GeriSeyahat İtalya'dan öpücükler Baci
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İtalya'dan öpücükler Baci

İtalya'dan öpücükler Baci

Fenerbahçe stadı’nın hemen yanında dört katlı bir villada 3 aydır hizmet vermeye başladı Baci.

İtalyanca'da öpücükler anlamına geliyormuş Baci.

Birinci sınıf, mükemmel bir restoran.

Müşterilerine lezzet şöleni çekiyorlar.

Yeni restoranın işletmesini Tula Karacalidis üstlenmiş durumda. Tula'yı İstanbullular Teşvikiye'deki Mezzaluna Restoran'dan hatırlayacaklardır.

Altı yıldır oranın işletmeciliğini yaptıktan sonra bu yeni restoranda sorumluluk üstlendi. Baci'nin sahibi Davut Dişli ile birlikte uyumlu bir işbirliği içinde işleri götürüyorlar.

*

Mekanın dışardan görünüşü bile insana heyecan veriyor.

İlk katta bar var, üçüncü katta ana salon yer alıyor en üst katta ise özel partilerin, özel yemeklerin verilebileceği salon bulunuyor.

Dediğim gibi Baci'de bir lezzet şöleni var, o gece çok mutlu ayrıldık oradan.

Son derece zengin içerikli bir mönüleri var, et, tavuk, balık, makarna yemekleri dışında 12 çeşit pizza seçeneği sunuyorlar müşteriye ve pizzaların tadı da olağanüstü.

O gece tadalım diye önden fazla sayıda pizza ve risotto yediğimizden ben ana yemek olarak havuç püresi ve şaraplı bonfile yedim. Orta-az pişmiş istedim bunu ve sizlere de tavsiye ediyorum.

Norveç somon ızgara ve levrek ızgara da yendi o akşam ve ana yemek olarak balığı tercih edenler de yemeğin sonunda çok mutluydular.

Önden bir de tatlı kabaklı, ricotta peynirli ravioli yedik ki sormayın, az daha zevkten havalara fırlayacaktım. Çok uzmanca seçilmiş bir şarap mönüleri var. Olağanüstü pahalı değil şaraplar da ve hemen hepsi de son derece tatmin edici.

Yabancı şarap listeleri de kısa ama son derece profesyonelce hazırlanmış.

Örneğin biz o akşam bir Şili kırmızı şarabı içtik, bence harikuladeydi.

*

Tatlılara gelince...

Mascarpone peyniri, savoyer ve tiramisu, ricotta peynir keki, krepli çikolatalı sufle önerebileceklerimden bazıları. Baci'de yemekleri İtalyan asıllı Amerikan şef Paul A. Morello hazırlıyor.

Kuzey İtalya mutfağı ağırlıklı bir lezzet yelpazesi hazırlamış şef Morello.

Baci'de öğle yemeklerinde Cafe bölümünde oturup yemek yemeniz mümkün.

Fenerbahçe Stadı’nın nerede olduğunu biliyorsanız Baci'yi kaçırmanız mümkün değil. Bağdat Caddesi'nden gelirken Kızıltoprak'da çevreyoluna çıkış verilen ışıklarda sola sapacaksınız ve doğruca Baci'nin önüne çıkacaksınız.

Güzel bir gece geçirmek, şık bir ortamda mutlu olmak, lezzet fırtınasına kapılıp gitmek için mutlaka gidin Baci'ye.

BACİ Zühtüpaşa mahallesi, Şefik Bey Sokak No.1 (Fenerbahçe Stadı yanı) Tel: (216) 418 8808


İtalyanca'da öpücükler anlamına geliyormuş Baci. Fenerbahçe Stadı'nın yanında. Güzel bir gece geçirmek, şık bir ortamda mutlu olmak, lezzet fırtınasına kapılıp gitmek için mutlaka gidin Baci'ye.
False