Güncelleme Tarihi:
9 Mayıs Dünya Çölyak Günü nedeniyle Ankara’da özel etkinlikler düzenlendi ve uzman doktorlar bir kez daha önemli tavsiyeler ile hatırlatmalar yaptı. Ankara Halk Ekmek Fabrikası çölyak rahatsızlığı olan başkentliler için ilk kez glütensiz taze simit, yaş pasta, ekler, cupkek ve poğaça çeşitlerini üretti. GİMAT Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen kahvaltı organizasyonuyla yeni ürünler tanıtıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ankaramızda çölyak rahatsızlığı olan hemşehrilerimiz için glütensiz taze simit ve yaş pasta üretmeye başladık” duyurusu yaptı. Halk Ekmek Genel Müdürü Tamer Eski ise glütensiz ürün çeşitliliğini arttıracaklarını belirterek şu bilgileri verdi:
2 ŞUBEDE DAHA SATIŞA SUNACAĞIZ
“Fabrika içinde izole edilmiş ve hijyen önlemlerinin en üst seviyede alındığı ayrı bir tesiste çölyak hastalarımız için glütensiz ekmek, ekmek unu, simit, 2 çeşit kurabiye ile çerez üretimimiz devam ediyor. Halk Ekmek’te ilk kez üretilen simit, yaş pasta, ekler, cupkek ve poğaça çeşitlerini de çölyak hastalarımıza ikram ederek tadım yaptırdık. Bu yeni glutensiz ürünlerimizi yakında GİMAT Başkent Market ve Batıkent Şubemizde satışa sunacağız.”
Çölyak hastaları ve yakınları ilk kez glütensiz taze simit ve yaş pastanın tadına baktı.
TEK GEÇERLİ TEDAVİ DİYET
Yerel yönetimlerin çölyak hastalarına yönelik hizmetlerinin önemine dikkat çeken Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Balamtekin, “Çölyak hastalığında en iyi tedavi yolu ve tek geçerli tedavi metodu glütensiz diyet tedavisidir” hatırlatması yaptı.