2006’ya girdiğimiz gece, İstanbul lokantaları yine lezzet yarışında olacak. Bu sene öyle çok seçenek var ki, ne yapacağınıza aşağı yukarı karar verdiyseniz bile, şimdi de kafanız ne yiyeceğiniz yüzünden karışacak. Ne alırdınız? Hamsi mi, ıstakoz mu? Michelin yıldızlı İspanyol aşçıdan yemek mi, en Türk ellerden çıkma mezeler mi? Bildik yılbaşı hindisinden şaşmam diyenler de üzülmeyecek. Buyrun, buradan seçin...
2023 yılının en çok konuşulan gastronomi hadiselerinden biri Michelin Rehberi’nin değerlendirdiği restoranlarımız ve yıldız kazanan şefleriydi. Biz de bu yılbaşında Michelin yıldızı alan restoranlarımızın şeflerinin elinden çok özel lezzetleri mutfaklarımıza taşımak istedik. Yılbaşı akşamı klasiklerin dışına çıkıp misafirlerini şaşırtmak ve ihtişamlı bir sofra kurmak isteyenler için yeni yıla yakışan yıldızlı tarifler aldık.
#YılbaşıYılbaşı menüsü evde yeni yılı kutlayacak olanlar tarafından merak ediliyor. Yılbaşı menüsü örnekleri ailesine ve sevdiklerine birbirinden leziz tarifler sunmak isteyen milyonlarca kişinin araştırmaları arasında yer alıyor. Peki, Yeni yıl sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız yılbaşı yemekleri, yılbaşı mezeleri, yılbaşı tatlıları ve görkemli yılbaşı masası ile yılbaşı menüsü 2023 seçenekleri...
#Yılbaşı Menüsü 2023Sosunu pişirip cheesecake üzerine dökebilir, peltesini hazırlayıp rulo pasta arasına sürebiliriz. Kekleri mandalinalı kremayla süslemeyi de çok seviyorum. Ama bu hafif mayhoş meyveyi sadece tatlılarda kullanmıyorum. Zeytinyağlı kerevize ve fırınlanmış pırasaya çok yakıştırdığım mandalinayla salata ve Uzakdoğu usulü bir tavuk yemeği yapmak da şahane oluyor.
#CheesecakeBanduma Kastamonu mutfağının sevilen yöresel lezzetlerinden biridir. Yukfa ile hazırlanan banduma tarifi tavuk suyu ile bambaşka bir lezzete dönüşür. Banduma da banmak batırmak anlamına gelmektedir. Peki, Kastamonu usulü banduma yemeği nasıl yapılır? İşte, banduma tarifi ve malzemeleri..
#BandumaBu mevsimde soframda salatalık olmazsa olmaz. Bazen spagetti şeklinde doğrayıp karideslerle buluşturuyorum, bazen sorbesini, bazen de karpuzlu salatasını yapıyorum. Kırmızı soğan, yoğurt, kuru nane ve susamla yaptığım salatalık mezesi de ana yemeklerin yanına iyi bir eşlikçi... Kalorisi oldukça düşük bu nefis besini bol bol yemek için alternatifimiz çok.
#Soğuk ÇorbaAyvalık’ı ailece çok seviyoruz. “İkinci adresimiz” desek abartmış olmayız. Huzur dolu havası, tarihi atmosferi, köklü geçmişi, kültürel ve doğal zenginliği, begonvilli-sardunyalı Rum evleri, camileri, kiliseleri, denize dik inen daracık taş sokakları, adaları, çarşısı, sahili, mavi bayraklı plajları, zeytinyağı kokusu ve daha nice güzelliğiyle mıknatıs misali bizi kendine çekiyor. Her konuk olduğumuzda kendimizi büyülü bir dünyada hissediyoruz. Ve daha İzmir’e dönmeden bir sonraki buluşmanın planlarını yapıyoruz.
#1Yeni yıla sayılı gün kaldı… O güzel ve lezzetli masalar kurulmadan yeni yıl karşılama, kutlama alışkanlıklarımızdan yola çıkalım ve tatlı bir ön hazırlık yapalım. Hangi pastayı ya da tatlıyı yapacağınızı seçin; yılbaşı için tarifler hazırladım…
#GingerbreadPazartesi günü okullar açılıyor... Sabahları evlerde yine tatlı bir telaş yaşanacak. Anne-babaların aklında ‘Çocuğuma her sabah kahvaltıda ne yedireceğim’ sorusu dönüp dolaşıyor. Ebeveynlerin işi kolaylaşsın, çocuklar farklı lezzetler denesin diye şeflerimizden pratik ve sağlıklı tarifler aldık; kahvaltıda nelere dikkat etmemiz gerektiğini de uzmanına sorduk.
#GazetehaberleriSon yıllarda popüler tatil beldeleri arasında adı pek geçmese de Side’de çok güzel şeyler oluyor. Yörenin antik mirasını öne çıkaracak olağanüstü çalışmalar yapılırken kaliteli yeme-içme mekânlarının sayısı da her geçen gün artıyor. Side yerlilerinin izinde, şehrin turistik yüzünün arkasında kalmış gerçek mutfağını keşfe çıktık.
#Ebru ErkeKanepe, davet sofralarının en sevilen ve pratik lezzetlerinden biri. İster tatlı isterseniz de tuzlu olarak hazırlayacağınız kanepeleri, arkadaş toplantıları, yılbaşı sofrası veya doğum günlerinde misafirlerinize sunabilirsiniz. İşte, pratik kanepe tarifleri
#KanepeÖnce kısa bir “yeni yıl kutlaması” yapalım ve yazımıza “2017’de hepimize, herkese daha çok huzur ve sağlık” dileği ile başlayalım. Bugün sayfamızın üç misafiri var. Yaşasın Hayat beslenme uzmanları Nilüfer Bayram, Müge Başer Bozok ve Gözde Ateş. Bu ekip size yeni yıl için özel bir yılbaşı ve “ertesi gün” menüsü hazırladı. Ben pek beğendim. Umarım siz de beğenirsiniz.
#Osman MüftüoğluHepimizin kafası karışık. Evde karışık, işte karışık, çoluk çocuk, anne baba, kardeş, arkadaş ilişkilerinde karışık. Ve bütün bunlar kocaman kocaman taşlar gibi üstümüze çökmüş durumda. Hepimiz “gerginiz”... Sadece gergin değil, çok da yorgunuz! 2016’da en çok ihtiyaç duyacağımız şeylerin başında işte bu nedenle “huzur” var.
#Osman MüftüoğluKuşkonmazların saplarının sert kısımlarını kesin. Kaynayan suya tuz ve kuşkonmazları ekleyip 1-2 dakika haşlayın. Haşladığınız kuşkonmazları kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Çukur bir kasede tereyağı, yarım limonun suyu ve karabiberi ezerek karıştırın. Kuşkonmazları uzunlamasına ikiye bölüp üzerlerine tuz, karabiber, limon suyu ekleyin ve zeytinyağı gezdirip elinizle karıştırın. Hindi füme dilimlerine ikiye böldüğünüz kuşkonmazları 3’er 3’er sarıp rulo şeklini verin. Sandviç ekmeklerini ikiye bölüp ortalarına hazırladığınız tereyağını sürün ve 2 adet hindi fümeye sardığınız kuşkonmaz yerleştirin.
#Hindi Fümeli Kuşkonmazlı SandviçTatil, ramazan, bayram derken farkında olmadan aldığınız kiloları kışa taşımamanın sırrı uzakta değil, tabağınızda gizli. Üç gün boyunca diyetisyenler Banu Kazanç, Dilara Koçak, Elvan Odabaşı Kanar, Selahattin Dönmez ve Taylan Kümeli ile bütünsel beslenme uzmanı Karen Hill üç gün boyunca kolayca uygulayabileceğiniz zayıflatan diyetlerini sizlerle paylaşıyo