Koltuk, evlerde, ofislerde ve otel, pansiyon gibi konaklama tesislerinde en çok kullanılan mobilyalardan biridir. İngilizcede koltuk anlamına gelen birçok kelime bulunuyor. Bu kelimelerin başında armchair yer almaktadır. Armchair kelimesinin kısaltması olan ''chair'' sözcüğü de koltuk manasında kullanılır. İngilizce Koltuk ne demek? Merak edenler için Koltuk kelimesinin İngilizce yazılışını, okunuşunu ve söylenişini örnek cümlelerle derledik.
#İngilizce Koltuk Ne Demek?Gelecek hafta uyum eğitimi başlıyor. Tüm okullar da 9 Eylül’de ders başı yapıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hürriyet’e yeni eğitim yılı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Kayıtlar sırasında zorla bağışın mevzuata, eğitim bilimine, psikolojiye aykırı olduğunu, buna müsaade etmeyeceklerini söyleyen Selçuk, finansal sıkıntılarla kapanan özel okullar konusunda çalışma yürüttüklerini söyledi.
#Milli Eğitim BakanlığıGelecek hafta uyum eğitimi başlıyor. Tüm okullar da 9 Eylül’de ders başı yapıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hürriyet’e yeni eğitim yılı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Kayıtlar sırasında zorla bağışın mevzuata, eğitim bilimine, psikolojiye aykırı olduğunu, buna müsaade etmeyeceklerini söyleyen Selçuk, finansal sıkıntılarla kapanan özel okullar konusunda çalışma yürüttüklerini söyledi.
#YazarTürkiye’de 1 milyon 667 bin 192 Suriyeli mülteci kadın var. İçlerinden Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan 53’üyle sohbet ettik. İstanbul, Bursa, Mardin ve Eskişehir’de... Bu kadınlarla bizi üç kurum buluşturdu: BM Nüfus Fonu, Hayata Destek Derneği ve bu konuda çalışan İstanbul Arel Üniversitesi. Bazıları bize evini açtı, aileleriyle tanıştırdı. Diğer röportajları bu kuruluşlara ait merkezlerde gerçekleştirdik. Aralarından “Bizi Suriye’ye geri mi göndereceksiniz” diye soranlar oldu. Bu yüzden evlere psikologlarla gittik. Onlardan Türkiye’deki yaşamlarını dinledik. Ve anladık ki Türkiye’de kadın olmak zor ama Suriyeli kadın olmak daha da zor. Hayata bir de onların gözüyle bakmanız umuduyla...
#SuriyelilerGöksel Bekmezci, bir anlatı insanı… Şiirleri, özlü sözleri, tek kişilik gösterileri ve kitapları ile düşündüren hüzünlendiren biri o. Sanattan popüler kültüre, siyasetten bilime kadar birçok alanda söyleyecek bir sözü var. “Küf Noktası” adlı tek kişilik gösterisi ile oldukça dikkat çekiyor. Peki, ama Göksel Bekmezci o gösteride nelerden söz ediyor?
Onu, bu akşam 32. Gün’de izlemeyi beklerken, aramızdan ayrılışı haberiyle… Sadece 32. Gün’ü değil, milyonlarca insanı ve haberleri de öksüz bırakan Mehmet Ali Birand’la; haber, habercilik, ilginç yaşamı, tecrübeleri, insan ve hayat üzerine keyifli ve insana çok şey veren söyledikleriyle hoş bir sohbetimiz olmuştu. O’nun anısına…
Türkiye'nin siyasi gündemi seçim maratonuna kilitlenmiş giderken, ekonomide geçmişte yaşananlarla, gelecek beklentilerini, İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin'e sordum. Alkin, Merkez bankasının hatalarından, Ankara'nın tavrına, Başbakan'ın son dönemdeki faiz ve Çılgın Proje çıkışı da dahil birçok konuda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Doğduğum topraklardan mı, genetik mi, yetiştirilme tarzım mı, bir tahtamın eksik olmasından mı bilemiyorum... Ama kendimi bildim bileli, dışlanana, dışarıda kalana, farklı olana ilgi duydum, onları merak ettim. Ne yapıyorlar, nasıl yaşıyorlar, neler hissediyorlar. O yüzden üç gün üç gece geçirdim travestilerle. Yeni isimleriyle, trans kadınlarla. Başka şeylere yormanıza gerek yok, yapmaya çalıştığım şey, anlamaya çalışmak ve sizlere aktarmaktı...
İrlanda’nın başkenti Dublin’de, ıslak ve soğuk birkaç günde bir sorunun yanıtını araştırıp durdum: Dünyanın en önemli yazarları neden hep bu kentte doğmuştu. Bu kentin sırrı neydi? Yan yana dizilmiş publar mı, kentin üstünü kaplayan gri bulutlar mı yoksa geçmişteki acımasız yoksulluk mu bu ünlü yazarlara ilham kaynağı olmuştu...