Kanal D’nin sunuculuğunu Fatih Ürek’in yaptığı, beğeni ile izlenen yarışma programı Gelinim Mutfakta’ da bugün; Fatih Ürek, yemeğin içinden çıkanı görünce çok şaşırdı.Nurten Hanım, günün yarışma yemeği olan "Fırında Sebzeli Tavuk But"u tatmak için çatalını tabağa uzatınca Fatih Ürek onu durdurdu. Fatih Ürek, eline çatalı aldı ve tabağa yöneldi. İtinayla o yabancı nesneyi tabaktan aldı. Fatih Ürek "Ayyy! Bu ne?" diye bağırarak şaşkınlığını gizleyemedi. Yarışmacılar da ne olduğunu anlamak için pür dikkat onu izlediler. Yemekten çıkan şeyi gösteren Fatih Ürek, tabağın kime ait olduğunu merak içinde bıraktı. Puanlama sonrasında tabağın sahibi de büyük bir şaşkınlık yaşadı...Gelinim Mutfakta, yeni bölümleri ile hafta içi her gün saat 12.15’de Kanal D’de.
#HtvekranAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan Yemekleri1 Kasım Dünya Vegan Günü farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerle tüm dünyada kutlanıyor. Hayvan hakları, iklim krizi ya da sürdürülebilirlik... Sebebi ne olursa olsun bitki temelli beslenenlerin sayısının artmasıyla birlikte vegan mekânlar da hızla çoğalıyor. Jürimize vegan tabaklarıyla lezzetten ödün vermeyen adresleri sorduk.
#GastronomiTürk mutfak kültürü devirdiğimiz 100 yıllık süreçte sürekli olarak gelişmiş. Batılılaşma dönemi, ilk lokantacılık adımları, göçmenlerin etkisiyle gelişen pastacılık kültürü, küreselleşmenin etkisiyle hayatımıza giren restoran zincirleri, yerel ürünlerimizin çeşitlenmesi gibi başlıklarla yemek kültürümüzün mihenk taşlarını inceledik.
#CumhuriyetUnilever Food Solutions, dünyanın farklı yerlerinden 1.600 şefle bir araştırma yaptı. Sonuçları da ‘Geleceğin Menü Trendleri 2023’ adlı raporla geçen hafta yayımladı. Kurumun Hollanda marka geliştirme şefi Ronald van der Laars ve Ortadoğu, Pakistan, Sri Lanka başşefi Joanne Limoanco Gendrano’yla bir araya geldim, yeni trendleri ve gastronomiyi nasıl etkileyeceklerini onlardan dinledim.
#Unilever FoodBu çorbayı sevmeyen yok. İster hazır mantıyla yapın, ister kendi hazırladığınız mantıyla yapın, çok olacağını garanti ediyoruz. İçindeki tavuk suyu, didiklenmiş tavuk etiyle şenlenen çorbamız yenmeye doyulmuyor. Çorba tariflerinin arasında en sevdiğim çorba çeşidi tavukla ve tavuk suyu çorbalardır. İşte, iftar menüsü arayışında olanlara çorbadan tatlıya Ramazan 18. gün menüsü...
#İftar Menüsü11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.
#Ramazan MenüsüNeli olduğu çok da mühim değil... Bazen kıymalısı süsler soframızı, bazen peynirlisi, bazen patateslisi, bazen ıspanaklısı... İçine ne koyarsak koyalım, nasıl pişirirsek pişirelim hepimiz onu günün her saati yemeyi çok seviyoruz! Ramazan yaklaşırken hem sahur hem iftar için hazırlayabileceğiniz, ailemin kadınlarından öğrendiğim birbirinden nefis börek tariflerini paylaşmak istedim. Özellikle tel kadayıflı böreği mutlaka yapın.
#BörekYaz tatilinde deniz mahsulleri ve sokak lezzetleri öne geçiyor belki ama zeytinyağlıların ve sulu ev yemeklerinin yeri hep ayrı. Hem doyurucuhem de hesaplı alternatifler sunan lokantalarımız gittiğimiz yörenin malzemelerini tanıyabilmemiz için de birer cevher üstelik... Jürimize tatil beldelerindeki en iyi esnaf lokantalarını sorduk.
#Eniz MahsulleriSafra kesesi problemi yaşayan kişiler için ızgara balık, fırında patates ve pişmiş sebze gibi tüketim kaynakları öne çıkar. Ayrıca uzun ve kısa esmer pirinç tüketimi de yine bu konuda yararlı kaynaklar arasında gelir. Peki, safra kesesine iyi gelen yiyecekler nelerdir? Safra kesesine iyi gelen meyveler, sebzeler ve gıdalar hakkında ayrıntıları derledik.
#Safra Kesesine İyi Gelen YiyeceklerTürkiye’ye geldiğimde pirinç ve pilavın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha fark ettim. Pirinç sadece pilav için değil, dolmalarda da kullanılıyor ve yemeğe kesinlikle çok farklı bir nota katıyor. İtalyanlar için risotto’nun yeri başka ama tane tane dökülen tereyağlı pilav yok mu, işte o harika!
#Pirinçİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıPerşembe Ramazan Bayramı’nın ilk günü. Bayram, bu yıl da kısıtlamaların gölgesinde geçecek. Ama sofranın tadını ailemizle çıkarabilir, uzaktaki sevdiklerimize çevrimiçi bağlanabiliriz. Tanınmış şefler masalarımıza lezzet katacak menüler ve tarifler verdi. Beslenme uzmanı Elif Nida Zafer’e ramazanda değişen alışkanlıklarımızdan sonra dikkat etmemiz gerekenleri sorduk.
#Gazetehaberleri2020 yılının bitimine sayılı günler kaldı. Bu yıl pandemi nedeniyle yeni yıla evlerde, çekirdek aileyle, küçük bir kutlama ile gireceğiz. Evlere kapanılan bugünlerde fiziksel aktivitenin azalması ve beslenme düzeninin olumsuz yönde değişmesinin pek çok kişiye fazla kilolar aldırdığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, yılbaşı gecesi için beslenme önerilerinde bulundu.
#BeslenmeHepimiz için zor bir yıl olsa da 2021 yılını yeni hedeflerle, yeni kararlarla, yeni umutlarla karşılamaya hazırız. Özellikle bu yeni hedeflerin içerisinde sağlıklı beslenmeyi dahil etmek ve vücudumuza iyi bakmak, geleceğimize yatırım yapmak açısından gerekli ve önemlidir.
#Yılbaşı BeslenmeGrip, soğuk algınlığı ve nezle gibi rahatsızlıklarla baş etmek pandemi nedeniyle bu yıl hiç olmadığı kadar önemli. Koronavirüsle mücadele içindeyken bir de bu hastalıklarla uğraşmamak için vücudumuzun savunma sistemini güçlendirmekte fayda var. Diyet ve beslenme uzmanları Elif Nida Zafer ve Ömür Karamahmut’tan bağışıklık sistemimizi güçlendirecek besin tavsiyeleri aldık. Nörolog Prof. Dr. Derya Uludüz’e de stres seviyemizi ayarlamak ve uykumuzu düzene sokmak için neler yapabileceğimizi sorduk.
#Gazetehaberleri