Insan Vücudu haberleri sayfasında Insan Vücudu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3035 Insan Vücudu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ABD’de yapılan yeni bir araştırma, insan vücudundan daha önce keşfedilmemiş bir organın bulunmasıyla sonuçlandı. ‘İnterstitiyum’ olarak adlandırılan organın, vücutta ‘şok emici’ olarak görev yaptığı ve dokuları korumaya yardımcı olduğu belirtildi.
#OrganSağlığımızla ilgili sayısız absürt bilgi mevcut. Sakız bağırsaklarımıza yapışıp yedi yıl boyunca kalır mı? Beynimizin sadece yüzde 10’unu mu kullanabiliyoruz? Burun kanamasını durdurmak için başınızı geriye atmanız mı gerekiyor? Hadi hangi efsanelere kandığınızı siz bulun, yanlışlarınızı Mehmet Öz düzeltsin!
#İnsan VücuduKayseri'de bir firma, MR görüntülerinden yararlanarak, öğretim üyeleri gözetiminde iki yılda tasarladıkları ve 27 parçaya bölünebilen dünyanın ilk anatomik insan vücudu maketini üretti.Türkiye'nin tek anatomik maket üretimi yapan, Kayseri Toptancılar Sitesi'ndeki atölyede faaliyet gösteren firma, tıp fakültelerinde öğrencilerin eğitiminde ve akademik çalışmalarda kullanılan anatomik maketlerin üretimini gerçekleştiriyor. Maketlerin fiyat aralığının 150 lira ile 25 bin lira arasında değiştiğini belirten Keklikoğlu, "Maketin üretimi uzun zaman alabiliyor. İnsan vücudunun tamamının anlatıldığı maketi dünyada ilk olarak biz ürettik. Bu ilk ve tek. Yaklaşık 5 ay üretim aşaması sürdü ama modelini oluşturmamız iki yılımızı aldı. Bu maketimiz 27 parçaya ayrılmaktadır. İnsan vücudunun birebir aynısını yaptık. MR görüntülerinden yararlandık. Baştan aşağı kesitler halinde bütün detayları göstermektedir. Kadavrada göremediğimiz oluşumları, burada görme imkanımız var" şeklinde konuştu. AA
#Kayseriİstanbul’da son bir buçuk ayda sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı 37’ye yükseldi. Yurt genelinde de son 10 günde yapılan sahte içki operasyonlarında 85 şüpheli yakalandı. Sahte içki vakalarının yanı sıra, yasadışı tütün ürünlerinin yaygınlaşması da toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Peki sahte içki ve kaçak tütün hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Özellikle içkinin sahte olduğu nasıl anlaşılıyor? Hangi maddeler kullanılıyor? Bunun gibi pek çok soruyu konunun uzmanına sorduk ve aldığımız cevaplar hayati tehlikenin boyutlarını tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi...
#Sahte AlkolArtık hepimiz biliyoruz: Aşırı şeker tüketmek sağlığımıza çok büyük zararlar veriyor. Özellikle de işlenmiş gıdalarda fazlasıyla bulunan ilave şekerler ağzımıza attığımız andan itibaren vücudumuzdaki tüm kritik sistemleri etkiliyor. Peki hangi organ nasıl zarar görüyor? Ne kadar şeker "aşırı" kabul ediliyor? Bu soruların yanıtları hayatınızı kurtarabilir...
#SağlıkTemiz yatak kokusu kendimizi sakin ve huzurlu hissetmemizi sağlar. Yeterli sıklıkta değiştirilmeyen nevresim takımları ise hastalıklara davetiye çıkarır. Peki nevresimlerimizi ne sıklıkla değiştirmeliyiz? Özellikle yastık kılıfları neden daha kirli oluyor? Sadece yastık kılıfını sık değiştirmek yeterli mi? Yastığın kendisinin ve temizliği nasıl yapılmalı? Dermatolog Yasemin Fatih Amato, nevresim ve çarşaf temizliği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
#TemizlikYaşlanma, hayatın doğal bir parçası olsa da, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek yaşlanma sürecini daha kaliteli ve konforlu hale getirmek mümkündür. İnsan vücudu zamanla fiziksel değişiklikler gösterir; ciltte kırışıklıklar, saçlarda beyazlama, kas ve kemiklerde zayıflama gibi belirtiler yaşanabilir. Ancak bu süreci yavaşlatmak ve sağlıklı yaşlanmayı desteklemek için saç, cilt ve vücut bakımı alanında atılacak bazı adımlar vardır. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Güncel Öztürk, sağlıklı bir yaşlanma için yapılabilecekleri sıraladı.
#Cilt BakımıSoğuk hava şartları gündelik yaşamı zorlaştırırken bundan fiziksel sağlığımız da payını alıyor. Bu durumdan belki de en çok omurgamız etkileniyor. İnsan vücudu, soğuk havalarda kasları, eklemleri ve kemikleri korumak amacıyla daha fazla gerilim oluşturur.
#Soğuk HavaAlmanya’daki göçmen kökenli kabare sanatının öncüsü komedyen ve yazar Şinasi Dikmen, yıllar önce sahneleri bırakıp emekliye ayrılmıştı. Dikmen, “Emeklilik her yiğidin işi değil. Sonu kötü biten bir meslek. En iyisi çalışmak” diyerek sahnelere döneceğini açıkladı. Ancak bu kez oyuncu olarak değil, yazdığı mizah yazılarını okumak üzere...
#AlmanyaBirçoğumuz kış gelince kapımızı çalan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı nesilden nesle aktarılan doğal reçetelere başvuruyoruz. Kimimiz tuzlu suyla gargara yaparken kimimiz zencefil çayına bal katıp içiyor kimimiz de göğsüne mentollü merhem sürmeden edemiyor. Peki evde yapılan bu reçeteler hakkında uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkKültür sanat dünyamızın neredeyse her alanında olan bir isim Sevin Okyay; 60 yıldır kitap çeviriyor, 50 yıldır gazetecilik, 40 yıldır sinema eleştirmenliği yapıyor… Eski albümleri karıştırmak için buluşup Türk ve dünya sinemasını konuştuk, edebiyat sohbeti yaptık... Okyay Türkiye’nin dünya çapında iyi yönetmenleri olduğunu söylüyor: “Mesela Nuri Bilge (Ceylan). İlk kısa filmi ‘Koza’yı ilk görüşte beğendim. 1990’lı yıllardı ve öğrenciydi hâlâ. Zeki’yi (Demirkubuz) tanımam ondan öncedir. Reha Erdem ve Tayfun Pirselimoğlu’nu da çok beğenirim.”
#Sevin OkyaySon yıllarda yapılan birçok bilimsel araştırma, özel hayatımızda yaşadığımız ruhsal kaygı, stres ve endişenin kansere davetiye çıkardığını gösterir nitelikte! Kanser konusunda ezber bozan açıklamalarıyla dikkat çeken Türkiye’nin en güvenilir bilim insanı Onkoloji Uzmanı Doç. Doktor Yavuz Dizdar “Kanser hastalığı aynı zamanda bir psikolojik tedavi sürecidir” diyerek ‘kırık kalp sendromu’na dikkat çekti.
#Yelda BaşaranKaliteli hayvansal proteinin en önemli kaynaklarından biri olan yumurtanın kolesterol üzerindeki etkileri pek çok kişide endişe yaratıyor. Doktoralı tıp öğrencisi Nick Norwitz, bu noktadan hareket etti ve bir ay boyunca günde 24 yumurta yedi. Yumurta tüketiminin kolesterolü üzerindeki etkisini ölçen Norwitz, çok çarpıcı sonuçlara ulaştı. İşte tüm ayrıntılar...
#SağlıkSağlık sektörünün önde gelen isimleri, “Yaşlanan Türkiye’ye yeni sağlık liderleri lazım” diyerek SAGEL platformunu kurdu. Sağlıkta geleceğin liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen platformun ilk mezunları sektörde önemli pozisyonlarda konumlandı. Bu yıl 10 aday kabul edeceklerini belirten Volitan Global Başkanı Ufuk Eren, “30-45 yaş arası yetenekleri seçiyoruz, bir yıl boyunca çeşitli eğitimlerden burslu olarak geçiriyoruz. Önümüzdeki dönem Stanford gibi üniversitelerle anlaşmamız olacak” diye konuştu.
#SAGELDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriYaşlanmanın kaçınılmaz olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat dürüst olalım eğer yapabilseydik birçoğumuz bu süreci yavaşlatmak isterdik. Şimdi yeni bir araştırma bizi bu olasılığa bir adım daha yaklaştırmış gibi görünüyor…
#Uzun Ömrün SırlarıUzun ömür çalışmaları son dönemde bilim insanlarının gündeminden düşmüyor. Araştırmacılar 100 yaşını aşan kişilerin neler yaptığını mercek altına alıp ipuçları bulmaya çalışıyor. 100 yaşını aşmış, kalp hastalığı, obezite, kanser, diyabet gibi kronik sorunları olmayan insanların yoğun olduğu Mavi Bölgeler de bu çalışmaların odağını oluşturuyor. İşte 10 yılı aşkın süre boyunca dünyayı dolaşan araştırmacının Mavi Bölgelerde yaşayanlardan öğrendiği 6 ders...
#Mavi BölgelerGıda takviyeleri son yıllarda çok popüler. Çeşit çeşit gıda takviyeleri kullananlar, eşe dosta "Ben çok fayda gördüm, sen de dene..." diyenler derken kafalar çok karışık. En kritik gıda takviyelerinden biri de demir takviyesi. "Demir takviyesi almalı mıyım?" diye düşünüyorsanız bu detayları mutlaka bilmelisiniz...
#DemirAfrika kıtası denince herkesin aklına çok sıcak bir iklim geliyor. Bu doğru fakat özellikle Batı Afrika’daki sıcak hava dalgası, iklim kriziyle daha da güçlendi. Durum öyle bir hal aldı ki, bölgede sıcaklık endeksi şubat ayında 50C'ye ulaştı. Küresel ölçekte kaydedilen en sıcak şubat ayını yaşayan yerel sakinler, durumu “Sıcak nemle birleşince zaman duruyor” sözleriyle anlatıyor
#İklim KriziDeniz ürünlerinin besin değeri bakımından yaşamımızdaki yeri büyüktür. Özellikle de balık tüketimi bazı vitamin, mineral ve besinlerin insan vücuduna alınmasında katkısı eşsizdir. Bu sebepten dolayı balık besini tüketimine önem verilmektedir. Sular o kadar geniş alanlardan oluşmakta ki içerisinde birbirinden farklı canlıyı barındırmaktadır. Bu canlılardan bazılarını süs balığı olarak akvaryumlarda beslesek de bazılarını yiyecek olarak tüketmekteyiz. Melanur balığı nedir, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararı var mıdır, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, besin değerleri nedir, türleri var mıdır detayları ile derledik.