Çorbadan tatlıya, hamur işinden salataya neredeyse her yemeğin malzemesi yağlar, doğru tüketildiğinde vazgeçilmez birer sağlık deposu.Pişirme tekniğine göre doğru yağ türünü seçmek ise en önemli nokta. Peki en sağlıklı yağ hangisi? Hangi yağı ne için kullanmalıyız? Uzmanlar yanıtladı…
#SağlıkYapılan araştırmaya göre bir yemeği hazırlandıktan sonra tuz eklemek, kadınlarda 1.5, erkeklerde ise 2.28 sene ömürde kısalmaya neden oluyor. Peki günlük ne kadar tuz tüketmek gerekiyor? Ekstradan yumurta, salata ve domatese atılan tuz ne gibi sorunlara neden oluyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkSıcak yaz günlerinde nasıl beslenmeliyiz? Hafif ve besleyici öğünleri nasıl oluşturabiliriz? Yaz aylarında beslenme düzenimizi nasıl oluşturmalıyız? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, yaz ayları için önemli önerilerde bulundu, öğün olarak tercih edilebilecek örnek menüler verdi.
#BeslenmeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gıda ürünlerindeki nişasta bazlı şeker kotasını indirdiklerini belirterek, yeni kotanın yüzde 2,5 olduğunu söyledi. Nişasta bazlı şeker kotasının düşürülmesi ardından bazı soru işaretleri gündeme geldi. Peki, nişasta bazlı şeker nedir, hangi besinlerin içerisinde var?
#Nişasta Bazlı ŞekerCildin yaşı, zamanı, mevsimi filan yoktur. Herkes öncelikle de kadınlar -haklı olarak- cilt sağlığı konusunda dikkatlidir. Ama ne yazık ki bu en büyük ve çok hassas organın düşmanı da çoktur. Bunlardan ilk 5’i ise cilt yaşlanmasının en az yüzde 90’ından sorumludur. Eğer onu bu 5 zararlıdan uzak tutabilirseniz cildiniz size minnettar kalır. Evet bugün DERSİMİZ genç, formda, zinde ve ipek gibi bir cildin yol haritası. Bu zararlılar nelerdir? Hangi besinler cilt dostu desteğidir? Bugün onları anlatacağız. Buyurun...
#Osman MüftüoğluKalp hastalığı, diyabet, ciltte iritasyon, ağrı ve sancılar… Bunların hepsi kontrolden çıkmış enflamasyon yani iltihaptan kaynaklanıyor olabilir. İltihaba, başka birçok nedenin yanı sıra şeker ve işlenmiş gıdalar yol açabilir. Nasıl mı önlem alacağız?
#The Dr. Oz ShowBebekler için süt ve süt ürünleri kadar önemli olan bir diğer besin kaynağı da hiç şüphesiz yumurta. Ancak özellikle bebeğinde alerji ve kilo sorunu bulunan annelerin yumurta konusunda dikkat etmesi gereken bazı kritik bilgiler, bebeklerin sağlıklı yetişmesi adına son derece önemli.
#Bıldırcın Yumurtası Protein Değeriİki yakın arkadaş İpek Kip ve Hülya Çavdar; Andrew Weil, Deepak Chopra, Frank Lipman ve Mehmet Öz gibi uzmanlardan eğitim aldılar, yüzlerce danışanları üzerinde test ettikleri reçeteleri bir kitapta topladılar. ‘Tam 30’ adlı kitaptaki tarifler ve beslenme planını 30 gün uyguladığınızda 4-7 kilo veriyorsunuz. Üstelik ‘gıdamsı’ bağımlılığından da kurtuluyorsunuz.
#Tam 30Hazır çorbaların, ketçap ve hazır salata soslarının içinde bile gereğinden fazla şeker var. Tam anlamıyla “şeker denizinde boğulma sendromu” durumu yaşıyoruz. Bedenimizin bu kadar çok şekere asla ihtiyacı yok. Bu kadar şekeri tolere etme yeteneği de söz konusu değil. Bu kadar fazla şekere ne pankreas, ne karaciğer dayanır, bu kadar yükü de ne kalbimiz ne de damarlarımız kaldırır.
#ŞekerÖzellikle büyük bir şehirde yaşıyorsanız öğle yemeklerini muhtemelen siz de evinizde değil, dışarıda yiyor olmalısınız. Yalnız işadamları, çalışanlar ve öğrenciler değil, çoğu ev kadını da öğle yemeklerini ev dışında yiyor. Hal böyle olunca da öğlen sofralarına biraz daha itina göstermeniz gerekiyor. Nelere mi dikkat edilecek? Buyurun...
#Osman MüftüoğluDört genç girişimci, 20 yıllık sebze meyve tedarikçisini satın alıp ‘hazır salata fabrikası’ kurdu. Günde 4 ton doğranmış soğan, 1 ton havuç, 500 kilo Akdeniz salata gibi karışımlar hazırlayıp sabah 05-00’da Gebze’den Beylikdüzü’ne kadar servis ediyorlar.
#FRESH WorldEğer güne enerjik bir başlangıç yapmak istiyorsanız bunun ilk şartının güçlü bir kahvaltı olduğunu unutmayın. Kahvaltı iyi beslenmenin anahtarı, “olmazsa olmaz” ön şartıdır. Hangi yaşta olursanız olun vücudunuz güne lezzetli ve dengeli bir kahvaltı ile başlamak ihtiyacındadır. Nedeni şu...
Annesinin rahatsızlığı nedeniyle erken yaşta mutfağa alışan Meral Okay çok güzel yemek yapıyor ama eşini kaybettikten sonra eskisi gibi mutfağa girmiyor. Ola ki biri gelir diye buzdolabı her zaman dolu ama keyifle yenilen içilen sofraları tercih ettiği için tek başına bir şeyler atıştırmayı sevmiyor