glutensiz diyet haberleri sayfasında glutensiz diyet hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 226 glutensiz diyet haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sosyal medyada glütensiz beslenme furyası esiyor. Unsuz kek, şekersiz dondurma gibi tarifler beğeni rekoru kırıyor. Ancak iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya uyarıyor: Çölyak olanlar dışında glütensiz beslenenlerde kalp hastalığı riskinin, glüten tüketenlere oranla yüzde 25 daha fazla olduğu ortaya çıktı.
#Sosyal Medya‘Glutensiz diyet’… Son zamanlarda adını ne kadar sık duyuyoruz değil mi? Çölyak, çölyak olmayan gluten duyarlılığı, buğday alerjisi, gluten ataksisi gibi hastalıklarda glutensiz diyet zorunlu bir tedavi yöntemi iken bazı durumlarda kilo vermek, sağlığı geliştirmek gibi inanışlarla edilen bir tercih. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak glutensiz diyet hakkında bilgiler verdi.
#Glutensiz DiyetGlutensiz beslenme, çölyak hastaları için büyük önem taşıyor. Birçok kişi de glutensiz beslenmeyi zayıflama amacıyla tercih ediyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik, glutensiz beslenmenin, zayıflamak amacıyla bilinçsizce uygulanmasının diyabet ve kalp hastalığına zemin hazırlayabileceğini söylüyor. Peki glutensiz diyet zayıflatır mı? İşte glutensiz diyetin faydaları ve zararları...
#Çölyak HastalığıGlutensiz diyet hem dünya hem de Türkiye’de giderek daha fazla rağbet görüyor. Türk Gastroenteroloji Vakfı Dergisi’nde yayınlanan “Gluten: Dost mu, düşman mı?” başlıklı makalede, “Gluten ile ilişkili hastalığı olmayanların buğday içeren gıdalara alternatif bir beslenme düzeni yaratmasının sağlıklı olacağı görüşü geçersiz bir tez” dendi.
#GazetehaberleriBu haftaki konuğum, seneler önce yardımına ihtiyacımız olduğu dönemlerde her telefonumuzu anında açan, sorularımızı bıkmadan cevaplayan, olmadık saatlerde rahatlıkla arayabildiğimiz, yardımsever, kendini geliştirmeye adamış idealist kötü gün dostum, bir kız çocuğu annesi, Adanalı diyetisyen İlkay Aydın... Hem yeni açacağı ofisini, hem de meşhur Bodrum tabağını konuştuk...
#1Son yaptırdığı aşının üzerinden altı ay geçenler için yeni hatırlatma dozu randevuları e-Nabız sistemine tanımlandı. Pek çok şehirde hastane önlerinde kuyruk oluştu. Fakat üç doz aşıdan sonra dördüncü doz için tereddüt yaşayanların sayısı da çok fazla. Peki hatırlatma dozunu kimler ne zaman olmalı? 1-2 ay içinde koronavirüs geçirmiş olanlar aşı kararını ertelemeli mi? Prof. Dr. Derya Unutmaz hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KoronavirüsSosyal medyada glütensiz beslenme furyası esiyor. Unsuz kek, şekersiz dondurma gibi tarifler beğeni rekoru kırıyor. Ancak iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya uyarıyor: Çölyak olanlar dışında glütensiz beslenenlerde kalp hastalığı riskinin, glüten tüketenlere oranla yüzde 25 daha fazla olduğu ortaya çıktı.
#Sosyal MedyaÇocuk sahibi olmak için erkeklerde yeterli sperm sayısının olması önemlidir. Dünya sağlık örgütünün sınıflamasına göre menide milimetrede 15 milyondan fazla spermin olması normal olarak kabul edilmektedir. Bu miktarın altındaki değerler oligospermi yani sperm azlığı olarak değerlendirilir. Erkeklerdeki tüm yaşam boyunca menideki sperm sayısı değişken olabilmektedir. Çeşitli faktörler nedeniyle sperm miktarında dönemsel farklılıklar gözlenebilir. Sperm azlığının ne kadar erkekte görüldüğü kesin olarak bilinmemektedir. Çünkü sadece çocuk sahibi olamayan çiftlerin araştırılması sırasında yapılan sperm testiyle sperm azlığı konusunda fikir sahibi olunabilir. Oligospermisi olan erkekler de çocuk sahibi olabildiği bilinmektedir yani kesin olarak sperm azlığı olan erkek çocuk sahibi olamaz denemez. Ancak çocuk sahibi olma şansının artırılması için yeterli ve sağlıklı sperm varlığı istenen bir durumdur.
#SpermAtopik cilt, özellikle soğuk havalarda cildin hassasiyet geliştirmesiyle yaşanan bir sorundur. Cilt bariyerinin etkisini kaybetmesi sonucu atopik dermatit yani halk arasında bilinen adıyla egzama cilt hastalığı meydana gelir. Peki bu bozulmanın nedeni nedir, atopik cilt belirtileri nelerdir? Atopik cilt hakkında merak edilen bazı bilgileri paylaşıyoruz.
#Atopik Cilt‘Glutensiz diyet’… Son zamanlarda adını ne kadar sık duyuyoruz değil mi? Çölyak, çölyak olmayan gluten duyarlılığı, buğday alerjisi, gluten ataksisi gibi hastalıklarda glutensiz diyet zorunlu bir tedavi yöntemi iken bazı durumlarda kilo vermek, sağlığı geliştirmek gibi inanışlarla edilen bir tercih. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak glutensiz diyet hakkında bilgiler verdi.
#Glutensiz DiyetRomatoid artritte beslenme önerilerinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hüban Gönülol, haftada 2-3 kez fırında veya ızgarada pişirilmiş balık tüketmenin romatoid artrit gelişiminde belirgin bir azalmaya neden olduğuna dikkat çekerek, “Romatoid gelişiminin engellenmesinde balık ve balık yağının önemi büyüktür” dedi.
#Romatoid ArtritGlutensiz beslenme, çölyak hastaları için büyük önem taşıyor. Birçok kişi de glutensiz beslenmeyi zayıflama amacıyla tercih ediyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik, glutensiz beslenmenin, zayıflamak amacıyla bilinçsizce uygulanmasının diyabet ve kalp hastalığına zemin hazırlayabileceğini söylüyor. Peki glutensiz diyet zayıflatır mı? İşte glutensiz diyetin faydaları ve zararları...
#Çölyak HastalığıÇölyak hastaları için kritik önem taşıyan glutensiz beslenme, son yıllarda sağlıklı kişilerin de diyetinde yer alıyor. Müzeyyen Çelik, yapılan bilimsel çalışmalara göre, çölyak hastaları için başlıca hatta tek tedavi yöntemi olan glutensiz beslenmenin, sağlık açısından birçok faydası olduğunu belirtirken, buna karşın zayıflamak amacıyla bilinçsizce uygulanmasının diyabet ve kalp hastalığına zemin hazırlayabileceğini söylüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik, glutensiz diyetin fadalarını anlatırken, çok önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Kansızlığı ÖnlemeGlutensiz diyet hem dünya hem de Türkiye’de giderek daha fazla rağbet görüyor. Türk Gastroenteroloji Vakfı Dergisi’nde yayınlanan “Gluten: Dost mu, düşman mı?” başlıklı makalede, “Gluten ile ilişkili hastalığı olmayanların buğday içeren gıdalara alternatif bir beslenme düzeni yaratmasının sağlıklı olacağı görüşü geçersiz bir tez” dendi.
#GazetehaberleriSon yıllarda gluten, gluten hassasiyeti, çölyak hastalığı gibi kavramların adını sıkça duymaya başladık. Glutenin, buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda doğal olarak bulunan bir protein olduğunu söyleyen Diyetisyen Gülşen Kadri, gluten içerikli besinlerin bağırsakta bulunan iyi bakterileri besleyen prebiyotik içeriğine sahip olabileceğinin de altını çiziyor. Peki gluten vücudumuz için yararlı mı yoksa zararlı mı? Sağlıklı bir diyette glutenli gıdalar olmalı mı, kimler glutenli beslenmeli ya da gluteni hayatından çıkarmalı?
#Glutensiz BeslenmeSağlığın her alanında olduğu gibi kilo sorununda da sonuca değil, sebebe odaklanmak gerekiyor. Eğer bu yapılmazsa sürekli tekrarlayan sonuçlara (verilen kiloların yeniden geri alınmasına) veya sorunun içinden çözülmez bir karmaşa haline gelmesine katlanmak zorunda kalınıyor.
#Osman MüftüoğluÜlkemizde Çölyak hastalığı ile ilgili toplumsal bilinci arttırmak ve bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla 9 Mayıs “Çölyakla Mücadele Günü” olarak belirlenmiştir. Çölyak hastalığı özellikle buğday, arpa ve çavdarda bulunan “gluten” maddesine karşı ortaya çıkan, ömür boyu süren, ince bağırsağın allerjisi, duyarlılığı olarak tanımlanmaktadır.
#Çölyak