göz hastalığı haberleri sayfasında göz hastalığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5397 göz hastalığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Göz çevresinde şişlik, cilt dokusunda aşırı sıvı birikmesinden kaynaklanır. Kalıtım, yaşlanma, stres, göz yorgunluğu ve cilt yapısı gibi nedenlerle göz kapaklarımız şişer. Göz kapaklarının şişmesinin altında tıbbi sorunlar da yatabilir. Bu tıbbi sorunlar arasında tiroid göz hastalığı, göz enfeksiyonları, böbrek yetmezliği ve göz çevresi torbaları yer alır.
#Göz KapağıKoronavirüs salgınında evlerine kapanan ve ekran başında daha fazla vakit geçiren çocuklarda miyop vakalarında artış yaşandı. Teknolojik aletlerin kullanımındaki artışın bu rahatsızlığı da artırdığını söyleyen Op. Dr. Mehmet Bülent Doğu, 10 yıl önce yüzde 1,5 ile 2,5 arasında görülen miyop görülme oranının pandemiyle birlikte yüzde 6’lara çıktığını belirtti. Doğu, "20 dakikada bir, 20 saniye süresince, 20 metre ve ötesine bakarak gözlerimizin dinlenmesine imkan tanıyabilir" önerisinde bulundu.
#Göz HastalığıGöz hastalarının en sık dile getirdiği şikayetlerin görme kaybı ile gözlük sorunları olduğunu kaydeden Op. Dr. Hakan Özpolat, kişilerin çeşitli kaynaklardan edindikleri bilgilerin çoğunluğunun göz rahatsızlıklarıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar olduğunu söyledi.
#Göz HastalığıGöz alerjileri, genellikle, gözde sulanma, batma hissi, kaşıntı, gözün içinde bir cisim varmış hissi gibi belirtilerle gözlemlenen, mevsimsel yahut yıl boyu ortaya çıkan türleri olan bir göz rahatsızlığı problemidir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Göz AlerjileriGözden sarı veya yeşil renkte akıntı gelmesi, çapak nedeniyle kirpiklerin birbirine yapışması, gözkapağı şişmesi ve gözlerde kızarıklık… Bu tabloyla ortaya çıkan göz çapaklanması bebeklerde sık görülen bir sağlık problemi. Öyle ki yenidoğan her 4 bebekten birinde göz çapaklanması gelişiyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu, gözlerde çapaklanmaya neden olan etkenleri sıraladı.
#Bebek SağlığıDiyabet ya da halk arasında yaygın bilinen adıyla şeker hastalığı, Türkiye’de ve dünyada değişen beslenme alışkanlıklarıyla beraber giderek daha sık görülen bir hastalık konumuna geldi. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Uğurhan Sezer, diyabet hastalarında oluşan göz problemleri hakkında bilgi veriyor.
#Göz Hastalıkları ÇeşitleriBıçaksız lazer tedavisine tıpta “femtosaniye lazer yardımlı refraksiyon cerrahisi” adı verilir. Bu teknoloji 15 yıldır kullanılmakta olup tüm dünyada en modern ve en güvenilir lazer tekniği olarak kabul edilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç, konuyla ilgili detayları paylaşıyor...
#Lazer Göz Ameliyatı SonrasıDünyada bazı ailelerin ayakta durabilmek için biraz da ilgi çekmeye ihtiyacı var. Tıpkı İngiliz kraliyet ailesi gibi. İlk bakışta pek öyle görünmese de bu aile de kendisine yönelik tepkileri azaltmak, değişen nesillerin desteğini üzerine çekmek için halktan sempati görmek durumunda.
#Lady Louise WindsorBir profesyonel olarak pistlere adım attığında henüz 15 yaşındaydı. Kısa süre içinde Olimpiyatlar'da yarışacak seviyede olduğunu ispatladı. Ancak yakasına yapışan hastalığın hayatını altüst etmek üzere olduğundan habersizdi. İşte Olimpiyatlar'da defalarca altın madalyaya koşmuş bir atletin inanılmaz öyküsü...
#SağlıkGöz çevresinde şişlik, cilt dokusunda aşırı sıvı birikmesinden kaynaklanır. Kalıtım, yaşlanma, stres, göz yorgunluğu ve cilt yapısı gibi nedenlerle göz kapaklarımız şişer. Göz kapaklarının şişmesinin altında tıbbi sorunlar da yatabilir. Bu tıbbi sorunlar arasında tiroid göz hastalığı, göz enfeksiyonları, böbrek yetmezliği ve göz çevresi torbaları yer alır.
#Göz KapağıBir çok kişi bu hastalığa sahip olduğunu son aşamada öğreniyor. Bir göz hastalığı olan keratokonusa yakalanan ve erken evrede öğrenenlerin çoğunluğu ise yanlış tedavi ediliyor. Keratokonusun sinsi bir göz hastalığı olduğunu söyleyen Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nin kurucusu Prof.Dr.Mahmut Kaşkaloğlu konu ile ilgili şunları anlattı;
#1“Glokom”, göz sinirinde incelme ve görme alanı kaybına yol açan bir göz hastalığı... Glokom, genellikle yüksek göz içi basıncı ile birlikte görülüyor. Ancak “normal tansiyonlu glokom” denen ve göziçi basıncının normal seyrettiği glokom tipi de mevcut… Göz içi basıncının toplumdaki normal değerleri 11-21 mmHg arasında değişiyor.
#GlokomGösteri dünyasının milyon dolarlık ünlülerinin nasıl yaşadığını bilirsiniz. Kimi zaman film setlerinde ya da konser öncesinde geceler boyu uyumadan çalışırlar, ter dökerler ama attıkları bir adımdan da o kadar çok para kazanırlar..
#Kate WinsletDijital ekranların karşısında geçirdiğimiz süre her geçen gün artıyor. Bu ekranların yaydığı mavi ışığın insan sağlığı üzerinde pek çok olumsuz etkisi bulunuyor. Çoğu teknolojik alette bulunan mavi ışık önleyici filtrelerin, ışığı tamamen kesen gözlükler kadar etkili olmadığı iddia ediliyor. Sosyal medyada da bazı kullanıcılar mavi ışık korumalı gözlükleri faydalı bulurken bazıları da 'para tuzağı' yorumunu yapıyor. Peki doğrusu nedir? Gözlüğü gündelik hayatta da kullanmanın göze faydaları olabilir mi? Son dönemin modası haline gelen mavi ışık korumalı gözlükleri Doç. Dr. Nesrin Tutaş Günaydın ile mercek altına aldık.
#SağlıkÖzel Alfa Tıp Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sami Toyran, özellikle ileri yaşlarda daha sık görülen yaşa bağlı maküla dejenerasyonunun (sarı nokta hastalığı) tedavi edilmezse görme kaybına neden olabileceğini belirterek, sarı nokta hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.
#1Canlılığın devamı için elzem olan, kokusuz ve renksiz sıvıya su denir. İçinde su kelimesinin geçtiği kız bebek isimlerinden bazıları şunlardır: 1- Asude 2- Sueda 3- Sude 4- Sudenaz. Su sözcüğü ek olarak kullanıldığında gibi, benzer manasına gelir. Örneğin çamurumsu, çamur gibi demektir. Sonu su ile biten kelimeleri sizler için derledik.
#Eğitimİlkbaharın sonuna geldiğimiz şu günlerde, yaz güneşi kendini göstermeye başladı. Ne var ki ister sahilde gezerken olsun ister parkta yürüyüş yaparken, çoğu insanın dikkate almadığı bir risk var: Tıptaki adı fotokeratit olan güneşten yanmış gözler! ABD’de yaşayan 47 yaşındaki Dana Galiano bu tehlike yüzünden ailesiyle gittiği tatilde adeta kâbusu yaşadı. Peki fotokeratit nasıl meydana geliyor ve nelere yol açıyor? Güneş gözlüğü takmak çözüm oluyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkGLOKOM görme sinirini tahrip ederek geri dönüşümsüz görme kaybına, hatta körlüğe neden olabilen bir göz hastalığı. Göz içi basıncının, yani göz tansiyonunun görme sinirinde hasar oluşturacak şekilde yüksek olduğu bir tablo. Dünya sağlık Örgütü verilerine göre glokom hastalığı önlenebilir körlük nedenleri arasında birinci sırada yer alıyor. Dünyada halen 70 milyon insanda glokom var, ancak bunların sadece yarısının teşhisi konulmuş. Bu derece yaygın olmasına rağmen, genellikle belirtisiz olması ve ileri evrelere varmadıkça görme kaybının ortaya çıkmaması nedeniyle tanıda gecikmeler yaşanmaktadır. 2020 yılı itibarıyla dünyada 11 milyondan fazla insanın glokom nedeniyle kör olduğu tespit edilmiştir. Karşıyaka Göz Hastanesi’nden Prof. Dr. Esin Başer, kısa ve öz olarak bu hastalığı anlattı;
#1İngiltere'de yaşayan Sylvia Chengo'nun 6 yaşındayken geçirdiği bir göz hastalığı, yıllar yıllar sonra doğum yapmasıyla nüksedince genç kadın görme yetisini kaybetti. Peki hamilelik göz sağlığını nasıl etkiliyor, başka hangi sağlık sorunlarına sebep oluyor? Hamilelikte yaşanan önemli sağlık sorunlarını ve riskleri uzmanlarla konuştuk. Detaylar haberimizde…
#SağlıkEhliyet için sağlık raporu nereden alınır sorusu, sürücü belgesi sahibi olmak için gerekli belgelerden birisi olarak sağlık raporuna ihtiyacı bulunan vatandaşların araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Sınav sürecini ile birlikte niteliğe sahip olan ehliyet için sağlık raporu, belirli kurumlardan temin edilebiliyor. Peki, ehliyet için sağlık raporu nereden alınır? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Ehliye Sağlık RaporuGöz kapaklarının açılıp kapanmasına göz kırpması denir. Göz kırpmasının iki farklı amacı vardır. Bunlardan birincisi kırpma sırasında göz küresi gözyaşıyla nemlenir ve bu sayede gözün kuruması da engellenmiş olur. İkincisi ise, gözü gelebilecek tahriş edici ve yabancı cisim maddelerden korur. Çocuklarda sık göz kırpma nedenleri nelerdir ve nasıl tedavi edilir sizler için derledik.
#ÇocukYAŞ ilerledikçe bütün vücutta olduğu gibi, gözlerde de bozulmalar meydana gelir. Hatta gözler, yaşlanma sürecinden diğer organlara göre daha erken dönemde etkilenmektedir. Bu göz problemleri, basitten başlayarak görme kayıplarına kadar varan sonuçlar doğurabilir. Kişinin ilerleyen yaşıyla birlikte olağan göz problemleri ortaya çıkabileceği gibi, kişide olan sistemik hastalıklar da, göz sağlığının ciddi bir şekilde bozulmasına neden olabilir. İlerleyen yaş ile birlikte rutin göz kontrollerinin aksatılmaması, göz sağlığını korumada büyük önem arz etmektedir. Çünkü birçok göz hastalığı, belirti vermeden sinsi bir şekilde seyretmektedir.Yaşam süresi arttıkça daha önemli bir sağlık sorunu haline gelen görme kaybı üzerine Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu ile konuştuk.
#1Günümüzde en sık yaygın olan hastalıklar arasında göz hastalıkları gelmektedir. Göz hastalıklarının neler olduğuna dair birçok kişi tarafından araştırma yapılmaktadır. Göz hastalıkları mutlaka tedavi edilmesi gereken ve bu konuda herkesin bilinçli olması gereken hastalıklardır. Göz hastalıklarını tedavisinde göz doktorları sorumludur. Son günlerde göz hastalıklarının neler olduğuna dair araştırma yapılmaktadır. Peki, göz hastalıkları nelerdir? Göz hastalıklarının isimleri nelerdir? Göz hastalıklarının açıklamaları nedir tüm detayları ile derledik.
#Göz HastalıklarıHalk arasında kırmızı göz hastalığı olarak da bilinen konjonktivit vakalarının sayısında son haftalarda yüksek bir artış olduğuna işaret eden uzmanlar, vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunuyor. Peki, Adenovirüs (konjonktivit) nedir?
#KonjonktivitSolunum yolu hastalıklarına yol açmasıyla bilinen adenovirüsler, gözde de ciddi enfeksiyonlara sebep oluyor. Türk Oftalmoloji Derneği Oküler Enfeksiyon Birimi Başkanı Prof. Dr. Ulviye Yiğit, son haftalarda adenovirüse bağlı konjonktivit (göz iltihabı) vakalarında epidemi (salgın) düzeyinde ciddi bir artış yaşandığını söyleyerek, uyarılarda bulundu. Bazen haftalarca süren ve görme kayıplarına dahi yol açabilen adenovirüs enfeksiyonu çok hızlı bulaşıyor ve özellikle aile içi bireylerde hızla yayılıyor.
#Solunum Yolu Hastalıkları