Kitapları ve eserlerinden uyarlanan diziler onu Türkiye’nin en çok konuşulan psikiyatrı yaptı. Gülseren Budayıcıoğlu’yla yeni kitabı ‘Kırmızı Pelerin’ vesilesiyle bir araya geldik: “Bu kitabı taciz ve tecavüze uğrayanlara adadım. Hep ‘Korkmayın’ yazdım, onları cesaretlendirmeye çalıştım.”
#Gülseren BudayıcıoğluKitapları en çok satanlar listesinde, kitaplarından uyarlanan diziler üç ayrı televizyon kanalında izleyiciyle buluşuyor. Seveni de çok eleştireni, kızanı da… Psikiyatrist doktor Gülseren Budayıcıoğlu’nu bu sefer biz karşımıza aldık. Geçmişine yaptığımız yolculukta içinde biriktirdiği anıları, kırgınlıkları dinledik… Bize Ankara’da mütevazı bir memur evinden önce ‘Televizyondaki kız’lığa, sonra terapi odalarından bütün Türkiye’nin tanıdığı bir isim olmaya giden dizi gibi hikâyesini anlattı.
#Gülseren BudayıcıoğluTürkiye ve dünyada insan psikolojisine odaklanan yapımlar ilgi odağı. Özellikle psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun gerçek hikâyelere dayanan kitaplarından uyarlama diziler en çok izlenenler arasında... YouTube’da da insan psikolojisini irdeleyen pek çok program milyonlarca tık alıyor. Ancak bu dizi ve programları faydalı bulanlar kadar eleştirenler de var.
#Gazetehaberleri“Hiç mutsuz olmamalıyız, mutsuzluk kötüdür, yaşamın tümü mutluluk dolu olmalı gibi bir inancı asla desteklemiyoruz; aksine yanlış yere, durduk yere, hatalı biçimde kendimizi mutsuz etmeyi engellemeliyiz” diyen Aile ve Çift Terapisti, Psikoterapist Şamil Saribaş, stoa felsefesinin mutlu bir yaşam için bize rehber olacak önerilerini paylaştı.
#StoaPsikoterapist Tuğçe Isıyel ‘Ya Hiç Karşılaşmasaydık’ta hayatlarımızı belirleyen ’karşılaşmaları’ nasıl daha sağlıklı, kabullenici biçimde yaşayabileceğimizin ilhamını veriyor. Kendi terapi bilgisi ve deneyimleriyle yazar, düşünür, bilim insanlarının düşüncelerini harmanlıyor; okuru, sessizce kendi içine bakmaya davet ediyor.
#Tuğçe IsıyelUzun yıllar iş dünyasının ve o dünyanın bireylerinin türlü hallerine tanıklık eden, hayatını seyahatler ve projelerle geçiren bir isimden, Nuray Atacık’tan bir ilk polisiye roman: ‘Fener Balığı’. Çocukluğundan bu yana kitaplarla hep iç içe olan Atacık bir gün mutlaka yazacağını bilerek gelmiş bugünlere. Sürükleyici bir polisiye olan ‘Fener Balığı’nı Atacık’tan dinledik.
#KitapsanatNeredeyse hemen her gün ya bir dostumuz, arkadaşımız, komşumuz ya da bir akrabamızın “Eyvah! O da kansere yakalanmış” haberi ile sarsılıyoruz. Evet, şu kesin: Kansere yakalananların sayısında maalesef ciddi bir artış var. Ve üzülerek söyleyeyim bu artış daha da büyüyecek. Toplumsal bir “kanser bilinci” oluşturmamız ve “kanser miyopluğu” sorunundan uzak durmamız şart.
#Osman MüftüoğluPsikiyatr, Radikal gazetesi yazarı Dr. Alper Hasanoğlu’nun (45), ‘İlişkilerin Günlük Hayatı/Bir Psikoterapistin Notları’ adlı kitabı çıktı. Literatürü iyi takip eden, araştıran Hasanoğlu, kadını ve erkeğiyle Türkiye’nin can alıcı ayrıntılarla dolu psikodinamik incelemesini yapıyor.
Prostat büyümesi sadece yaşlı erkeklerin sorunu değil. Artık orta yaş kabul edilen 40’lı yaşlarda da iyi huylu büyümeye başlayan prostat dokusu, erkeklerin yaşam kalitesini ve cinsel hayatını olumsuz etkiliyor. 41-50 yaş arasındaki her yüz erkekten 20’sinin prostat bezi büyüyor.
‘Aptal ve tembel insanlarla bir arada olmak... Kapalı ve klostrofobik bir yerde bulunmak... Karşındakinin gözünün içine baka baka yalan söylediğine tanık olmak... İkiyüzlü ve samimiyetsiz birileriyle konuşmak... Bakımsız ve ter kokan insanların taaruzuna maruz kalmak... Sürpriz ziyaretçilere kapıyı açmak... Sadece seks partneri arayanlardan mail almak...’