Yılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriRamazan ayının son günü geldi. Arefe gününde de sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler iftar menülerini özenle oluşturmak istiyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın son gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 12 Mayıs Çarşamba yani arefe günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayının başlamasıyla birlikte evlerde de iftar hazırlıkları tüm hızıyla başladı. Sevdiklerine özel menüler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 2. gününe özel et yemeğinden tatlıya nefis yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte Ramazanın ikinci gününe özel iftar menüsü...
#Bugün Ne Pişirsem?Bir önceki yazımda fonksiyonel gıda nedir, fonksiyonel gıdaların içerikleri ve sağlımıza olan olumlu etkilerinden bahsetmiştim. Bu yazımda ise olağan dışı yaşadığımız şu korona günlerinde bağışıklık sistemimizi daha güçlü kılacak fonksiyonel gıdalardan biri olan kırmızı pancarın mucizevi etkilerinden bahsetmek istiyorum.
#Kvass PancarıDoğu Akdeniz bölgesinde ana yemekle birlikte meze olarak ikram edilen Humus, son yıllarda ününü ülke sınırları dışına da taşıdı. Kolay tarifi ile Amerika ve birçok Avrupa ülkesinin gözdesi haline gelen Humus, sıcacık bir pide ile inanılmaz uyum sağlıyor.
#Antakya MutfağıFasulye yemeklerine bir yenisini eklemek isteyenler için pratik bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Fasulye ezmesi. Lübnan mutfağının en sevilen yemeklerinden humus ile benzer malzemelerden oluşan fasulye ezmesini dip sos olarak bile kullanabilirsiniz. Peki, fasulye ezmesi nasıl yapılır?
#Fasulye EzmesiLezzetli, sağlıklı ve ekonomik... Hem bir protein kaynağı hem de içeriğindeki kakaoyla tatlı ihtiyacınızı karşılıyor. İster kaşık kaşık yiyerek, ister ekmeğe sürerek tüketebilirsiniz ya da sütle karıştırıp smoothie’sini yapabilirsiniz. Son günlerde yemek blog’larının en popüler lezzeti olan çikolatalı humusu diyetisyen ve beslenme uzmanı Dilara Koçak anlattı.
#ÇikolataEski yemeklere, adetlere merakı olan şef Ömür Akkor, Türkiye’nin kaybolan yemekleri ve yemek kültürüyle ilgili veriler toplamak için yollara düştü. 80 ili tek tek gezdi, 300 bin kilometre kat etti. Akkor, 15 yılda aldığı bu seyahat notlarını ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ kitabında okuyucuyla paylaşıyor. 5 TL’nin altında yiyebileceğiniz lezzet duraklarını da tespit etti.
#Ömür AkkorBazı sebze ve meyveler önyargılarımızın kurbanı olur. Pek çok kişi onları yemek bir tarafa, pişerken etrafa yaydıkları kokuya bile tahammül edemez. Geçenlerde bu köşeye konuk ettiğimiz lahana, enteresan kokusu ve aromasıyla kereviz, bu sebzelerin başlıcalarıdır.