Rokasından kıvırcığına, fesleğeninden kuzukulağına… Sağlıklı beslenme hele de yaz diyeti deyince ilk akla gelenler arasında yer alıyor salata. Her biri kendine has tadı, rengi, aroması özellikle de serinletici özelliğiyle yaz sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan salataya, bayram sofralarında da mutlaka yer verilmesi gerekiyor. <br><br>Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, sofralarımızda yer verebileceğiniz yaz salatalarını sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#SalataKanada’nın Pasifik Okyanusu kıyısındaki eyaleti British Columbia 150 yıldır “hiç eksilmeyecek görkem” sloganıyla tanınıyor. Yürüyerek keşfedilebilecek kadar küçük başkenti Victoria, Vancouver Adası’nın nefes kesen doğasında bir kültür mozaiği. Çin’den Avrupa’ya pek çok farklı grup bir arada yaşıyor. Üç üniversitesi, heyecan veren kültür ve sanat kurumları, tarihi dokuyu koruma başarısı, meşhur restoranları ve Kanada’nın en ılımlı iklime sahip topraklarıyla bir cazibe merkezi. Her mevsimde ormanda yürüyüş, bisiklet turu, golf yapmak birbirinden güzel parkların, bahçelerin tadını çıkartmak mümkün.
#36 SaatKavun ve kuzukulaklı bir salata mı alırsınız yoksa karpuz, kırmızı soğan ve zeytinli bir salata mı? Üzümü ceviz ve koyun peyniriyle harmanlayıp ızgara tavuk ve et yanında sunmak da ferah bir seçenek. Kırmızı üzüm ayran aşında da çok güzel oluyor bence... Anjelik erik de tezgâhlarda; erikleri şeker ve suyla pişirip süzüyorum, çocuklarım erik suyunu çok seviyor. Pişmiş erikleri daha sonra blender’da zeytinyağı ve limon suyuyla çekip hoş bir sos elde ediyorum. Bu sosu taze fasulye pişirirken ve erikli kuru fasulye piyazı yaparken de kullanıyorum.
#Didem Şenol TiryakioğluReçeli de nefis, hellim ve bebek rokalı salatası da... Dondurması, keki, tartı... Tadına doyum olmaz tatlıların başrolü incir, tavuk ve et yemeklerine de çok yakışıyor. İncir, kırmızı soğan, biberiye ve balsamik sirkeyle pişireceğiniz tavuk but, bugünlerde kuracağınız sofraların yıldızı olacaktır. Zeytinyağı, hardal ve sarımsakla marine edilmiş dana etini soğan ve incirlerle şişe dizip ızgarada pişirmek de şahane sonuç veriyor.
#İncirİncirle yoğun aromalı bir yemek yapmak istersem sotelerim ya da ızgaralarım. Fırında yavaş yavaş pişirince de şahane olur. Kahvaltılarda yumurtalı ekmek üzerine ballı, taze kekikli ve sotelenmiş inciri de çok severim. Biri ekmek üstü atıştırmalık, biri tart ve biri de balık olmak üzere işte mutfağımdan incirli, üç tarif...
#İncirÇok sevdiğim Belçikalı arkadaşım Karen ve ailesi yakında bizi görmek için İstanbul’a geliyor. Karen 25 yıllık dostluğumuz boyunca bu şehre sık sık geldiği için Tarihi Yarımada’yı defalarca gördü. Ancak bu gelişinde yanında oğlumla yaşıt çocukları da olacağı için “aile dostu” bir şehir turu planlamak istedim. Ödev, spor ve doğum günü partileri trafiğinden bir gün için uzaklaşıp yaşadığımız şehirde hep birlikte turist olacağız. İşte programımız:
#IstanbulHafta içi her gün TV8 ekranlarında yayınlanan Seda Sayan ile Yemekteyiz yarışmasında bir haftalık maraton cuma akşamı gerçekleşen final ile son buldu. Birbirinden farklı 5 yarışmasının yemek konusunda hünerlerini gösterdiği yarışmada, 8 Kasım Cuma akşamı en yüksek puanı alan bir isim haftayı birinci olarak tamamlandı. Peki, Yemekteyiz birincisi kim oldu? Para ödülünü hangi isim aldı? İşte, 4 8 Kasım haftası Seda Sayan ile Yemekteyiz kazananı ve puan durumu.
#Yemekteyiz Birincisi Kim OlduANTALYA’da yapılan G-20 Zirvesi’nde liderlere sunulan senkronize yemekler hazırlanırken, özel ajanlar, malzemelerden numuneler alarak radyasyon testleri, gaz ve kimyasal ölçümlerini yaptı. ABD Başkanı Barack Obama’nın kullanacağı bıçak, çatal, kaşık gibi mutfak ürünlerinin tamamı ise özel ekibi tarafından bir sıvı ile dezenfekte edildi.
#G20Üç kız arkadaş, Suriye’ye gitmeye karar verdiğimizde çevreden aldığımız tepki kısa ve net oldu: "Neden?" Tura katılmadan, elimizde sadece "Lonely Planet", sırtımızda 15 kiloluk çantalarla yola çıkmamız tuhaf karşılandı. Çünkü, yurtdışında gezi denince güneydoğu komşumuz hiç akla gelmiyor. Oysa Suriye, kapalı çarşıları, kaleleri, daracık sokakları, müthiş lezzetli yemekleri ve naneli limonatasıyla keşfedilmeyi bekleyen bambaşka bir dünya.
Zengin mönü deyimini duymuşsunuzdur. Çeşitleri olağandan fazla olan lokantalarda genellikle açık büfe için kullanılan bir deyim bu. Lokantalar arasında lezzet, ikram ve yaratıcılık açısından olduğu gibi, bu açıdan da yarış var. İstanbul’un Anadolu yakasındaki Ünlüer Gurme adlı et lokantası, brunch büfesinde tam 250 çeşit yiyecek-içecek sunmakla övünüyor. İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi’nde, Türkiye’deki ilk halkasını açan İngiliz zinciri Gourmet Burger Kitchen (GBK) ise, hamburger çeşitlerini, farklı damak tatlarına seslenen yaratıcı soslarıyla 26’ya çıkarmış.
Sağlıklı beslenme, artık tatsız tutsuz yemekler yemek anlamına gelmiyor. Dünya yiyecek-içecek endüstrisi, son yılların en önemli trendine uyarak kendini yeniden tanımlıyor. Restoranlar, artık sağlık nedenleriyle diyet yapmak zorunda olan, ağır yemekler yiyip kilo almak istemeyen müşterilerine hizmet sunmak zorunda.
Kalori hesabı yapmaya başladığımızdan beri salatalar artık ana yemek görevi üstleniyor. Kilosuna dikkat eden pek çok kişi dışarı çıktığında bir salata yiyip kalktığından, mekan sahipleri envai çeşit reçete ile mönüsünü zengileştirmeye çalışıyor. Artık salatanın armutlu olanı da var, portakal soslu olanı da.