İZMİR, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2008 23:29
URLA Belediyesi bünyesindeki İskele Urit Kafeterya ve Restoran, yenilenmiş haliyle hizmete açıldı. Urla’nın simgesi haline gelen İskele Urit Kafeterya ve Restoran eskiden olduğu gibi yine ucuz ve kaliteli servis hizmeti verecek. Açılışta konuşan Urla Belediye Başkan Vekili Bülent Nart, "Urla’mız çok güzel bir ilçe ve bu mekan da Urla’ya yakışır bir yer oldu. Umarım bu tür işletmelerin sayısı her geçen gün artar. Mekanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve kutluyorum. Urit İskele
Balık Restoran ve Kafeterya’nın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Açılışa katılan Seferihisar Belediye Başkanı Hamit Nişancı da, Urla ve Seferihisar’ın ortak kaderi paylaştıklarını belirterek "Gerek Urla gerekse Seferihisar ilçeleri kışın belli nüfus oranına sahipken yazın bu nüfus katlanarak artmakta. Dolayısıyla bu ilçelerde iş yapma, hizmet üretme kolay olmuyor. Buna rağmen Urla’ya bu tür bir mekan kazandıran herkesi tebrik ediyor, emeği geçenleri kutluyorum" dedi. Konuşmaların ardından Urla Belediye Başkan Vekili Bülent Nart, Seferihisar Belediye Başkanı Hamit Nişancı ve açılışa katılan davetliler açılış kurdelesini kestiler. Dokuz aylık çalışma375 metrekare alt kat ve 375 metrekare üst kat olmak üzere toplam 740 metrekare alana sahip olan Urit İskele’nin Cafe Müdürü Serdar Yaşgüç, mekanın 9 aylık bir çalışma sonucunda tamamlandığını belirterek "Urit’te balık ürünlerinden soğuk mezelere, kahvaltıdan her türlü aperatife kadar geniş bir mönü seçeneğimiz bulunmaktadır. Aynı zamanda halkımızın özel günlerini kutlayacağı ve toplantılarını rahatlıkla yapabileceği bir mekan yarattık. Herkesi bu eşsiz manzarada
yemek yemeğe, bir şeyler içmeye davet ediyoruz" dedi.Sir Winston Tea Çeşme’deDAVUT Mayruk ve Murat Girginç’in sahibi olduğu izmir’in ünlü kafelerinden Sir Winston Tea House, yaz sezonunda Çeşme Altın Yunus Oteli içinde hizmet veriyor. Sir Winston Tea House, 120 kişilik oturma kapasitesiyle haftanın yedi günü, günde 20 saate yakın hizmet veriyor. Kahvaltı, krep, salata, et ve tavuk yemekleri, tatlı, dondurma çeşitleri, dünya kahve ve çayları, frappe, soğuk içeceklerin yanı sıra tüm dünya içkilerinin bulunduğu barıyla Sir Winston Tea House, yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı arasında yer alıyor.KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI MALZEMELER:20 adet kabak çiçeği3 yumurta3 yemek kaşığı silme unBir tutam tuz ve karabiber1 fincan su veya süt1 su bardağı çiçek yağıİÇ MALZEME:Rendelenmiş kaşar peyniriBir çay bardağı tane mısırHAZIRLANIŞI:Kabak çiçeklerini soğuk suyla yıkayın, bırakın süzülsün. Yumurtalara unu koyup biraz tuz ve karabiberle çırpın. İçine koyu bir bulamaç olacağından süt ekleyerek cıvık hale getirin. Kabak çiçeklerinin içerisine bir dolu çay kaşığı kaşar peynirli mısır karışımı doldurup ağzını bükün. Birer birer kabak çiçeklerini bulamaca batırın. Teflon tavaya zeytinyağımızı koyup kızdırıp her iki yönleri kızarana kadar pişirin. Süzme yoğurtlu dere otuyla veya beyaz peynirle servis yapabilirsiniz.Yunus Balık’tan farklı mönüALTIN Yunus Oteli’ndeki Yunus Balık Restoran, Çeşme gecelerine lezzet katıyor. Altın Yunus mutfağının başaşçısı Murat Akışlı’nın yönetiminde farklı damak tatlarına uygun yemekleriyle, marinasının bezersiz manzarası eşliğinde keyifli saatler sunan Yunus Balık Restoran’da, Pınar Deniz Ürünleri ile hazırlanan yemekler iştah kabartıyor. Balığı, ızgara ve tavanın dışında, buğulama olarak da hazırladıklarını belirten Yunus Balık Restoran Şefi Deniz Sayal, "Kalamar dolması, kalamar güveç, kağıtta ahtapot, tereyağlı karides, buğulama soslu karides ve midye graten müşterilerimizin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Balık ızgara, balık buğulama, tuzda balık, ıspanaklı balık graten, balık şiş, balık kavurma, balık kokoreç, sütte balık ve sebzeli balık yoğun talep görüyor" diye konuştu.Tenis Kulüp’te özel tatlarizmir, (DHA)Kültürpark Tenis Kulübü restoranının işletmeciliğini yapan Ege Nar’ın genç genel müdürü Gözde Atakan, başarısıyla göz dolduruyor. istanbul Bahçeşehir Üniversitesi Avrupa Birliği İlişkileri mezunu olan ve yine aynı üniversitede Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler bölümünde master yapan Atakan, Kültürpark Tenis Kulübü’ne yeni bir soluk getirmek için kolları sıvadı. Daha önce istanbul’da İspanyol bir firmada genel müdür asistanlığı yaptıktan sonra izmir’e gelen 26 yaşındaki genç girişimci Gözde Atakan, ortağı Mesut Turan ile Kültürpark Tenis Kulübü restoranını hizmet kalitesi, servis, mutfak ve görsellik açısından farklı bir boyuta taşımayı hedefliyor. Atakan, "Müşterilerimize gündüz ve akşam olmak üzere İtalyan, Fransız, Türk mutfağından özel yemeklerden oluşan iki farklı mönü sunacağız. Ayrıca 15 günde bir, yöresel aşçılarımız Anadolu’nun değişik bölgelerinden hazırlayacakları yemeklerle lezzet kervanı yaratacak" dedi. Özer Baba’dan lezzetler Mehmet KURT izmir, (DHA)izmir’de 42 yıllık mutfak deneyimi ile en başarılı aşçıların arasında yeralan Özer Acar, Alsancak Dönerciler Sokağı’ndaki Rum meyhanesi Demgah ile hizmet veriyor. Ege’nin iki yakasından özenle seçilmiş Türk ve Yunan mutfağının değişik lezzetlerinden örnekler sunan herkesin "Özer Baba" olarak tanıdğı Özer Acar, Girit usulü ezme, tulumaki, Selanik usulü pazı yaprağında sardalya sarma, Balkan börek, ıspanaklı köfte, kurufasulye köftesi, beyaz şarapta pişmiş midye saganaki, kağıtta peynir feta pisiti, Girit usulü ıspanaklı börek saganakopita, sucukagi, ısırganlı köfte gibi sıcak ve soğuk mezelerle müşterilerini şaşırtıyor. Yaz sezonu için hafif ve uygun fiyatlı bir menü hazırlayan Özer Baba’nın kavun-beyaz peynir- salata -çipura veya levrek ızgaranın yanısıra 1 içecek için belirlediği fiyat ise 20 YTL.