Banduma tarifi ve malzemeleri: Kastamonu usulü banduma yemeği nasıl yapılır?
Banduma Kastamonu mutfağının sevilen yöresel lezzetlerinden biridir. Yukfa ile hazırlanan banduma tarifi tavuk suyu ile bambaşka bir lezzete dönüşür. Banduma da banmak batırmak anlamına gelmektedir. Peki, Kastamonu usulü banduma yemeği nasıl yapılır? İşte, banduma tarifi ve malzemeleri..
Tavuk veya hindi etiyle hazırlayabileceğiniz banduma tarifi sofralarınıza geliyor. Tavuk veya hindi suyuna parmak kalınlığında durulmuş yufkaları batırıp, tepsiye dizdikten sonra üzerine hindi veya tavuğun etleri konularak yapılan yemek olan banduma akşam yemeği ve özel günlerde tercih edebileceğiniz lezzetli tariflerden olabilir. İşte, banduma nasıl yapılır merak edenlere, Kastamonu usulü banduma tarifi detayları...
1 kilogram böreklik un
150 gram ceviz içi
Yarım hindi ya da 800 gram kemikli tavuk eti
50 gram tereyağı
Tuz
BANDUMA NASIL YAPILIR?
Tavuğu ya da hindiyi bol suda haşlayın.
Un, su ve tuz ile hamuru yoğurun.
Bir süre dinlendirdiğiniz hamuru bezelere ayırıp açtıktan sonra sacda ya da fırında pişirin.
Cevizi dövüp bir tepsiye yayın.
Tereyağını eritip kızdırın ve cevizlere ekleyip harmanlayın.
Pişirdiğiniz yufkaları rulo haline getirip 3-4 santimetre genişliğinde dilimleyin.
Hindinin haşlama suyuna batırdığınız yufkaları tepsiye dizin.
Yufkaların üzerine ceviz içi ve hindi etlerini serpiştirin.
Kalan hindi suyunu da hamurların üzerine gezdirip yemeği ocakta altı kızarana kadar pişirin.
Ocaktan alıp tabaklara bölüştürdüğünüz bandumayı üzerine kızgın tereyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun…