Güncelleme Tarihi:
Pastayla kutlayın
Bi Nevi Deli, İstanbul
Etiler’de. Vegan denince akla ilk gelenlerden. Ebru Erke, Çağdaş Ertuna, Defne E. Tüysüzoğlu, Pınar İshakoğlu ve Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi. Kinoa unlu tabana balkabaklı tarttan (290 lira) trüflü kaju krem ve porçini mantarlı burgere lezzet her zaman ön planda tutuluyor. Bütün vegan pastaları çok seviliyor. Glütensiz, paleo ve keto çeşitler de var. (0212) 358 60 32
Tantunisi popüler
Limonita, İstanbul
Kozyatağı’nda. Moda’daysa ürünlerini sattıkları bir dükkânları var. Vegan tantuni dürüm (165 lira) en çok sevilenlerden. Taş fırında pişen lahmacun (70 lira), Limonita kasap sosisli hot dog, kangal sucuk ve isli cheddar’lı tost arasında seçim yapmak zor. Ebru Erke ve Pınar İshakoğlu öneriyor. (0539) 939 11 90
Hint mutfağından
Healin Foods, İstanbul
Teşvikiye’de. Ebru Erke ve Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi. Masala baharatı ve vegan kremayla pişmiş yabani mantarların basmati pilavıyla sunulduğu ‘tavuk tikka masala’ (315 lira), köz kapya biber, zerdeçal ve ıspanakla hazırlanan humus üçlemesi, tofu salatası, zerdeçallı ekmeğe burger gibi seçenekler var. (0212) 260 08 08
Göztepe’de. Kruvasan (75 lira) ve brioche gibi bol tereyağıyla hazırlanan Fransız hamurişlerinin aslını aratmıyor. Kaju cheddar’ı ve çemen baharatlı patlıcanla hazırlanan ‘croque monsieur’ (160 lira) kahvaltı menüsünde... Bitki temelli tatlı ve pasta çeşitleri de leziz. Defne E. Tüysüzoğlu’nun favorisi. (0535) 445 95 66
Islak hamburger için...
Veganarsist, İstanbul
Kadıköy, Balat, 5. Levent ve Bahçelievler’de... İzmir-Seferihisar’da da şube var. Murat Bozok’un favorisi. Çok sevilen ıslak hamburgerin (85 lira) köftesi yeşil mercimek, siyah pirinç, nohut ve mantarla yapılıyor. Lahmacun, kaju yoğurtlu mantı, tavuk nugget, et döner dürüm (336 lira), menemen gibi sevilen tatların veganları mevcut. (0216) 418 78 53
Kayseri yağlaması
Gabo Kitchen, Ankara
Çankaya’da. Deniz Yoldaç’ın önerdiği mekânda Kayseri yağlaması (165 lira), soya kıymalı spagetti bolonez, badem yoğurtlu mantı, cheesecake, kaju peynirli künefe ve cevizli ev baklavası (3 dilimi 75 lira) tadabilecekleriniz arasında. (0537) 438 44 16
Beytisini tadın
Yaşam Vegan Cafe, İzmir
Alsancak’ta. Vegan yoğurt üzerinde döner dürüm dilimleri ve bol sosla sunulan beyti kebap (170 lira) imza lezzetlerinden. Antakya usulü döner dürüm, vegan sucuktan burger, bezelye proteiniyle hazırlanan şnitzel burgeri, vegan İzmir bomba tatlısı gibi pek çok seçenek var. Deniz Yoldaç öneriyor.
(0534) 033 03 72
Sütlaç sevenlere...
Pişekar Vegan Food, Antalya
Deniz Yoldaç’ın önerdiği mekân Kaş’ta. Tütsülenmiş tofu, falafel, mantar ve kızartılmış tempeh gibi proteinlerle hem kâse (230-280 lira aralığında) hem de burrito (Meksika dürümü) yapıyorlar. Canı sütlü tatlı çekenlere Hindistan cevizi sütünden sütlaç (75 lira) da var. Sebzeli Miyazaki çorbası favorilerden... (0507) 252 43 45
Füme tofulu suşi
Yuzu Moda, İstanbul
Konsepti bitki temelli Uzakdoğu yemekleri üzerine... Kızarmış füme tofulu California roll gibi çeşitlerle farklı suşiler tadabilirsiniz. Tatlı pirinç sirkesiyle fırınlanmış glaze tofu (342 lira), vegan teriyaki şiş,
içi sebze ve bezelye proteini dolgulu gyoza da menüde. Pınar İshakoğlu öneriyor. (0216) 771 10 18
Köfte değil, vöfte
Mahatma Cafe, İstanbul
Ferit Özkaşıkcı’nın önerdiği mekân Kadıköy’de. Biberli ekmeğin hamurunda çörekotu var ve harcına mercimekle tahin de katılıyor. Vöfte adını verdikleri köfte veya nohut dürüm de tadabilirsiniz. Tatlı seçkisinde baharatlı kömbe, kek ve pasta da var.
(0535) 608 32 80