korku kapladı ve tam dört gün sürdü bu korku. Panik atak geçirdiğimi sandım; ellerim titriyordu ve kalbim yerinden çıkacak gibiydi. Korksam bile kendimi ve dünyayı keşfetmekten uzak bir yolculuk düşünemiyordum. Bu yüzden de gitmek istediğim en uzak yere; Güney Amerika topraklarına geldim.
#Buenos AiresHer ülkenin kendine özgü bir mutfağı ve yeme alışkanlıkları vardır. İşte bu alışkanlıklar birbirinden oldukça farklı olduğunda, ne yazık ki herkes için çok da çekici olmayabiliyor. Mesela kahvaltı... Bizim kültürümüzde kahvaltı öylesine özel ve çeşitli ki kahvaltısını kısa sürede ve birkaç çeşit yiyecekle yapan insanları ve kültürlerini anlamamız, neredeyse imkânsız. Sucuklu yumurta, bol demli bir çay, reçel çeşitleri, peynir çeşitleri... İnsanın bunlardan bahsedince bile iştahı açılıyor. Peki başka ülkeler, kahvaltıda neler tüketiyor? İşte farklı kültürlerden kimisi size hitap edecek kimisi şaşırtacak kahvaltılar...
#KahvaltıKaotik olmakla birlikte parke taşı döşeli güzel sokaklar, kubbeli termal hamamlar, terk edilmiş Sovyet dönemi fabrikalardan dönüştürülmüş modern otellerle Tiflis tezatların şehri. Gürcistan’ın başkenti Kafkasların en önemli yerleşimlerinden. Tepeciklerin üstüne pasta görünümlü kiliseler oturtulmuş. Arka sokaklara saklı kafeler antika meraklılarını heyecanlandıracak objelerle dolu. Bohem sanatçılar Sovyet döneminin etkilerinden kurtulup canlı, yaratıcı atmosfer yaratma çabasında. Yüzyıllar boyunca pek çok kez işgale uğrayan Tiflis, şimdi bu yaralarını gurur vesilesine dönüştürmüş. Doğu ile Batı’yı buluşturan şehir ortaçağdan kalma surlardan yeni lüks butik otellere zenginlikleriyle her gezgine uygun bir şeyler sunuyor.
#TiflisTürk kahvaltı kültürü denilince ilk akla gelen yemeklerden biri de hiç kuşkusuz omlet. Çeşitli sebzeler ve peynirle çeşitlendirilen bir lezzet olan omletin nasıl yapıldığını ve farklı tarifleri merak eden vatandaşlar, patatesli sucuklu omlet tarifini sorguluyor. Peki, patatesli sucuklu omlet nasıl yapılır?
#Patatesli Sucuklu Omlet Nasıl Yapılır?Hafta içi yoğun çalışma temposundan dolayı aile ile kahvaltı yapılamaması herkesin şikayetçi olduğu bir durum. Bu durumu hafta sonu telafi etmek isteyen kişiler, kolayca yapabilecekleri pratik ve bir o kadar da lezzetli kahvaltılık tarifleri sorguluyor. Türk kahvaltı kültürü denilince ilk akla gelen yemeklerden biri de hiç kuşkusuz omlet. Çeşitli sebzeler ve peynirle renklendirilen bir tarif olan omletin nasıl yapıldığını ve tarifini merak eden vatandaşlar, peynirli omlet tarifini sorguluyor. Peki, peynirli omlet nasıl yapılır? Omlet yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler?
#Peynirli Omlet Nasıl Yapılır?Türk kahvaltı kültürü denilince ilk akla gelen yemeklerden biri de hiç kuşkusuz çılbır. Çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanan bir tür kahvaltılık olan çılbırın nasıl yapıldığını ve tarifini merak eden vatandaşlar, çılbır tarifini sorguluyor. Peki, çılbır nasıl yapılır? Çılbır yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları neler?
#Çılbır TarifiKars merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Boğatepe, meşhur Kars gravyer peynirinin doğduğu köy olarak biliniyor. Doğu Ekspresi ile birlikte Kars’a gelen turist sayısının artması Boğatepe köyüne de yaradı. Köydeki aileler, evlerini köye gelen misafirlere açarak, organik köy kahvaltısı ikram etmeye başladı. Ünleri öyle yayıldı ki, büyükelçiliklerden konsolosluklardan köy kahvaltısını tatmaya gelen diplomatlar bile oldu.
#Boğatepe