Mehmet KURT / İZMİR, DHA
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2008 22:53
MESLEKTEKİ 42 yıllık deneyimiyle izmir’in gözde meyhanelerinden Demgah Özer Baba’nın sahibi Özer Acar’ın Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden bu yıl mezun olan kızı Özge Acar, baba mesleğini seçti. Alsancak Dönerciler Sokağı’nda satın aldığı mekanla ilgili hazırlıklarını yapan Özge, bir yandan da okulunda yüksek lisans yapmaya hazırlanıyor. Babasının mekanında mesleği öğrenmek için çaba harcayan Özge, Demgah Özer Baba’nın web sitesini kurmak için kolları sıvadı.Türk - Yunan mutfağıÖzge, "Hedefim Türk ve Yunan mutfağının değişik lezzetlerinden örnekler sunduğumuz mekanda babaganuş, teretür, mutabbel, topik gibi mezelerin yanında, Girit usulü ezme, tulumaki, Selanik usulü pazı yaprağında sardalya sarma, Balkan börek, ıspanaklı köfte, kurufasulye köftesi, beyaz şarapta pişmiş midye saganaki, kağıtta peynir feta pisiti, Girit usulü ıspanaklı börek saganakopita, sucukagi, ısırganlı köfte, ogesta sosla marine edilmiş, mezgit balığı ve kakavia gibi değişik lezzet farklılıklarını sunmak" dedi.