Güveç haberleri sayfasında Güveç hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 891 Güveç haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ankara'da pide fırını işleten komşusundan güveç yapmasını isteyen şahıs isteği yerine gelmeyince pide fırınına saldırdı. Tülay Aşır, 'Ertesi gün öğlen saatlerinde yaklaşık 20 - 25 kişi yemek saatinde içeride müşterilerim ve çalışanlarım varken dükkanı bastılar. Eşimi öldürmeye gelmişlerdi. ‘Öldürmeye geldik' diye bağırıyorlardı. Herkes çok korktu.' ifadelerini kullandı.
#AnkaraTürk mutfağında birçok güveç çeşidi vardır. Sebzeli ve etli güveçlerin yanı sıra karides güveç gibi deniz ürünlerinden oluşan bir güveç, ayrıca güveç pilavı ve yine güveç içerisinde pişirilen piti gibi yemekler bulunmaktadır. Özellikle Kayseri, Sivas, Çorum, Kütahya (Gediz), Aydın, Afyon, Konya, Balıkesir (Bigadiç) ve Beypazarı bölgelerinde güveç yemekleri yaygındır. Peki, evde güveç nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, güveç tarifi ve malzemeleri...
#Güveç TarifiBugün kullandığımız çeşitli eşya arasında tarihi en eskiye dayanan ve son şeklini neredeyse 700 yıl önce alan hangisidir sizce? Elbette ki mutfak gereçleri; tencere ve tabaklar. Son 30 yılda tencerelerin yapıldığı malzeme tarih boyunca olmadığı kadar çeşitlendi ama kalın tabanlı, iyi kalite bir çelik tencere setinin yerini hiçbir şey tutmaz.
#Tencere10 bin yıldır güveçte yemek pişiriyoruz. Bu pişirme kaplarını ilk kim yaptı, bilmiyoruz ama bu toprak kaplarda pişen her şeyin çok lezzetli olduğuna eminiz. Size güveç kaplarını nasıl kullanacağınızı anlatıp farklı tarifler vereceğim. Onlardan biri, coğrafi işaretli Tavşanlı güveci... Budaksız meşe odunu yakılan fırında pişirilen bu geleneksel yemeği mum alevi gibi kısık ocakta pişirip afiyetle yiyebiliriz.
#GüveçYemeklerin içerisinde bulunan besin değerleri, yemeğin kalorisin arttırabiliyor. Kilosunu korumak isteyen her birey doğal olarak kalori hesaplaması yapabiliyor. Güveç yemeği çok sevilen bir yemek türüdür. Güveç yemeğinin içinde bulunan besin değerlerinin miktarları oldukça merak ediliyor. Güveç kaç kalori? 1 porsiyon güveç besin değerleri ve kalorisi için detayları derledik.
#Kaç Kaloriİyi bir güveçte çok katmanlı ve lezzet açısından birbirini bütünleyen bir yemek yersiniz. Asya mutfağında da etle sebzeler minik minik doğranıp wok’ta pişiyor ama yüksek ateşte ve hızlı piştiğinden hiçbir zaman gastronomik bir başyapıt haline gelemiyor. Ben olsam uluslararası yarışmalarda ülkemizi güveçle temsil ederim. Hem rüstik hem sofistike...
#GüveçAslında sayısı 10 değil, 100. Ama listeyi küçültüp köşe yazısı sınırları içinde kalmak gerek! Sıralamadaki her yemek benim için eşdeğerli. Yani birinciden onuncuya değil sıralama. Hepsi bir numara! İşte, insana “Bütün sorunlara rağmen ne şanslıyız bu ülkede doğduğumuz için” dedirten 10 yemek.
#2015 En Güzel YemeklerEv yemeği hazırlamanın en lezzetli yöntemlerinin başında güveç geliyor. Bütün uzun pişirme tekniklerinde olduğu gibi güveç de, kurallarını öğrendikten sonra kolaylıkla uygulanabilecek bir yöntem. Güveç yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilirseniz sonra tek yapmanız gereken kapağını kapamak ve pişmeye bırakmak olacaktır.
#GüveçKök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeBinlerce yıldır Amerika’da yetişen ve yenen bir sebze acı biber. Kolomb’un Amerika’yı keşfiyle birlikte Avrupa’ya ve daha sonra dünyanın diğer bölgelerine yayıldı. Acı biber, sadece lezzet verici bir besin değil, aynı zamanda birçok kültürde tıbbi amaçlarla da kullanılır. Günümüzde dünya mutfağının vazgeçilmez bir parçası haline gelen acı biber baş ağrısına da iyi gelir, kalori harcamanızı da sağlar...
#Acı Biberİtalyan mutfağı sadece zeytinyağlılar, makarnalar ve pizzalarla değil, aynı zamanda zengin sakatat yemekleriyle de ünlüdür. Milano’nun gururu olarak kabul edilen ‘busecca alla Milanese’ (trippa alla Milanese) işte bunlardan biridir. Geleneksel bir işkembe yemeği olan bu lezzet, Milano’nun soğuk kış gecelerinde iç ısıtan, besleyici ve doyurucu bir yemektir. İtalyan mutfağında sakatatlara olan ilgi hem ekonomik hem de kültürel sebeplerle gelişmiştir ve busecca da bu geleneğin bir parçasıdır.
#Danilo ZannaMavi yolculuk turlarının öncüsü Marmaris, Mavi Bayraklı plajları, yılın ortalama 300 günü yüzünü esirgemeyen güneşi, turizme kazandırılan yeni arkeolojik eserleri ve uluslararası kültür-sanat festivaliyle bu yazın da yıldızlarından biri olacak. Marmaris’i ziyaret etmeyi planlayanlara semt pazarlarından gizli kalmış koylarına, kalesinden günlük yağı gibi şifalı yerel ürünlerine kapsamlı bir rehber hazırladık.
#MarmarisAnkara'da pide fırını işleten komşusundan güveç yapmasını isteyen şahıs isteği yerine gelmeyince pide fırınına saldırdı. Tülay Aşır, 'Ertesi gün öğlen saatlerinde yaklaşık 20 - 25 kişi yemek saatinde içeride müşterilerim ve çalışanlarım varken dükkanı bastılar. Eşimi öldürmeye gelmişlerdi. ‘Öldürmeye geldik' diye bağırıyorlardı. Herkes çok korktu.' ifadelerini kullandı.
#AnkaraKurban Bayramı yaklaşıyor. Hayvanın kırmızı eti kadar ciğerden işkembeye, böbrekten kelleye sakatatını da mümkün mertebe değerlendirmek gerek. Özellikle işkembe, hazırlığı meşakkatli olduğundan evde pek yapılmasa da meraklıları için işin püf noktalarını öğrendik. Temizleme tekniklerini, yumuşacık yapmanın sırlarını ve tarif önerilerini ‘Sakatat: Ciğerden İşkembeye, Böbrekten Paçaya...’ kitabının da yazarı şef Pelin Dumanlı anlattı.
#İşkembeAkşam yemeği için doyurucu, lezzetli ve farklı bir şeyler mi arıyorsunuz? O zaman Zade Kebabı tam size göre! Et ve sebzelerin mükemmel uyumunu sunan bu enfes yemek, sofranızın yıldızı olacak. Peki, zade kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Zade kebabı tarifi ve püf noktaları
#Zade Kebabı Nasıl Yapılır‘Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı’ etkinliğinin bu yılki temasında dolmadan otlu böreğe, çeşitli Ege lezzetleri var. Türkiye’nin yurtdışı etkinliklerinde de sunulacak olan Türk mutfağının eşsiz reçeteleri, dün Beştepe’de sergilendi.
#Emine ErdoğanBu yıl bir görünüp bir gitse de güneşli, sıcak günler kapıda, sokaklar bizi çağırıyor. Şimdi bahar havasının, sonra da yazın hakkını vermek için ister pikniğe gidin, ister açık hava konserlerinde coşun. Ya da doğa yürüyüşleri yapın, yaşadığınız şehrin sokaklarını keşfedin... Yaz esintisinde ya da yıldızların altında vakit geçirin. Dışarıda olmanın tadını çıkaracağımız adresleri, aktiviteleri gazetecilere, kent yazarlarına ve işi gezmek olanlara sorduk.
#Melis Yılmazİstanbul Bahçeşehir’deki “Gölet” her gün daha da renkleniyor. Yeni açılan kaliteli mekanlara her gün bir yenisi ekleniyor. Ben de bu hafta buranın öne çıkan 3 yerini yazmak istedim. İlk girdiğim mekan lezzetine hayran kaldığım Alazz restoran. Abartmıyorum, İstanbul’da böylesi bir yeri az bulursunuz. Bolulu şef Ahmet Karaman ile Elazığlı Fatih Kişman’ın bu mekanına bayıldım dostlar. Bir diğeri ise değişik konseptiyle Ot Cafe için Gölet’in en farklı konsepti diyebilirim. Son olarak ise ucuz fiyat politikasıyla hizmet veren Harun Yıldırım’ın işlettiği Enbey döner.
#Bahçeşehir GöletBalık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.
#Hangi Balık Nasıl PişirilmeliAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriÇankırı Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Yaz aylarında özellikle yerli turistlerin gezmek istediği bir şehir haline gelmiştir. Çankırı'ya gelenler bu şehir hakkında özellikle yemekleri ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki Çankırı'nın en iyi yemekleri nedir? Çankırı mutfağına ait olan en güzel yemekler hangileridir? İşte Çankırı'da denemeniz gereken lezzetler.
#Çankırı YemekleriÇorum, köklü tarihi ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi eserleri ile açık hava müzesini andıran turistik şehirlerimizden biridir. Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan özel konumu şehrin her dönem kültürlerarası köprü görevini üstlenmesini sağlıyor. Bulunduğu konum yöresel mutfak kültüründe de etkisini fazlasıyla hissettiriyor. Birbirinden leziz yöresel yemeklerle son derece zengin bir mutfağa haiz Çorum'a dair "Çorum Yemekleri - Çorum'da ne yenir ve neyi meşhur? Çorum mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi" hakkında detayları derledik.
#Çorum YemekleriUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirAvrupa’nın popüler adreslerine alternatif olacak bir seyahat destinasyonu arayanlar için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen yakın çevremizdeki ülkeler biçilmiş kaftan. Üstelik daha düşük bütçeyle tatil yapılabilen bu ülkelerin çoğu kış aylarında karla birlikte harika manzaralara bürünüyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza, "Kışın gidilecek en güzel vizesiz ülkeler hangileri?" diye sorduk. İşte yorucu ve bitmek bilmeyen prosedürler, ek masraflar ve "Vize onayı geldi mi gelecek mi?" diye uzun bekleyişlere gerek kalmadan yola çıkılacak adresler...
#RotaTürkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı bir haftayı aşkın süredir uzayda. Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) aralarında CNN TÜRK'ten Gülşen Coşkun'un da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gezeravcı, Türkiye'nin ilk astronotu olması nedeniyle olağanüstü mutlu ve gurur dolu olduğunu söylerken uzayda nasıl beslendikleriyle ilgili soruya da, 'Günlük hedeflenen kalori miktarını tutturmak ve sağlıklı beslenmekti. En çok özlediğim yemeğimiz de güveç.' şeklinde cevapladı.
#Alper GezeravcıTürkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı bir haftayı aşkın süredir uzayda. Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) aralarında CNN TÜRK'ten Gülşen Coşkun'un da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gezeravcı, Türkiye'nin ilk astronotu olması nedeniyle olağanüstü mutlu ve gurur dolu olduğunu söylerken uzayda nasıl beslendikleriyle ilgili soruya da, 'Günlük hedeflenen kalori miktarını tutturmak ve sağlıklı beslenmekti. En çok özlediğim yemeğimiz de güveç.' şeklinde cevapladı.
#Alper GezeravcıReşitpaşa’da 6 ay önce açılan Âdâb Eski Usul Meyhane, sakin ve samimi bir atmosferde vakit geçirmek isteyenlerin seveceği bir restoran. Menüsünde klasik mezelerin yanı sıra güveçte istiridye mantarlı kokoreç ve Girit ezme dolgulu hamsikuşu gibi özel lezzetler de var.
#GİZEM DİNÇBAŞYılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüMasterchef hamsi kağıt kebap tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Hamsi kağıt kebabı Karadeniz'e özgü hamsi tariflerinden biridir. Kağıtta hamsi pişirme kolay yöntemlerle sofralarınıza geliyor. Peki, hamsi kaygana nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte hamsi kaygana tarifi ve yapılışı...
#Hamsi Kağıt Kebap