İtalyan Mutfağı haberleri sayfasında İtalyan Mutfağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1653 İtalyan Mutfağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İtalyan mutfağının en güzel yaz lezzetlerinden biridir friselle al pomodoro. Çocukken bana anneannem hazırlardı. Masaya koyduğunda odanın içine harika bir domates ve baharat kokusu yayılırdı. O zamanlar, taze malzemelerle yapılan bu sade ama nefis atıştırmalık, ailemizin bir araya gelmesini ve sohbet etmemizi sağlayan güzel bir bahane olurdu.
#İtalyan MutfağıAvrupa’nın en ünlü bestecilerinden Gioachino Rossini’nin ismini taşıyan ‘filetto alla Rossini’ İtalyan mutfağının incilerinden. Tereyağında kızarmış kaz ciğeri ve üzerine rendelenen trüf mantarıyla lezzetlenen bu özel dana filetoyu birlikte pişirelim...
#Gioachino RossiniKestane, bol ve besleyici olmasının yanı sıra uzun süre saklanabilmesiyle de İtalyan mutfağının en sevilen malzemelerinden biri her zaman... Castagnaccio, basitçe kestane unu, su ve zeytinyağından yapılan, enerji bombası, yassı bir kek. Farklı bölgelerin kendine özgü yorumlarıyla zaman içinde farklı tarifleri de gelişmiş...
#Kestaneİtalyan gastronomisinin en seçkin ve özgün değerlerini dünya çapında sergilemek amacıyla başlatılan İtalyan Mutfağı Haftası, ülkenin yemek kültürünün uluslararası sahnede tanıtılmasını, ayrıca hedefe yönelik ihracatını, uluslararası iş ilişkilerini ve turizmini güçlendirmeyi hedefliyor.
#Lezzetİçine girdiği sayısız yemekle, tadı ve dokusuyla yazı müjdeleyen patlıcan, bu soğuk günlerde en çok özlediğim ve tezgâhlarda göreceğimiz günü iple çektiğim malzemelerden... Bazen alacalı soyulup kızartılır, bazen de dolması yapılır. Gelin hem patlıcanı neden bu kadar çok sevdiğimi anlatayım hem de mevsimi gelince pişireceğiniz şahane bir tarif vereyim.
#Melanzane A BarchettaGençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vakıfbank ve A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başantrenörü Giovanni Guidetti ile birlikte mutfağa girerek pizza yaptı. Gündem bu kez İtalyan mutfağı olsa da ikili yine de spora kayıtsız kalamadı.
#Mehmet Muharrem KasapoğluDünyanın açık ara en çok tercih edilen tatlısından konuşalım! Rahatlıkla, ‘İtalyan mutfağının en bilinen tatlısı’ da diyebiliriz. Kelime olarak ‘Beni yukarı çek’ anlamına gelir, kahveseverlerin gözbebeğidir... Damakta yarattığı vurucu etkisiyle İtalya sınırlarını aşarak 7 kıtaya yayılmış bambaşka bir lezzettir...
#Tiramisuİncecik hamurla hazırlanmış, bol malzemeli, çıtır çıtır bir pizzayı kim sevmez! Hele de ilk ısırığı aldığınızda peyniri uzuyorsa... Tatil sezonu bitti; şehre dönüldü, okullar açıldı, maçlar başladı... İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden pizzayı bugünlerde evimize daha sık sipariş eder olduk. Peki, en iyisini nereden söylemeli? Uzman jürimize sorduk.
#Pizzaİtalyan mutfağı lezzetleri denince akla ilk gelen tatlılardan olan cannoli (kanoli), kızarmış çıtır çıtır hamuruyla damakta enfes bir tat bırakıyor. Asıl cannoli ricotta peynirinden yapılsa da evde cannoli yapmak için alternatif peynirler kullanabilirsiniz. İşte orijinal cannoli tarifi sizlerle…
#Cannoli TarifiTürkiye'de 15 yıldır yaşayan ve eşi Türk olan, iki uluslararası otelin Napolili baş aşçısı, Türk mutfağının yurt dışında tanınmasının, ülkede son beş yılda gastronomi eğitimlerinin artması ile başarıya ulaştığını belirtti. Şef Giovanni Terracciano, "Türk mutfağı çok seviliyor. Önceden kruvasan arardı yabancılar, şimdi döner istiyor. Geçenlerde bir haber okudum. İtalyanlar böreğe ilgi gösteriyorlarmış, böreği çok seviyorlar" dedi.
#Giovanni Terraccianoİtalyan mutfağı denince akla ilk gelen lezzetlerdendir risotto. İtalyanca pirinç anlamına gelen “riso”dan türeyen risotto, özel bir tür pirinçle yapılan, nişastası dışına çıkmış bu nedenle ağdalı bir kıvam almış yemeklerin genel adıdır. Risotto içindeki malzemeye göre adlandırılabileceği gibi “risotto alla Milanese” örneğinde olduğu üzere İtalya’nın farklı şehirlerinin isimlerini de alabilir. Sözü daha fazla uzatmayalım ve sizi enfes risotto tarifleriyle baş başa bırakalım…
#Risotto Nasıl YapılırDünya lezzetleri denilince aklınıza ilk önce baharat zengini Hint mutfağı mı geliyor? Ya da hamur işleriyle ünlü İtalyan mutfağı mı? Ülkemiz dahil olmak üzere daha birçok ülkenin kendine özgü mutfak lezzetleri var. Eğer sen de dünya lezzetleri hakkında çok fazla bilgiye sahip olduğunu düşünüyorsan kendini bu konuda test etmeye ne dersin? Hadi gel dünya mutfağına ne kadar hakimsin görelim!
#İtalyan Mutfağıİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer Sivrioğluİtalyan mutfağının en güzel yaz lezzetlerinden biridir friselle al pomodoro. Çocukken bana anneannem hazırlardı. Masaya koyduğunda odanın içine harika bir domates ve baharat kokusu yayılırdı. O zamanlar, taze malzemelerle yapılan bu sade ama nefis atıştırmalık, ailemizin bir araya gelmesini ve sohbet etmemizi sağlayan güzel bir bahane olurdu.
#İtalyan MutfağıEdition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.
#Ebru ErkeGörev yapacağı süre içinde İzmir’e yatırım yapan İtalyan şirket sayısını artıracağını belirten İtalya’nın İzmir Konsolosu Daniele Bianchi, 4 yıl boyunca İzmir ile İtalya arasında daha güçlü bağlar kurmak için çalışacağını söyledi. Bianchi, vizelerin azalmadığını aksine 2023'te son yıllara göre vize sayısında rekor kırıldığını ifade ederek, “Vizede en az ret İtalya’da” diye konuştu.
#1Avrupa’nın en ünlü bestecilerinden Gioachino Rossini’nin ismini taşıyan ‘filetto alla Rossini’ İtalyan mutfağının incilerinden. Tereyağında kızarmış kaz ciğeri ve üzerine rendelenen trüf mantarıyla lezzetlenen bu özel dana filetoyu birlikte pişirelim...
#Gioachino RossiniDanilo Zanna’nın açtığı Filo d’Olio restoranlarda derin dondurucu yok. Makarnasından tatlısına her şey günlük yapılıyor ve bu Zanna’nın kırmızı çizgisi. Farklı şehirlerdeki şubelerin menüleri birbirinden tamamen farklı. Çünkü her biri ayrı bir İtalyan şehrini temsil ediyor. Mesela İstanbul’da Roma, İzmir’de Floransa, Bursa’da Sicilya mutfağından örnekler var...
#Ebru ErkeAvrupa’nın popüler adreslerine alternatif olacak bir seyahat destinasyonu arayanlar için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen yakın çevremizdeki ülkeler biçilmiş kaftan. Üstelik daha düşük bütçeyle tatil yapılabilen bu ülkelerin çoğu kış aylarında karla birlikte harika manzaralara bürünüyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza, "Kışın gidilecek en güzel vizesiz ülkeler hangileri?" diye sorduk. İşte yorucu ve bitmek bilmeyen prosedürler, ek masraflar ve "Vize onayı geldi mi gelecek mi?" diye uzun bekleyişlere gerek kalmadan yola çıkılacak adresler...
#RotaSeçim dönemlerini yönetmek kolay değildir. Adaylık süreçleri uzadıkça; listeler şekillenmeye başladıkça kulisler de hareketlenir, siyasetin tonu da değişir. O yüzden partilerin bu süreçleri daha şeffaf yapmasında fayda var. Ve tabii siyasi iletişimi iyi kullanması da beklenir
#1Sevgili lezzetsever dostlarım...Türk mutfağına olan sevgim ve ilgim, artık hepinizin bildiği bir gerçek... Türk mutfağı ve lezzetlerini hazırlayıp en sevdiklerime sunmanın yanı sıra sizinle de paylaşmayı çok seviyorum, artık onu da biliyorsunuz. Bana “Türk Mutfağı dışında en sevdiğin 2. mutfak hangi ülkeye ait?” diye sorsalar, kesinlikle “İtalya” derim. Çünkü hem Türk damak tadına çok yakın hem de zeytinyağı ve taze baharatlara çok fazla değer veriyorlar. Bu nedenle İtalyan mutfağı artık uzmanlıklarım arasında yerini aldı bile. Makarna ve pizzadan ibaret gibi gözükse de aslında İtalyan mutfağı derya deniz bir kültüre sahip. Fakat bizim gibi hamur işine çok düşkün olduklarını da inkar edemeyeceğim.Bu hafta sizinle Focaccia ve pizzanın buluştuğu, dışı kıtır, içi yumuşacık enfes bir tarifle geldim. Bu tarifi özellikle minikler çok sevecek.
#FocacciaYeni yılın ilk günü, Vino Locale’deydim. Kumbasar çiftinin bu butik şef restoranı bölgede ilk kez verilen Michelin ödüllerinin yıldızı oldu. Şefin İtalyan mutfağındaki ustalığı, kuzugöbeği mantarlı taze makarnada iyice katmerleniyor. Dana yanak harikaydı. Bu lezzet son zamanlarda oldukça popüler, bilen bilmeyen pişiriyor. Bilmeyen, gitsin orada yesin de öğrensin…
#Vino LocaleKestane, bol ve besleyici olmasının yanı sıra uzun süre saklanabilmesiyle de İtalyan mutfağının en sevilen malzemelerinden biri her zaman... Castagnaccio, basitçe kestane unu, su ve zeytinyağından yapılan, enerji bombası, yassı bir kek. Farklı bölgelerin kendine özgü yorumlarıyla zaman içinde farklı tarifleri de gelişmiş...
#Kestaneİtalyan gastronomisinin en seçkin ve özgün değerlerini dünya çapında sergilemek amacıyla başlatılan İtalyan Mutfağı Haftası, ülkenin yemek kültürünün uluslararası sahnede tanıtılmasını, ayrıca hedefe yönelik ihracatını, uluslararası iş ilişkilerini ve turizmini güçlendirmeyi hedefliyor.
#LezzetGastronomide sürdürülebilirlik denince akla hemen atıksız ilkesi gelebilir ama bu aslında aynı kalitede ürün devamlılığının sağlanması anlamına da geliyor. Yani üreticinin ürününe sahip çıkması gerekiyor. Peki, üretici ürününe ne zaman sahip çıkar? Yaptığı işin kıymeti bilindiği, ürününü satıp para kazanabildiği zaman. Tıpkı İtalya örneğinde olduğu gibi...
#Ebru Erke13-19 Kasım’da kutlanan İtalyan Mutfağı Haftası tüm dünyada ve elbette Türkiye’de de harika bir görev üstleniyor. Mutfakla ilgili fikir ve uygulamaların alışverişini teşvik ediyor, uluslararası gastronomik ilişkileri güçlendiriyor. Yemek aracılığıyla karşılıklı anlayışı ve kültürel çeşitliliğe saygıyı destekleyen bir diyalog yaratılıyor. Ben de bu yılın temasına uyacak şahane bir gnocchi tarifi vermek istiyorum.
#Gnocchi