htvhizlimutfak haberleri sayfasında htvhizlimutfak hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 55 htvhizlimutfak haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tavuğu derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su, defne yaprakları, soğan ve tane karabiber ilave edip 45 dakika orta ateşte haşlayın. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Haşladığınız tavuğun etlerini parmaklarınızla didikleyerek ayırın. Üzerlerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyip elinizle karıştırın. Erittiğiniz tereyağını bir kaba alıp üzerine sütü ilave edin. Fırın kabına fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün. 1 adet yufkayı kabın içine kenarlarından taşacak şekilde serin. Üzerine tereyağlı ve sütlü karışımın birazını alıp fırça yardımıyla dağıtın. Başka bir yufkayı ikiye bölün. Bir yarımını fırın kabının içine yerleştirin. Üzerine yeniden tereyağlı ve sütlü karışımın birazını alıp fırça yardımıyla dağıtın. Yufkanın diğer yarısını da üzerine ekleyip aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız tavukların yarısını ekleyin. Üzerine yeniden bir yufkanın yarısını yerleştirip tereyağlı ve sütlü karışımdan sürün, tavukların geri kalanını ve cevizleri ilave edin. Diğer yarım yufkayı da üzerlerine yerleşirip tereyağlı ve sütlü karışımdan sürün. En alta koyduğunuz yufkanın taşan kısımlarını kenarlarından katlayarak böreğin üzerini kapatın. En üste tereyağlı sütlü karışımın geri kalanını sürün. Böreğin daha iyi pişmesi için bıçak yardımıyla kesin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
#Cevizli Tavuklu BörekKırmızı soğanları piyazlık doğrayın. Maydanozları kıyın. Doğradığınız soğanları çukur bir kaba alın, tuz ekleyin ve elinizle ezerek karıştırın. Üzerine sumak, nar ekşisi ve limon suyunu ilave edin. Zeytinyağını ve kıydığınız maydanozları da ekleyip bütün malzemeleri karıştırın.
#Ekşili Soğan SalataTavayı ocağa alıp ısıtın. Kabağı ince halkalar halinde doğrayın. Tava ısınınca üzerine fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün ve doğradığınız kabakları ilave edin. Maşa yardımıyla çevirerek iki taraflarını da 2’şer dakika kızartın. Başka bir tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca ekmek dilimlerini yerleştirip iki taraflarını da biraz kızartın. Pişirdiğiniz patlıcanların üzerine taze kekik yaprakları, karabiber ve çok az tuz ekleyip karıştırın. Domatesi ince dilimleyin. Köy peynirini ince dilimler halinde kesin. Kızarttığınız ekmeklerin 2 diliminin üzerine sırasıyla hazırladığınız kabakları, füme etleri, dilimlediğiniz peyniriler ve domatesleri yerleştirip diğer dilimi kapatın.
#Izgara Kabaklı Füme Etli SandviçDomatesleri 4’e bölüp bir fırın kabına alın. Sarımsakların kabuklarını bıçağın yan tarafıyla ezerek çıkarın ve fırın kabına ekleyin. Üzerlerine tuz ve zeytinyağı ekleyip 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Domatesler soğuyunca kabuklarını elinizle soyup çukur bir kaba alın. Sarımsakları bu esnada ayırın. Fırın kabında kalan suyu domateslerin üzerine dökün. Havucu halka halka doğrayın. Soğanı ve fesleğen yapraklarını irice doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyup ısıtın. Yağ ısınınca doğradığınız soğan, havuç ve fesleğenleri ekleyip 1-2 dakika pişirin. Üzerlerine domatesleri ve 3 bardak su ilave edip kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ateşten alıp el blenderı yardımıyla ezin.
#Fırınlanmış Domates ÇorbasıŞeftalileri irice doğrayıp fırın kabına yerleştirin. 3 yemek kaşığı şekeri şeftalilerin üzerine serpin (Herbir şeftali için bir yemek kaşığı şeker). ½ yemek kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde şeftalilerin üzerine bırakın. Şeftalilerin arasına çubuk tarçını yerleştirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Unu bir kabın içine alın. Üzerine tereyağını ve 3 yemek kaşığı şekeri ilave edin. Karışım kum kum olana kadar parmak uçlarınızla karıştırın. En son rondodan geçirilmiş fındık ilave edin. Şeftalileri fırından çıkarın. Hazırladığınız karışımı şeftalilerin üzerine serpin ve yeniden fırına verip 20 dakika daha pişirin.
#Fırında ŞeftaliSalatalıkları ince dilimleyin. Biberleri doğrayın. Domatesleri 4’e bölün. Soğanı piyazlık doğrayın. Bal ve sirkeyi çukur bir kaseye alıp çırpıcı yardımıyla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırmaya devam ederken azar azar zeytinyağını ilave edin. Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp sularını süzün. Elinizle kopararak karıştırma kasesine alın. Üzerlerine hazırladığınız sosun yarısını ekleyip elinizle alt üst ederek karıştırın. Doğradığınız malzemeleri bir kaba alıp hazırladığınız sosun diğer yarısını ekleyin, elinizle alt üst ederek karıştırın. Akdeniz yeşilliklerini ve doğradığınız malzemeleri salata kasesine alın. En üste peynirleri ilave edin.
#Akdeniz SalatasıÇukur bir kaseye limonu ve sarımsağı rendeleyin. Üzerlerine taze kekik yaprakları, tuz, tane karabiber ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Kuzu pirzolaları ekleyip elinizle karıştırarak pirzolaların sosa bulanmasını sağlayın. Pirzolaları 20 dakika bekletip marine edin. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca marine ettiğiniz kuzu pirzolaları ilave edip iki taraflarını da 5’er dakika pişirin.
#Kuzu PirzolaFasulyelerin baş kısımlarını ve kılçıklarını bıçak yardımıyla keserek ayıklayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve kuzu etlerini ilave edip 3-4 dakika kavurun. Doğradığınız soğanları ekleyip 5 dakika birlikte kavurun. Yeşil biberin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp doğrayın. Kapya biberin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp doğrayın. Doğradığınız biberleri ve 1 tatlı kaşığı salçayı tencereye ilave edip karıştırın. Ayıkladığınız yeşil fasulyeleri ekleyip 1-2 dakika birlikte pişirin. Domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları irice doğrayın. Doğradığınız domates ve sarımsakları, tuzunu ve karabiberini ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. 4 bardak su ilave edip kısık ateşte 40-45 dakika daha pişirin.
#Etli Taze FasulyeBiberleri ocakta közleyin. Soğumaları için alüminyum folyoya sarıp 10 dakika bekletin. Soğuyan biberlerin kabuklarını elinizle soyun, siyah kısımlarını temizlemek için suya batırın. Bıçak yardımıyla çekirdeklerini temizleyin. Soğanı piyazlık doğrayın. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğradığınız soğanları ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Biberleri irice doğrayıp tencereye ilave edin. Üzerine 1 litre sıcak su ekleyip kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Üzerine unu ilave edip çırpıcı yardımıyla karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Hazırladığınız meyaneyi pişmekte olan çorbanıza ilave edip el blenderı yardımıyla çekin. Tuzunu, karabiberini ve arzuya göre çırpıcıyla karıştırarak ½ su bardağı krema ilave edip altını kapatın.
#Közlenmiş Kırmızı Biber ÇorbasıSoğanı, bir yemek kaşığı zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimekleri yıkayıp suyunu süzün. Tencerede kavurduğunuz soğana ilave edin. Üzerine 2,5 litre su ekleyin. Su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sınra kısık ateşte pişirin. Tuzunu ilave edip karıştırın. Mercimekler yumuşayınca el blendırından geçirin. Bir tavada bir yemek kaşığı tereyağıyla bir yemek kaşığı unu kavurun. Kavurduğunuz unu mercimek çorbasına ekleyin. Bir tatlı kaşığı kuru nane ilave edip karıştırın.
#Kırmızı Mercimek ÇorbasıKuşkonmazları yıkayıp sert uç kısımlarını bıçak yardımıyla kesin. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Tavuk göğüs etlerini, kuşkonmazları ve doğradığınız kiraz domatesleri derin bir karıştırma kabına alın. Üzerlerine tuz, karabiber, 1 dal biberiyenin yaprakları, 1 dal bütün biberiye ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edip elinizle bütün malzemeyi karıştırın. Sebzeleri bir fırın kabına alın, üzerlerine tavukları ve 1 dal taze biberiye yerleştirip biraz zeytinyağı gezdirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Tavuğunuzu üzerine balzamik sirke gezdirip servis edin.
#Fırında Kuşkonmaz TavukTencereye su koyup kaynatın. Kaynayınca kuru incirleri ekleyip 2-3 dakika haşlayın. Haşladığınız incirleri sularını süzün, bir tabağa alıp soğutun. İncirlerin baş kısımlarını kesip bıçak yardımıyla ortalarını açın ve içlerine ceviz yerleşirin. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca tereyağı ve hazırladığınız incirleri ekleyip maşa yardımıyla çevirerek 1-2 dakika kızartın. Soğumaları için kenara alın. Şerbeti için 1,5 bardak su ve tozşekeri tencerede kaynatın. Kızarttığınız incirleri şerbetin içine bırakın. Maşa yardımıyla çevirerek her taraflarının şerbete bulanmasını sağlayın. Şerbetin içinde 1-2 saat bekletip servis yapın.
#İncir TatlısıSütü bir sos tenceresine alıp kaynamamasına dikkat ederek ısıtın. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Yumurta sarıları, nişasta, un, şeker ve vanilyayı karıştırma kabına alıp çırpıcı yardımıyla krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Isıttığınız sütün yarısını ilave edip yeniden karıştırın. Karışımı ocaktaki süte ekleyip kısık ateşte koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edin. Kremayı soğuması için buzdolabına alın, bu sırada milföyleri hazırlayın. Bunun için tezgaha biraz un serpip milföyleri ikiye bölün ve merdane yardımıyla biraz açın. Her iki kenarlarına da bıçak yardımıyla kesikler atın. Ortalarına hazırladığınız pastacı kreması ve çilekleri yerleşirip, kestiğiniz kenarları birbirlerinin üzerine getirerek ortada katlayın. Hazırladığınız çilekli milföy tatlılarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp üzerlerine fırça yardımıyla ayırdığınız yumurta beyazlarını sürün. Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
#Çilekli Milföy TatlısıZencefili bir sos tenceresine rendeleyin. Üzerine yarım bardak su ve balı ekleyip kaynatın. Derin bir kaba süzüp soğuması için kenara alın. Zencefil soğuduktan sonra, kavunlar, şeftali suyu ve yeşil limon suyuyla birlikte blendera alıp çekin.
#Kavun Ve Şeftali SuyuLabne peyniri, vanilya ve balı derin bir kapta mikser yardımıyla çırpın. Soğuması için dolaba alın. Yumurtanın sarısıyla akını ayırın. Tezgaha biraz un serpin. Milföy yapraklarını üzerine alıp ortadan ikiye bölün. Her bir yarımı bir su bardağı yardımıyla yuvarlak kesin. Kestiğiniz yarımların 3 tanesini daha küçük bir bardakla yeniden keserek ortası delikli bir parça oluşturun. Büyük olan yuvarlağın üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün. Üzerine kestiğiniz ortası delik olan diğer parçayı yerleştirin. Bütün hamuru aynı şekilde hazırlayın. Dilerseniz kestiğiniz artık parçaları yoğurarak birleştirip merdane yardımıyla açarak kullanabilirsiniz. Hazırladığınız milföyleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Pişen milföylerinizi hazırladığınız labneli karışımla doldurun. En üste reçel ilave edin.
#Labneli Ve Reçelli MilföyKabağı sebze soyacağı yardımıyla ince ince dilimleyin. Izgarayı ocağa alp ısıtın. Isınınca fırça yardımıyla yağ sürün ve dilimlediğiniz kabakları yerleştirin. Maşa yardımıyla çevirerek iki taraflarını da kızartın. Kıarınca ızgaradan alıp tuz ekleyin. Akdeniz yeşilliklerini elinizle koparıp çukur bir kaba alın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca dolmalık fıstıkları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Sarımsağı kıyıp çukru bir kaseye alın. Üzerine tuz, limon suyu ve acı sos ekleyip karıştırın. Karıştırmaya devam ederken azar azar zeytinyağını ilave edin. Naneleri çukur kaba aldığınız yeşilliklere ilave edin. Üzerlerine hazırladığınız sosun yarısını döküp karıştırın. Sosun diğer yarısını da kabakların üzerine döküp karıştırın. Kabakları salataya ilave edin. En son kavurduğunuz dolmalık fıstıkları ekleyin.
#Izgara Kabak Salatası1 adet tavuk butu ve 1 adet tavuk göğsünü bir tencereye koyun, 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 1 adet soğanı iri iri doğrayın ve ilave edin. Tane karabiberleri ve 6-7 bardak suyu da ekleyin ve kaynaması için ocağa koyun.. Kaynayınca üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla temizleyin. Haşlanan tavukları tencereden alın. Haşlama suyunu daha sonra kullanmak üzere süzüp bir kaba ayırın. Tavuk etlerini elinizle ince parçalar halinde koparıp çukur bir kaba aktarın. Havanda 1 çay bardağı kadar cevizi 1 adet sarımsak ile iyice ezin. 2 dilim ekmeğin kabuklarını çıkarıp tavuklara ilave edin. Üzerine tavukları haşladığınız sudan 2 kepçe kadar kadar ekleyip elinizle karıştırın. Tuzunu, ezdiğiniz cevizleri, sarımsağı ve karabiberi de ilave edip tüm malzemeler harmanlaşana kadar elinizle karıştırın.
#Çerkez TavuğuPatlıcanların baş kısımlarını kesip alaca soyun. Soyduğunuz patlıcanları velev şeklinde kesip acılarının çıkması için tuzlu su dolu bir kasenin içine bırakın. Soğanı yemeklik doğrayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca ½ çay bardağı zeytinyağı ve kuzu etlerini ilave edip 7-8 dakika kavurun. Doğradığınız soğanları ekleyip 3-4 dakika daha birlikte kavurun. Sarımsakları küçük küçük doğrayın. Tavaya 1 tatlı kaşığı salça, doğradığınız sarımsaklar ve 1 bardak sıcak su ilave edip karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip 2-3 dakika pişirin. Biberlerin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp küp küp doğrayın ve tavaya ilave edin. Domatesleri küp küp doğrayıp tavaya ilave edin ve altını kapatın. Beklettiğiniz patlıcanları yıkayıp sularını süzün. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca üzerine fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün ve patlıcanları ilave edin. Maşa yardımıyla çevirerek iki taraflarını da 2’şer dakika kızartın. Kızarttığınız patlıcanları fırın kabına alın. Üzerlerine tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip altüst ederek karıştırın. Üzerlerine pişirdiğiniz kuzu etlerini ilave edin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Taze kekik yapraklarıyla
#Fırında Kuzu Etli PatlıcanTavuğu derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su, defne yaprakları, soğan ve tane karabiber ilave edip 45 dakika orta ateşte haşlayın. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Haşladığınız tavuğun etlerini parmaklarınızla didikleyerek ayırın. Üzerlerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyip elinizle karıştırın. Erittiğiniz tereyağını bir kaba alıp üzerine sütü ilave edin. Fırın kabına fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün. 1 adet yufkayı kabın içine kenarlarından taşacak şekilde serin. Üzerine tereyağlı ve sütlü karışımın birazını alıp fırça yardımıyla dağıtın. Başka bir yufkayı ikiye bölün. Bir yarımını fırın kabının içine yerleştirin. Üzerine yeniden tereyağlı ve sütlü karışımın birazını alıp fırça yardımıyla dağıtın. Yufkanın diğer yarısını da üzerine ekleyip aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız tavukların yarısını ekleyin. Üzerine yeniden bir yufkanın yarısını yerleştirip tereyağlı ve sütlü karışımdan sürün, tavukların geri kalanını ve cevizleri ilave edin. Diğer yarım yufkayı da üzerlerine yerleşirip tereyağlı ve sütlü karışımdan sürün. En alta koyduğunuz yufkanın taşan kısımlarını kenarlarından katlayarak böreğin üzerini kapatın. En üste tereyağlı sütlü karışımın geri kalanını sürün. Böreğin daha iyi pişmesi için bıçak yardımıyla kesin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
#Cevizli Tavuklu BörekKırmızı soğanları piyazlık doğrayın. Maydanozları kıyın. Doğradığınız soğanları çukur bir kaba alın, tuz ekleyin ve elinizle ezerek karıştırın. Üzerine sumak, nar ekşisi ve limon suyunu ilave edin. Zeytinyağını ve kıydığınız maydanozları da ekleyip bütün malzemeleri karıştırın.
#Ekşili Soğan SalataTavayı ocağa alıp ısıtın. Kabağı ince halkalar halinde doğrayın. Tava ısınınca üzerine fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün ve doğradığınız kabakları ilave edin. Maşa yardımıyla çevirerek iki taraflarını da 2’şer dakika kızartın. Başka bir tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca ekmek dilimlerini yerleştirip iki taraflarını da biraz kızartın. Pişirdiğiniz patlıcanların üzerine taze kekik yaprakları, karabiber ve çok az tuz ekleyip karıştırın. Domatesi ince dilimleyin. Köy peynirini ince dilimler halinde kesin. Kızarttığınız ekmeklerin 2 diliminin üzerine sırasıyla hazırladığınız kabakları, füme etleri, dilimlediğiniz peyniriler ve domatesleri yerleştirip diğer dilimi kapatın.
#Izgara Kabaklı Füme Etli SandviçDomatesleri 4’e bölüp bir fırın kabına alın. Sarımsakların kabuklarını bıçağın yan tarafıyla ezerek çıkarın ve fırın kabına ekleyin. Üzerlerine tuz ve zeytinyağı ekleyip 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Domatesler soğuyunca kabuklarını elinizle soyup çukur bir kaba alın. Sarımsakları bu esnada ayırın. Fırın kabında kalan suyu domateslerin üzerine dökün. Havucu halka halka doğrayın. Soğanı ve fesleğen yapraklarını irice doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyup ısıtın. Yağ ısınınca doğradığınız soğan, havuç ve fesleğenleri ekleyip 1-2 dakika pişirin. Üzerlerine domatesleri ve 3 bardak su ilave edip kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ateşten alıp el blenderı yardımıyla ezin.
#Fırınlanmış Domates ÇorbasıŞeftalileri irice doğrayıp fırın kabına yerleştirin. 3 yemek kaşığı şekeri şeftalilerin üzerine serpin (Herbir şeftali için bir yemek kaşığı şeker). ½ yemek kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde şeftalilerin üzerine bırakın. Şeftalilerin arasına çubuk tarçını yerleştirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Unu bir kabın içine alın. Üzerine tereyağını ve 3 yemek kaşığı şekeri ilave edin. Karışım kum kum olana kadar parmak uçlarınızla karıştırın. En son rondodan geçirilmiş fındık ilave edin. Şeftalileri fırından çıkarın. Hazırladığınız karışımı şeftalilerin üzerine serpin ve yeniden fırına verip 20 dakika daha pişirin.
#Fırında ŞeftaliSalatalıkları ince dilimleyin. Biberleri doğrayın. Domatesleri 4’e bölün. Soğanı piyazlık doğrayın. Bal ve sirkeyi çukur bir kaseye alıp çırpıcı yardımıyla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırmaya devam ederken azar azar zeytinyağını ilave edin. Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp sularını süzün. Elinizle kopararak karıştırma kasesine alın. Üzerlerine hazırladığınız sosun yarısını ekleyip elinizle alt üst ederek karıştırın. Doğradığınız malzemeleri bir kaba alıp hazırladığınız sosun diğer yarısını ekleyin, elinizle alt üst ederek karıştırın. Akdeniz yeşilliklerini ve doğradığınız malzemeleri salata kasesine alın. En üste peynirleri ilave edin.
#Akdeniz SalatasıÇukur bir kaseye limonu ve sarımsağı rendeleyin. Üzerlerine taze kekik yaprakları, tuz, tane karabiber ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Kuzu pirzolaları ekleyip elinizle karıştırarak pirzolaların sosa bulanmasını sağlayın. Pirzolaları 20 dakika bekletip marine edin. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca marine ettiğiniz kuzu pirzolaları ilave edip iki taraflarını da 5’er dakika pişirin.
#Kuzu PirzolaFasulyelerin baş kısımlarını ve kılçıklarını bıçak yardımıyla keserek ayıklayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve kuzu etlerini ilave edip 3-4 dakika kavurun. Doğradığınız soğanları ekleyip 5 dakika birlikte kavurun. Yeşil biberin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp doğrayın. Kapya biberin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp doğrayın. Doğradığınız biberleri ve 1 tatlı kaşığı salçayı tencereye ilave edip karıştırın. Ayıkladığınız yeşil fasulyeleri ekleyip 1-2 dakika birlikte pişirin. Domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları irice doğrayın. Doğradığınız domates ve sarımsakları, tuzunu ve karabiberini ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. 4 bardak su ilave edip kısık ateşte 40-45 dakika daha pişirin.
#Etli Taze FasulyeBiberleri ocakta közleyin. Soğumaları için alüminyum folyoya sarıp 10 dakika bekletin. Soğuyan biberlerin kabuklarını elinizle soyun, siyah kısımlarını temizlemek için suya batırın. Bıçak yardımıyla çekirdeklerini temizleyin. Soğanı piyazlık doğrayın. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğradığınız soğanları ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Biberleri irice doğrayıp tencereye ilave edin. Üzerine 1 litre sıcak su ekleyip kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Üzerine unu ilave edip çırpıcı yardımıyla karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Hazırladığınız meyaneyi pişmekte olan çorbanıza ilave edip el blenderı yardımıyla çekin. Tuzunu, karabiberini ve arzuya göre çırpıcıyla karıştırarak ½ su bardağı krema ilave edip altını kapatın.
#Közlenmiş Kırmızı Biber ÇorbasıSoğanı, bir yemek kaşığı zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimekleri yıkayıp suyunu süzün. Tencerede kavurduğunuz soğana ilave edin. Üzerine 2,5 litre su ekleyin. Su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sınra kısık ateşte pişirin. Tuzunu ilave edip karıştırın. Mercimekler yumuşayınca el blendırından geçirin. Bir tavada bir yemek kaşığı tereyağıyla bir yemek kaşığı unu kavurun. Kavurduğunuz unu mercimek çorbasına ekleyin. Bir tatlı kaşığı kuru nane ilave edip karıştırın.
#Kırmızı Mercimek ÇorbasıKuşkonmazları yıkayıp sert uç kısımlarını bıçak yardımıyla kesin. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Tavuk göğüs etlerini, kuşkonmazları ve doğradığınız kiraz domatesleri derin bir karıştırma kabına alın. Üzerlerine tuz, karabiber, 1 dal biberiyenin yaprakları, 1 dal bütün biberiye ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edip elinizle bütün malzemeyi karıştırın. Sebzeleri bir fırın kabına alın, üzerlerine tavukları ve 1 dal taze biberiye yerleştirip biraz zeytinyağı gezdirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Tavuğunuzu üzerine balzamik sirke gezdirip servis edin.
#Fırında Kuşkonmaz TavukTencereye su koyup kaynatın. Kaynayınca kuru incirleri ekleyip 2-3 dakika haşlayın. Haşladığınız incirleri sularını süzün, bir tabağa alıp soğutun. İncirlerin baş kısımlarını kesip bıçak yardımıyla ortalarını açın ve içlerine ceviz yerleşirin. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca tereyağı ve hazırladığınız incirleri ekleyip maşa yardımıyla çevirerek 1-2 dakika kızartın. Soğumaları için kenara alın. Şerbeti için 1,5 bardak su ve tozşekeri tencerede kaynatın. Kızarttığınız incirleri şerbetin içine bırakın. Maşa yardımıyla çevirerek her taraflarının şerbete bulanmasını sağlayın. Şerbetin içinde 1-2 saat bekletip servis yapın.
#İncir TatlısıSütü bir sos tenceresine alıp kaynamamasına dikkat ederek ısıtın. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Yumurta sarıları, nişasta, un, şeker ve vanilyayı karıştırma kabına alıp çırpıcı yardımıyla krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Isıttığınız sütün yarısını ilave edip yeniden karıştırın. Karışımı ocaktaki süte ekleyip kısık ateşte koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edin. Kremayı soğuması için buzdolabına alın, bu sırada milföyleri hazırlayın. Bunun için tezgaha biraz un serpip milföyleri ikiye bölün ve merdane yardımıyla biraz açın. Her iki kenarlarına da bıçak yardımıyla kesikler atın. Ortalarına hazırladığınız pastacı kreması ve çilekleri yerleşirip, kestiğiniz kenarları birbirlerinin üzerine getirerek ortada katlayın. Hazırladığınız çilekli milföy tatlılarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp üzerlerine fırça yardımıyla ayırdığınız yumurta beyazlarını sürün. Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
#Çilekli Milföy TatlısıZencefili bir sos tenceresine rendeleyin. Üzerine yarım bardak su ve balı ekleyip kaynatın. Derin bir kaba süzüp soğuması için kenara alın. Zencefil soğuduktan sonra, kavunlar, şeftali suyu ve yeşil limon suyuyla birlikte blendera alıp çekin.
#Kavun Ve Şeftali SuyuLabne peyniri, vanilya ve balı derin bir kapta mikser yardımıyla çırpın. Soğuması için dolaba alın. Yumurtanın sarısıyla akını ayırın. Tezgaha biraz un serpin. Milföy yapraklarını üzerine alıp ortadan ikiye bölün. Her bir yarımı bir su bardağı yardımıyla yuvarlak kesin. Kestiğiniz yarımların 3 tanesini daha küçük bir bardakla yeniden keserek ortası delikli bir parça oluşturun. Büyük olan yuvarlağın üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün. Üzerine kestiğiniz ortası delik olan diğer parçayı yerleştirin. Bütün hamuru aynı şekilde hazırlayın. Dilerseniz kestiğiniz artık parçaları yoğurarak birleştirip merdane yardımıyla açarak kullanabilirsiniz. Hazırladığınız milföyleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Pişen milföylerinizi hazırladığınız labneli karışımla doldurun. En üste reçel ilave edin.
#Labneli Ve Reçelli MilföyKabağı sebze soyacağı yardımıyla ince ince dilimleyin. Izgarayı ocağa alp ısıtın. Isınınca fırça yardımıyla yağ sürün ve dilimlediğiniz kabakları yerleştirin. Maşa yardımıyla çevirerek iki taraflarını da kızartın. Kıarınca ızgaradan alıp tuz ekleyin. Akdeniz yeşilliklerini elinizle koparıp çukur bir kaba alın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca dolmalık fıstıkları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Sarımsağı kıyıp çukru bir kaseye alın. Üzerine tuz, limon suyu ve acı sos ekleyip karıştırın. Karıştırmaya devam ederken azar azar zeytinyağını ilave edin. Naneleri çukur kaba aldığınız yeşilliklere ilave edin. Üzerlerine hazırladığınız sosun yarısını döküp karıştırın. Sosun diğer yarısını da kabakların üzerine döküp karıştırın. Kabakları salataya ilave edin. En son kavurduğunuz dolmalık fıstıkları ekleyin.
#Izgara Kabak Salatası1 adet tavuk butu ve 1 adet tavuk göğsünü bir tencereye koyun, 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 1 adet soğanı iri iri doğrayın ve ilave edin. Tane karabiberleri ve 6-7 bardak suyu da ekleyin ve kaynaması için ocağa koyun.. Kaynayınca üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla temizleyin. Haşlanan tavukları tencereden alın. Haşlama suyunu daha sonra kullanmak üzere süzüp bir kaba ayırın. Tavuk etlerini elinizle ince parçalar halinde koparıp çukur bir kaba aktarın. Havanda 1 çay bardağı kadar cevizi 1 adet sarımsak ile iyice ezin. 2 dilim ekmeğin kabuklarını çıkarıp tavuklara ilave edin. Üzerine tavukları haşladığınız sudan 2 kepçe kadar kadar ekleyip elinizle karıştırın. Tuzunu, ezdiğiniz cevizleri, sarımsağı ve karabiberi de ilave edip tüm malzemeler harmanlaşana kadar elinizle karıştırın.
#Çerkez TavuğuPatlıcanların baş kısımlarını kesip alaca soyun. Soyduğunuz patlıcanları velev şeklinde kesip acılarının çıkması için tuzlu su dolu bir kasenin içine bırakın. Soğanı yemeklik doğrayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca ½ çay bardağı zeytinyağı ve kuzu etlerini ilave edip 7-8 dakika kavurun. Doğradığınız soğanları ekleyip 3-4 dakika daha birlikte kavurun. Sarımsakları küçük küçük doğrayın. Tavaya 1 tatlı kaşığı salça, doğradığınız sarımsaklar ve 1 bardak sıcak su ilave edip karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip 2-3 dakika pişirin. Biberlerin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp küp küp doğrayın ve tavaya ilave edin. Domatesleri küp küp doğrayıp tavaya ilave edin ve altını kapatın. Beklettiğiniz patlıcanları yıkayıp sularını süzün. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca üzerine fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün ve patlıcanları ilave edin. Maşa yardımıyla çevirerek iki taraflarını da 2’şer dakika kızartın. Kızarttığınız patlıcanları fırın kabına alın. Üzerlerine tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip altüst ederek karıştırın. Üzerlerine pişirdiğiniz kuzu etlerini ilave edin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Taze kekik yapraklarıyla
#Fırında Kuzu Etli PatlıcanÜzerlerine 1 su bardağı esmer şeker ve 1 su bardağı su ilave edip kaynatın. Yarım karpuzun çekirdeklerini ayıklayıp irice doğrayın. Hazırladığınız şerbeti derin bir kaba süzüp soğuması için kenara alın. Karpuzları, süzdüğünüz şerbeti, 2 adet yeşil limonun suyunu ve birkaç yaprak naneyi blendera alıp çekin. Bir sürahiye aktarıp üzerine yarım litre kadar soda ekleyin ve karıştırın.
#KarpuzKuşkonmazların saplarının sert kısımlarını kesin. Kaynayan suya tuz ve kuşkonmazları ekleyip 1-2 dakika haşlayın. Haşladığınız kuşkonmazları kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Çukur bir kasede tereyağı, yarım limonun suyu ve karabiberi ezerek karıştırın. Kuşkonmazları uzunlamasına ikiye bölüp üzerlerine tuz, karabiber, limon suyu ekleyin ve zeytinyağı gezdirip elinizle karıştırın. Hindi füme dilimlerine ikiye böldüğünüz kuşkonmazları 3’er 3’er sarıp rulo şeklini verin. Sandviç ekmeklerini ikiye bölüp ortalarına hazırladığınız tereyağını sürün ve 2 adet hindi fümeye sardığınız kuşkonmaz yerleştirin.
#Hindi Fümeli Kuşkonmazlı SandviçMaydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın. Patatesleri 20-25 dakika haşlayın, pişip pişmediklerini bıçakla kontrol edin. Haşladığınız patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Bir kabın içine önce limonun suyunu sıkın, üzerine sırasıyla hardalı, tuz, karabiberi ve zeytinyağını yedirerek ilave edin. Üzerine kimyon ve kırmızı toz biberi ilave edip sosu hazırlayın. Küp küp doğradığınız patateslerin üzerine sosu gezdirin, yeşillikleri de ilave edip tüm malzemeyi karıştırın.Püf noktası: Sosun patatesler soğumadan önce ilave edilmesi önemlidir. Patates ılıkken sosu içine daha iyi çeker.
#Patates Salatası1 adet soğanı piyazlık doğrayın. 1 adet patatesi ince ince kesin. 1 adet büyük ya da 2 orta boy kabağı halka halka doğrayın. Doğradığınız tüm sebzeleri tencereye alıp üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve ½ yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Çok kısık ateşte sebzeleri 10 dakika kadar kavurun. Daha sonra üzerine1,5 litre yaklaşık 10 bardak sıcak su ya da tavuk ve ya et suyu ilave edip 10-15 dakika kaynatın bu sırada tuzunu ilave edin çorbayı ve blendardan geçirin. Bütün malzemeler ezilene kadar el blenderından geçirin. 1 kahve fincanı sıcak kremayı ilave edin. 1 çay kaşığı dijon tipi hardal, karabiber ve ince kıyılmış 3-4 dal taze nane ilave edip çorbayı servis edebilirsiniz.
#Kabak ÇorbasıKırmızı, sarı ve çarliston biberlerin çekirdekli kısımlarını bıçak yardımıyla çıkarıp irice doğrayın. Kabağı dilimleyin. Patlıcanı alaca soyup büyükçe dilimleyin. Mantarları temizleyip ikiye bölün. Doğradığınız sebzeleri derin bir karıştırma kasesine alın. Üzerlerine 1 çay bardağı zeytinyağı ilave edip elinizle altüst ederek karıştırın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca fırça yardımıyla biraz yağ sürüp sebzeleri ilave edin. Maşa yardımıyla çevirerek iki taraflarını da toplam 10-15 dakika kızartın. Taze nane, taze biberiye, maydanoz ve dereotlarını 1 çay bardağı zeytinyağı ve yarım limonun suyuyla birlikte rondoda çekin. Izgara sebzeleri hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
#Taze Ot Soslu Izgara SebzePortakalın kabuğunu bıçak yardımıyla keserek çıkarın ve portakal dilimlerinin ayrılma yerlerinden kesin. Kalan portakalın suyunu elinizle çukur bir kaseye sıkın. Greyfurtun kabuğunu bıçak yardımıyla keserek çıkarın ve greyfurt dilimlerinin ayrılma yerlerinden kesin ve kalan greyfurtun suyunu da portakal suyuna ilave edin. Yarım tatlı kaşığı bala sıktığınız portakalın ve greyfurtun suyunu, tuz ve karabiber ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın. Karıştırmaya devam ederken azar azar 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Akdeniz yeşilliklerini sirkeli suda yıkayın, salata kurutucusunda kurutun ve elinizle kopararak karıştırma kasesine alın. Portakal ve greyfurt dilimlerini ve hazırladığınız sosu ilave edip elinizle altüst ederek karıştırın . Salatayı servis kaselerine alın. En son üzerlerine 1 yemek kaşığı kuru üzüm ekleyin.
#Meyveli SalataKerevizin baş kısımlarını ve kabuklarını bıçak yardımıyla kesip rendeleyin. Yeşil elmayı rendeleyin. Elmayı rendelerken sadece yukardan aşağıya yapmaya ve elmayı çok fazla ezmemeye özen gösterin. Yoğurtları çukur bir kaba alıp üzerlerine tuz ekleyin ve çırpma teli yardımıyla karıştırın. Rendelediğiniz kereviz ve elmayı da ilave edip kaşık yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın. En son zeytinyağını ekleyip yeniden karıştırın. Salatanızı isterseniz üzerine çekilmiş ceviz içi serpip servis edebilirsiniz.
#Kerevizli Ve Yeşil Elmalı SalataPatateslerin kabuklarını bir bıçak yardımıyla soyup elma dilimi şeklinde kesin. Patatesleri tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ilave edin, 25 dakika haşlayın. Maydanoz, dereotu ve fesleğenleri ince kıyın. Haşladığınız patateslerin suyunu süzüp derin bir kaba alın. Üzerlerine tuz, karabiber, tereyağı ekleyip elinizle alt üst ederek karıştırın. Kıydığınız yeşillikleri de ilave edip yeniden karıştırın.
#Taze Otlu Patates Garnitürü