Hipoglisemi haberleri sayfasında Hipoglisemi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 951 Hipoglisemi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
36 yaşındaki vücut geliştirici Naghmeh Shelton uyguladığı sıkı diyet programı ve kullandığı performans artırıcı ilaçlar nedeni ile komaya girdi. Ailesi sağlık durumu her gün daha kötüye giden kadın için yardım kampanyası başlatırken eleştirilerin odağındaki eğitmen kendine yönelik suçlamaları kabul etmiyor.
#Naghmeh SheltonHipoglisemi, “kan şekerinin düşmesi” anlamına geliyor. Aslında kanımızdaki şeker seviyeleri de tıpkı kan basıncımız gibi sabit bir rakamda çakılı kalmıyor. Biyolojik ihtiyaçlarımıza, açlık tokluk durumumuza, yiyeceklerle kazandığımız kalori/enerjinin miktarına, hareketli ya da tembel biri olup olmadığımıza göre değişebiliyor.
#Hipoglisemiİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Öksüz, yaz aylarının yaklaşması ile birlikte birçok kişiyi diyet telaşının sardığını belirterek, “Bilinçsizce yapılan diyetler vücuda zarar verir. Uzun süre aç kalındığında yeterli gıda alınmadığından vücut dirençten düşer. Hipoglisemi adı verilen düşük kan şekeri rahatsızlığı ortaya çıkabilir. Diyet yapayım derken hipoglisemi olmayın” uyarısında bulundu.
#HipoglisemiHipoglisemi nedir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak edilen ve sorgulanan hastalıklar arasında yer almaya başladı. Son yıllarda daha çok bilinmeye başlanan bu hastalığın nedenleri ve tedavi yöntemi merak ediliyor. Peki, Hipoglisemi nedir? Neden olur?
#HipoglisemiModern çağın yoğun koşuşturmacası içerisinde pek çoğumuz yorgun olduğumuzu söylüyoruz ama hekime görünmeyi genellikle aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz. Hele de havaların soğuyup güneşin yerini iyiden iyiye yağmura bıraktığı bugünlerde her 3 kişiden 2’sinde yorgunluk görülüyor.
#SonbaharHer yıl ramazanda diyabetli hastalardan gelen ortak soru “Ramazan ayında oruç tutabilir miyim?” oluyor. Ramazan ayının yine yaza denk gelmesi açlık ve susuzluk süresinin oldukça uzun sürmesi gibi etkenler özellikle diyabet, hipertansiyon, böbrek hastalığı, kalp ve damar hastalığı olan risk grubundaki hastaların sağlığında olumsuz sonuçlar yaratabiliyor. Ancak, bu ibadeti yerine getirmek isteyen bazı risk grubundaki hastaların, sıkı bir doktor kontrolü ile Ramazan ayını sağlıklı tamamlamaları da mümkün. Özellikle diyabet hastalarının oruç tutarken dikkat etmesi gerekenleri Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Kamil Başköy açıkladı.
#Oruç TutmakDünyanın önde gelen uzmanlarından oluşan bir komisyonun yayımladığı rapor, çağımızın vebası demansla ilgili çok önemli veriler ortaya koydu. Buna göre neredeyse her iki demans vakasından biri kolayca ortadan kaldırılabilecek faktörlerden kaynaklanıyor. Peki ne bu faktörler ve beynimizi demanstan korumak için neler yapabiliriz?
#SağlıkŞişmanlık, vücutta yağ dokusunun normalden fazla olmasıyla karakterize bir hastalıktır. Şişman bir kişi ayrıntılı tetkiklerden geçirildiğinde, bazen hiçbir anormalliğe rastlanmayabilir. Bazen fiziksel olarak da bir belirtisi yoktur. Ancak diğer yandan tip II şeker hastalığı tanısı konmuş hastaların çoğu şişmandır. Yine vücuttaki yağ dokusunun artması ile hormonal-metabolik hastalıkların ve kalp damar hastalıklarının ortaya çıkması ya da ağırlaşması arasında doğrudan bir ilişki olduğu bilinmektedir.
#150 yaşındaki Yahya Tan’a, bundan 7 yıl önce kalp yetmezliği nedeniyle yapay kalp takıldı. 2021’de ise tip 2 diyabet olduğu ortaya çıkınca yapay pankreas kullanmaya başladı. 2 yapay organla yaşayan ’Biyonik Yahya’ halinden çok memnun, “Tıp teknolojileri hayatımı kolaylaştırdı” diyor.
#Yahya TanRamazanda oruç tutarken fiziksel aktivitemiz azalabiliyor. Sahurda ve iftarda zengin sofralar kuruyoruz. Yediğimiz yemekleri gün içinde belki eritiyoruz ama sağlığımızı koruyabilmek için hareket etmek de önemli. Oruçluyken egzersiz yapmak istiyorsak nelere dikkat etmemiz gerektiğini uzmanlara sorduk.
#Zeynep Nazlı YILDIRIMKanser son yıllarda ‘salgın’ gibi gücünü artırdı. Özellikle pankreas kanserinin genç yaşlarda görülme sıklığındaki artış endişe yaratıyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada 1990 yılından beri 25 yaşın altındaki kadınlarda pankreas kanserine yakalananların oranı yüzde 200 arttı. Hastalığın bu kadar artmasındaki etkenler neler? Neden genç kadınları hedef alıyor? Türkiye’de görülme sıklığı nedir? Tüm bu sorulara uzmanlarla cevap aradık.
#SağlıkKan şekerinin beyin gücü üzerindeki etkisi önemlidir. Kan şekerinin dengesiz olması, beyin fonksiyonlarını etkileyebilir çünkü beyin, büyük ölçüde glukozdan enerji sağlar. Kan şekeri düşük olduğunda (hipoglisemi), beyin hızla etkilenir ve odaklanma, konsantrasyon, öğrenme ve hafıza gibi bilişsel yetenekler azalabilir. Ayrıca, yüksek kan şekeri seviyeleri (hiperglisemi) uzun vadede beyin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir ve kognitif fonksiyonlarda bozulmalara yol açabilir.
#GlukozKarbonhidratlar, yağlar ve proteinler diyetimizin temelini oluşturan üç ana besin grubudur. Glikoz, karbonhidratların yapı taşıdır. Bu kelime Yunanca tatlı anlamına gelir ve vücudumuzun ana enerji kaynağıdır. Sizler için glukoz hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
#Glukoz NedirBaş ağrısı bugünlerin en önemli sağlık problemlerinden biri. İlk 3’e rahatlıkla girebileceğini bile söyleyebilirim. Aslında bu sadece benim düşüncem de değil. Bilimsel araştırmalar da bu bilgiyi doğruluyor. 2022’de yapılan ve The Journal of Headache and Pain’de yayımlanan önemli bir araştırmaya bakılırsa, 2021’de dünya nüfusunun yüzde 52’sinin, yani gezegenimizdeki her iki kişiden birinin başı şu veya bu nedenle ağrımış. Peki, neden? Baş ağrısı niçin bu kadar öncelikli sağlık probleminden biri haline geldi? Hazırsanız buyurun...
#Baş Ağrısı36 yaşındaki vücut geliştirici Naghmeh Shelton uyguladığı sıkı diyet programı ve kullandığı performans artırıcı ilaçlar nedeni ile komaya girdi. Ailesi sağlık durumu her gün daha kötüye giden kadın için yardım kampanyası başlatırken eleştirilerin odağındaki eğitmen kendine yönelik suçlamaları kabul etmiyor.
#Naghmeh Shelton<b><i>Halk arasında “şeker hastalığı” olarak da bilinen diyabet, dünyada adeta bir salgın hastalık gibi giderek daha fazla sayıda insanı etkiliyor. Diyabet tanısı alanlarda düzenli takip edilemeyen ve kontrol altına alınamayan kan şekeri, böbrek yetmezliğinden kalp krizine, karaciğer yağlanmasından körlüğe kadar pek çok ciddi hastalığa yol açıyor.</i></b> <br><br><b><i>Türk Diyabet Cemiyeti uzmanları, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabet, risk faktörleri, gebelikte diyabet, diyabetin takibi ve önemi gibi konularda toplumu bilgilendirmek amacıyla şu önerilerde bulunuyor:</i></b>
#Sponsorlu İçerikSağlıklı yaşamak, kilomuzu kontrol etmek ve iyi bir uyku düzeni için akşam yemeğinin saat kaçta yendiği önemli. Bir yandan da kültürümüzün bir parçası olan bu rutin, aynı sofranın etrafında sevdiklerimizle bir araya gelebilmemiz için güzel bir sebep. Uzmanlar ikiye ayrılıyor; akşam yemeği yenmeli diyenler de var, atlanmalı diyenler de...
#Sağlıklı YaşamHipoglisemi, “kan şekerinin düşmesi” anlamına geliyor. Aslında kanımızdaki şeker seviyeleri de tıpkı kan basıncımız gibi sabit bir rakamda çakılı kalmıyor. Biyolojik ihtiyaçlarımıza, açlık tokluk durumumuza, yiyeceklerle kazandığımız kalori/enerjinin miktarına, hareketli ya da tembel biri olup olmadığımıza göre değişebiliyor.
#HipoglisemiGebelik sürecinde bebeğin sağlıklı gelişimi için pek çok tetkik yapılır. Bu tetkikler sayesinde de pek çok sağlık sorunu da daha anne karnındayken kolaylıkla tespit edilebilir. Doğumsal metabolizma hastalıkları; karbonhidrat, protein ve yağ asitlerinin sentezi ya da katabolizmasında bulunan defektler sonucunda gelişen patolojik tablolardır. Bebeklerde metabolik hastalık belirtileri nelerdir sizler için derledik.
#Bebek