Hangi besinlerde ne kadar protein olduğu, düzenli ve doğru beslenme açısından önem arz ediyor. Sağlıklı besin tüketimi ile vücut direnci korunabilirken, aynı zamanda hastalıklara karşı da korunmak mümkün olabiliyor. Peki, hangi besinde ne kadar protein var ve kaç gram? Protein miktarı yüksek gıdalar hangileri? İşte, protein bakımından zengin besinler listesi
#Proteini Yüksek YiyeceklerTürkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.
#UmamiÇorbadan tatlıya, hamur işinden salataya neredeyse her yemeğin malzemesi yağlar, doğru tüketildiğinde vazgeçilmez birer sağlık deposu.Pişirme tekniğine göre doğru yağ türünü seçmek ise en önemli nokta. Peki en sağlıklı yağ hangisi? Hangi yağı ne için kullanmalıyız? Uzmanlar yanıtladı…
#SağlıkSebzeler, insan beslenmesinin en önemli bileşenlerinden biri. Hangi sebzenin nasıl tüketileceğini bilmek ise faydalarını arttırmak için oldukça önemli. Peki sebzeler çiğ mi tüketilmeli yoksa pişirilerek mi? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkTarhun; lezzetli aroması ve keskin kokusuyla beraber Fransız mutfağında çok sık kullanılan bir baharattır. Ülkemiz çapında yeşil altın, ejder otu ve dargun olarak da isimlendirilmektedir. Mineral ve vitamin bakımından çok zengin olan tarhunun, insan sağlığı açısından birçok faydası bulunmaktadır. Peki, tarhun otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Tarhun otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tarhun OtuBirinciliği geleneksel ev yoğurduna verelim, imkânımız varsa taze süt kullanarak aktif yoğurt mayasıyla yoğurdumuzu evde kendimiz üretelim. İkinciliği market yoğurtlarına verelim, ev yoğurdu yapamıyorsak eğer bunları tercih edelim. Sokak yoğurtlarından da uzak duralım.
#Osman MüftüoğluKadın erkek, genç yaşlı pek çok kişinin kilo problemi yaşadığını görüyoruz. Kilo vermek adına bir diyet yapma çılgınlığı almış başını gidiyor. Peki, yapılan diyetler ne kadar bilinçli ya da en çok neler yanlış yapılıyor? Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar ile hem diyet hem de sağlıklı beslenme konusunu masaya yatırdık. İşte, kilo vermek isteyenlere, kibrit kutusu peyniri ölçmekten yorulanlara, doğru beslenmeyi hayatlarının bir parçası haline getirmek isteyenlere altın değerinde öneriler…
#DiyetDünyanın en büyük mutfağı, yeniliklerin merkezi New York lezzet avcılarının da gözdesi. Kimileri pizzanın en lezizinin, füzyon mutfağı ve Fransız restoranlarının en iddialılarının New York’ta olduğunu söylüyor. “Cibalikapı Balıkçısı’ndan” adlı kitabı iki ay önce yayımlanan okurumuz Behzat Şahin, New York’ta 10 günlük lezzet keşfine çıktı. En beğendiği 10 restoranı yazdı.
NTV yeni bir sağlık dizisine başlıyor. Bu dizinin tanıtım anonslarında kullandıkları bir cümle ile ben de sık karşılaşırım: Ne yesem yarıyor! Bu gerçekten doğru mu? Yani bazı insanlar ne kadar yerse yesinler (az da yeseler, çok da yeseler) mutlaka şişmanlıyor mu? Bugün bu sorunun yanıtını vermeye çalışacağız. Ama hemen belirtelim, bu yanıtı vermek pek de kolay değildir.
İnsan bedeni genelde kilo alma veya şişmanlama eğilimindedir. Aslında herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle oluşmamış ve beden kitle indeksi 18’in altına inmemiş ise ‘zayıflık’ pek öyle ciddi bir sağlık sorunu oluşturmaz, ama kilo azlığının özellikle çocuklar ve büyüme çağındaki gençler için önemli olduğunu belirtelim.
Yoğun bir günde, sadece 2 dakikanızı vererek sağlığınızı korumanın yolları var. Hafınazı güçlendirmeyi, bağışıklık sisteminizi artırmayı ve kanser riskini düşürmeyi istemez misiniz? Veya kalp krizi riskini uzaklaştırmayı, stresi minimuma indirmayi ve daha düşük kan şekerini? O halde, daha sağlıklı olmak için sadece 2 dakikanızı bu rehbere ayırmanız yeterli!
#Beslenme