7 farklı Ülkeden Tadına Doyamayacağınız 7 Farklı Kahvaltı Tabağı
Ballı kaymaklı, rengarenk masalarda uzun saatler geçirmemize sebep olan, özellikle hafta sonlarına farklı bir anlam yükleyen kahvaltı sofraları kültürümüzde önemli bir yere sahip.
Diğer ülkelerin kahvaltı tabağı menüsünde neler olduğunu biliyor musunuz? Buyrun, dünyanın 7 farklı köşesinden birbirinden lezzetli 7 kahvaltı tabağı...
Avustralya - Vegemite
Çeşitli sebze ve baharat katkı maddeleri ile bira mayasından yapılan bu marmelat, Avustralya’da oldukça fazla tüketilmektedir. Yanına yumurta, pastırma, ızgara domates ve mantar ile oldukça doyurucu bir kahvaltı tabağı hazırlamak mümkün.
Doğu Afrika - Mandazi
Doğu Afrika kahvaltı sofralarında yaygın olarak tüketilen mandazi, Hindistan cevizi sütü ile yapılan ve öğütülmüş kakule ile tatlandırılan bir çörektir. Genellikle çay ile tüketilir.
Hollanda - Hagelslag on Bread
Hollandalılar kahvaltılarda genellikle reçel, bal, peynir ve tost tüketirler. Bunların yanında en sevdikleri ve en fazla tükettikleri bir başka şey de, kızarmış ekmeğin üzerine pasta süsü serptikleri, Hagelslag on Bread’tir.