Şeftali köftesi

Güncelleme Tarihi:

Şeftali köftesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 10:31

Alışılmışın dışında bir lezzet denemeye ne dersiniz? İşte tamda size göre bir tarif...

Haberin Devamı

Malzemeler

Çifte çekilmiş Yarım kg dana ve yarım kg yağlı kuzu kıyması
1 demet ince kıyılmış maydanoz
3 büyük boy rendelenmiş soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı karabiber
5 adet kuzu gömleği (ince kısmı kullanılacağı için daha fazla kuzu gömleği gerekebilir)

Yapılışı

Kuzu gömleğinin hazırlanışı: Kuzu gömlekleri un ile ovuşturularak yıkanır. Daha sonra sirkeli suya yatırılarak 5 dakika bekletilir. Kuzu gömlekleri tekrar ovuşturularak yıkanır ve temiz su ile durulanır. Kuzu gömleklerinin ince bölümleri, kenarları 5 cm uzunluğunda kare şeklinde kesilerek köfteleri sarmak üzere hazırlanır. Köftelerin hazırlanışı: Kıyma tüm malzeme ilave edilerek iyice yoğrulur. Önceden hazırlanmış kuzu gömlek parçalarının üzerine köfte büyüklüğünde kıymalar yerleştirilerek dolma gibi sarılır. Köfteler, piştiği zaman küçüleceği için kuzu gömleği içine koyulan kıyma bol olmalıdır.

Köftelerin pişirilişi: Şeftali köfteleri, pişirilirken çok duman çıkaracağından dolayı açık havada ve mangalda pişirilmelidir. Sıcakken, doğranmış maydanoz, kuru soğan ve sumak karışımı eşliğinde, yoğurt veya humus ile servis edilir.

Haberin Devamı

Tebriz köftesi tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!