Sıradan iç köfte tariflerine bir yenisini eklemeye ne dersiniz? Kıymalı iç harcı ıspanakla buluşuyor, tadına doyum olmaz bir lezzet ortaya çıkıyor: Ispanaklı içli köfte. Peki, ıspanaklı köfte nasıl yapılır? İşte, ıspanaklı içli köfte için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları
#Ispanaklı KöfteMusakkanın karekökünden yola çıkıyor kadayıfın algoritmasını alıp mantısını pişiriyor... Robert Kolej’den Harvard’a uzanan yolda, bir hastane yöneticisinin kendi mutfağını yaratan lezzet mimarına dönüşme öyküsü... Bol matematik, çok baharat, fazla zeka ve karşınızda “Mucize Lezzetleri” ile Refika Birgül...
#İzzet ÇapaYazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeAslen Arap mutfağına ait olan içli köftenin tarifi Türkiye’nin farklı yörelerine göre farklılık gösteriyor. Kimileri kızartmayı tercih ederken; kimileri suda haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile servis ediyor. Haşlama içli köfte kızartmaya kıyasla daha hafif bir lezzet. Peki, haşlama içli köfte nasıl yapılır? İşte haşlama içli köfte tarifi...
#Haşlama İçli KöfteMarmara Bölgesi'nin güneydoğusunda yer alan Yalova şehri kendine özgü yemekleri ile dikkat çeken bir yer olmuştur. Sizler için Yalova Yemekleri - Yalova'da ne yenir ve neyi meşhur? Yalova mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yalova YemekleriAnnem sebze yemekleri ve hamurişlerinde tam bir ustadır; üzerine zeytinyağlı-maydanozlu bir karışım sürdüğü katmerini, göce mantısını ve ıspanaklı gül böreğini asla onun gibi yapamadım. Hayvansal proteine olan alerjisi nedeniyle ben küçükken et pişiremezdi çünkü dokununca elleri kabarır, midesi bulanırdı. Yine de yılmaz, eldivenle de olsa o köfteyi yoğururdu. Dillere destan olmazdı yaptığı ama hasta olmayı göze alarak pişirdiği o yemek, benim için dünyanın en lezzetli yemeğidir her zaman.
#Sebze Yemekleri TarifKültür mantarıyla hazırladığımız, kremayla zenginleştirdiğimiz davet sofralarına çok yakışan bir çorba ile başlıyoruz bugün. Eğer kültür mantarı dışında başka mantarlar varsa evinizde onlarla da hazırlayabilirsiniz. Lokantalarda, restoranlarda içtiğiniz çorbaları aratmayacak. Kremalı mantar çorbası davet sofralarında da yer verebileceğiniz pratik bir çorba. Dokusu ve harika bir çorbadır. İşte, sizler için hazırladığım kremalı mantar çorbası, patatesli sulu köfte, üç renkli irmik tatlısından oluşan Ramazan 23. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüHürriyet Ankara, ‘Etimesgut’u Keşfet’ turuna çıktı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in ev sahipliği yaptığı programda, Etimesgut Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı gezdik. ‘Biz, tarihi bugün değil, binlerce yıl önce Asya’da, Avrupa’da, Anadolu’da yazdık. Ve şimdi şanlı tarihimizi tüm yönleriyle görmek, hissetmek, yaşamak ve yaşatmak için bu müzemizle herkese ‘Tarih seni çağırıyor’ diyoruz.’
#‘Etimesgut’U KeşfetPirinç; Osmanlı Dönemi mutfak kültürümüzde oldukça geniş bir yer kaplar. Kullanım alanı da pilavlar dışında çok çeşitlidir. Zeytinyağlı yemeklerde, sarma dolmalarda, köfte harçlarında, tatlılarda ve çorbalarda pirinç kullanılırdı ve günümüzde de kullanılmaya devam ediyor.
#BursaBatı kökenli kimi yemek ve tatlı çeşitleri zamanla yemek alışkanlığımızın bir parçası haline geldi; köfte ekmek, lahmacun ve pide gibi geleneksel yemeklerimizin bazılarıysa fast food kültürüne uyarlandı. Türk mutfak kültürünü korumak hepimizin sorumluluğu... 29 Ekim vesilesiyle ülkemizin kurucusu Atatürk’ün sofrasına ve Cumhuriyet döneminin yemeklerine bakalım.
#29 EkimOn bir ayın sultanı Ramazan için geri sayım başladı. İlk sahur yarın yapılacak. 2 Nisan Cumartesi günü de ilk oruç tutulmuş olacak. Ramazan ayı gönüllere huzur, sofralara bereket getirir. Masaya yalnız oturulmaz, ikramın ardı arkası kesilmez, her bir lokmanın değeri bilinir. Sadece evlerde değil, lezzet duraklarında da 30 gün boyunca tatlı bir koşturmaca yaşanır. Bu aya özel hazırlıklar yapılır, lezzetler sunulur. Bugün sizi bu mekanlardan biriyle, Lezzet-i Alâ ile tanıştırmak istiyorum.
#1Kahvaltıda esas olan şey malzemenin kalitesidir. Malzemenin özelliği ve kalitesi de ait olduğu coğrafyanın doğasıyla, kültürüyle şekillenir… İşte Türkiye’yi dünyada kahvaltının yıldızı yapan tam da bu. İl il kahvaltımızın çeşitleri de, özelliği de, güzelliği de değişiyor. Bu hafta, kahvaltı masasıyla beni mutlu eden iller arasında bir tura çıkalım.
#LezzetMenşei Ortadoğu olsa da tüm dünyada sokak lezzetleri denince akla ilk gelen seçeneklerden biri de kızarmış nohut köfteleri... Yüksek protein değeriyle hayli besleyici olmasının yanı sıra ucuz ve mütevazı malzemeleriyle de çok sevilen, doyurucu ve pratik atıştırmalıklar arasında.
#FalafelBalkanlar’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini en iyi yansıtan şehirlerdendir Saraybosna. Müzeleri, camileri, kiliseleri, medreseleri, çarşılarıyla ünlü bir şehir. Her ne kadar küçük ve birkaç günde keşfedilebilir gibi görünse de farklı yönlerini keşfetmek zaman ister. Kısa sürede insanı etkisi altına alan kentin belli bir ziyaret zamanı yok. Çünkü yazı ayrı, kışı ayrı güzel. Üstelik iki kayak merkeziyle şu sıralarda kar tatili planlayacaklar için farklı bir deneyim vaat ediyor.
#Hürriyet