İtalya mutfağı denince akla gelen pek çok lezzet vardır: Pizza, makarna, risotto... Ancak bu büyük lezzetler arasında sadeliği ve özgünlüğüyle dikkat çeken bir yemek vardır ki o da ‘riso al salto’dur. Aslında israfı önlemeye yönelik, yaratıcı bir çözüm olarak doğmuş bir artık yemeğidir ve lezzetiyle özellikle Milano çevresinde, bir başyapıt olarak anılır.
#Riso Al SaltoÜnlü gurme Vedat Milor, Horeca Trend dergisine konuk oldu. Milor, Türk mutfağına dair açıklamalar yaptı. Milor, fiyatları her yaz gündem olan Bodrum hakkında ise “Bodrum herhalde Türkiye’de fiyat performans açısından yemek yenilecek en kötü yer” dedi.
#Vedat MilorGerçek yemek bana göre, turistik bölgelerde turistlere göre tasarlanmamış, donmuş veya yarı pişmiş olmayan, taze ve genelde yöresel, aynı zamanda mideyi ve ruhu doyuran yemeklerdir. Elektrikli fırında ısıtılmış pizzalar, yarı pişmiş makarna ve risottolar, donmuş bol katkılı turistik hamburgerler vesaire vesaire dışındakiler.
#FloransaÜnlü tasarım ve mimarlık dergisi Wallpaper ile ekonomi dergisi Fortune bir araya gelerek "Dünyanın En İyi İş Otelleri"ni seçtiler. Büyük şirketlerin yöneticilerinin ağırlıkta olduğu 10 kişilik uluslararası bir jüri oluşturuldu. Jüri önce 50 aday belirledi. Ardından bu sayı 10’a indirildi.
1964 ve 1976 yıllarında Kış Olimpiyatları’na evsahipliği yapan Avusturya’nın Innsbruck şehri, bu sene de Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları’nın yapıldığı şehir olarak gündeme geldi. Kışın kayakçıların, yazın ise doğa düşkünlerinin ve golfçülerin uğrak noktası olan Innsbruck, sunduğu çok sayıda seçenekle Alpler’in gözbebeği.
İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İtalyan üniversitelerinde farklı programlara kabul alan ancak 5 aya yakın süredir vize bekleyen Türk öğrencilere ilişkin açıklama yaptı. Tajani, yaptığı açıklamada "Türk öğrencilerin İtalya'ya gelip okumak istemeleri konusunda kesinlikle engel yok" ifadelerini kullandı.
#İtalya3 yıldızlı İtalyan Dal Pescatore gibi lokantalar trend dışı mükemmelliyetçilik peşinde. Aynı yemeği 30 sene yapabiliyor ve sadece minik detaylarla oynuyorlar. Örneğin ‘tortelli di zucca’. Bu kadar basit gözüken bir hamurişi nasıl baş döndürücü bir başyapıta dönüşür?
#Dal Pescatoreİtalyan mutfağı sadece zeytinyağlılar, makarnalar ve pizzalarla değil, aynı zamanda zengin sakatat yemekleriyle de ünlüdür. Milano’nun gururu olarak kabul edilen ‘busecca alla Milanese’ (trippa alla Milanese) işte bunlardan biridir. Geleneksel bir işkembe yemeği olan bu lezzet, Milano’nun soğuk kış gecelerinde iç ısıtan, besleyici ve doyurucu bir yemektir. İtalyan mutfağında sakatatlara olan ilgi hem ekonomik hem de kültürel sebeplerle gelişmiştir ve busecca da bu geleneğin bir parçasıdır.
#Danilo ZannaAntik kentleri, koyları, Kelebekler Vadisi gibi popüler noktalarıyla Fethiye ve küçük bir sayfiye kasabası halini koruyan Göcek, Güney sahillerinde en sevdiğim rotalardan... Bu bölgede huzur dolu bir tatil planlayanlara bohem ya da lüks konaklama önerileri hazırladım...
#Saffet Emre TonguçPlajları, restoranları, mekânları, daracık sokaklarıyla Çeşme’nin eğlencesi bu yaz da tam gaz devam ediyor. “Çeşmeci mi yoksa Bodrumcu musunuz” sorusuna siz nasıl cevap verirsiniz bilemiyorum ama ben oyumu kesinlikle Çeşme’den yana kullanıyorum. Nihayet sezon açıldı; yenisi, klasiği tüm mekânlar hazırlıklarını yaptı. Bakalım 2024 yazında Çeşme ve Alaçatı’da bizi neler bekliyor?
#Çeşme